Friday, July 24, 2009

rombongan cik kiah

heheheheh...alhamdulilah...akhirnya sampai juga famili aku (mak+famili kakak+famili abg) dari kg setelah hampir 5 jam perjalanan..(kdh-kl)...kira2 kul 11 mlm baru sampai umah aku sbb derang tersalah masuk simpang...adusss...nasib baik tak sampai kuantan...ahahahaha
aku kat umah dh ready goreng sayur campur n masak nasi...lauk pauk mak aku dh bwk dari kg...xnk nyusahkan aku masak walaupun sebenarnya mereka tau aku mmg x reti msk...Masa tu gak la baru terperasan rupa2nya beras kat umah dh nak abis...cukup2 tuk mkn mlm td n msk bubur tuk zarin arini....see...betapa jrgn n rajinnya aku masak hingga tak tau rupanya beras dh abis...

mmm...yg bestnya mcm2 derang bawak...buah rambutan, durian, manggis, langsat, duku smpi kami terkejut tgk...byk giler...mcm nak jual la plak...walaupun kami sebenarnya xde dusun pun...seme beli n pakcik2ku kirim...tu x termasuk kuih muih lg...pendek kata macam2 ada la...cik somi ku terpaksa ambik troli coz berat nak angkat seme tue...hikhik....ape pun time kasih banyak2 coz susah payah bwk...leh la jamu membe2 kat ofis ckit...nasib dtg naik kete, kalu la naik hilux ke, estima ke, lori ke, confem lg byk yg diangkutnya....bkn xde kat kl nie...tp ye la kan, org tua ni kalu bleh seme bende nak bwk tuk anak...tp kita anak ni kalu blik kg ada ke wat camtu????mmmm...pk2 kanlah....

3 org anak buahku dh besar...si kakak (syafiqah) masih lagi penakut mcm dulu n asyik nk main game kat intenet je...syafiq pulak, duk usung beg mainan ultraman, power rangers, ben10 n gameboynya....si kecik emilda masih lagi becok mulutnya duk ckp n dh pandai wat tarian gelek la plak...aduhai....hikhikhik....zarin plak, walaupun xnk ngan org, tp leh la main ngan sepupu-sepupu dia tu...smpi xnk tdo...walaupun mata dh ngantuk..kul 130pg baru la tdo...adusss....

yang lain2 masih lg sama macam dulu...byk benda nak sembang...tp masa terhad...nant2 la...
cuma yang bestnye derang kata aku makin kurus n betambah putih...ahahahahaha...ye la tu...ada la nak bodek ape2 tu...
so weekend ni jadual aku mmg full...nak temankan derang p shopping n menziarahi sanak saudara...

1 comment:

  1. rindunya kat famili ku juga! erm...mak bawak buah2 an dr kg utk anak tersyg...dan kita sbg anak? ermm...merenung sejenak...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...