Thursday, August 27, 2009

Ramadan al mubarak

Salam ramadan buat semua,
pejam celik-pejam celik sudah 6 ari umat islam menjalani ibadah puasa... Tahun ni merupakan ramadan keduaku sbg seorg isteri dan ramadan pertama sebagai seorang 'mama', sudah tentu byk perbezaannya dari pelbagai segi...Tahun lps aku puasa time sarat mengandungkan Zarin...terbabas juga 4-5 ari puasa tu, x larat (huhuhu)...dan tahun ni plak aku tgh BF zarin...alhamdulilah, stakat ni aku masih lagi mampu berpuasa walaupun kadang kala bdn terasa lemah n pedih perut...Meh share apa yg berlaku time sahur n bebuka sejak ada anak ni

SAHUR
kul 4.30 pg, aku dh bgn masak nasi n masakkan lauk yg simple2...cth (goreng ikan pekasam, tumis sawi@lobak, sayur campur, sotong kicap, telur goreng, ikan goreng)
dan time sahur ni gak biasanya zarin akan bangun n sahur bersama-sama...letak je dlm high chair n bg biskut atau daun saderi..kalu x pun, bukak astro ceria...dia akan tgk tv sambil goyang2 kepala bila dgr muzik...hikhik...ada juga time zarin tdo, so aku n cik somi, gilir2 mkn...takut zarin jatuh katil...sebelum ni dh 2 kali jatuh katil...so xnk la peristiwa ngeri itu berulang lg...dan yg paling best, smlm cik somi ku ckp dia xnk mkn nasi time sahur, nak mkn oat je...nak diet katanya...hikhikhik...bukannya buncit pun somi ku tu..manten je...mmm...xpe la...dh dia ckp camtu, means ringanla ckit tugas aku nak msk pg2 buta...kalu aku, goreng telur dadar pun laju je mkn....hahahaha...(sbnrnya paksa mkn sbb nant hasil kurang tuk zarin)...
lps sahur tu, aku akan kemas umah, iron baju, siapkn beg n bekal zarin tuk ke neseri...lps mandi n smayang subuh aku akan susukan zarin n time ni cik somi lak besiap...

BERBUKA
smpi umah antara kul 6.00-6.15...so yg sempat pun masak nasik je@goreng sayur...lauk lain cik somi dh belikan...kalu weeknd kin la akan masak...kalu dulu weekend mesti bukak posa kat lua, tp dah ada anak n dengan H1N1 ni, mls la nak p tempat2 yg ramai2 org nie...aku ni plak, agak cerewet...lauk2 yg cik somi beli byk yg aku x bekenan, last2 mkn nasik+pekasam je...tu yg slalu kene mrh ngan cik somi, "mkn mknn x berkhasiat n seimbang mana nak dpt susu byk" hehehehe...btl juga kata cik somi...tiap2 ari dia duk tanya apa yg aku tingin nak mkn...ckp n dia cari..janji aku mkn...ni, bli kuih x mkn, bli tu x mkn, bli ni x mkn, seme aku x mkn...last2 tong sampah yg mkn..kan dh membazir namanya...mmmm...(ape2 pun tanx sayang coz berusaha keras tuk bg yg terbaik wat isterimu yg cerewet ini) hikhikhik....zarin kalu time bebuka dia ok je...x penah lg prangai...bg biskut@saderi@buah ok la dia...tp jgn lebih stgh jam..kalu x sure merengek...x pun kami bia je dia duk main2 n merangkak...lps smayang maghrib n isyak, aku pun tdokan zarin, n biasanya aku pun tertdo sama..so sape2 yg call n msg aku lps buka kalu aku x jawab@reply msg sori sgt2...aku dh belayar la tu...cik somi plak p smayang terawih kat masjid wilayah...masjid yg paling dekat ngan umah aku...

bulan posa ni gak la aku terkenangkan bubur lambuk yg arwah tuk aku wat...sedapnya...begitu gak ngan mskn mak aku...tiap2 ari aku call tanya masak pe...hikhihk..jeles btlla depa mkn sedap2...xleh mkn dpt tau msk ape pun kira ok la...hahahahaha....

ok la...selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh kesabaran dan keinsafan...dan selamat beramal...

p/s: baju raya zarin pun blum bli lg...adoiii...bila la nak bli pun tatau...mls nak kua n besesak ditempat org ramai nie...

Tuesday, August 25, 2009

keletah zarin


zarin kemas rumah

zarin n teething rusk

Dondang sayang


Salam untuk semua…dh lama x bukak blog…adusss…meroyan juga aku minggu lepas….zarin demam teruk…mula2 aku EL 2 ari…lps tu sambung cuti lg 3 ari..so minggu lps sminggu aku cuti…huhuhu….

nak dijadikan cerita, ari ahad (16/8/09) lps bgn tdo tghari tu, zarin merengek2, ingatkan x cukup tdo, tp bdn dia suam2 ckit…ingatkan xde ape2…tp makin ptg makin menjadi2 merengeknya…check suhu 37.5…aku pun jelum la kepala dia ngan towel…rasa2 dh x pns dh...sebelum ni (12/8/09) dia dh demam...tp lega keesokan arinya... kul 1.30 pg zarin terjaga n menangis kuat2...(melalak)..mak aiii..panik masa tu Tuhan je la yg tau...bdn pns giler...check suhu 39...cepat2 aku masukkan ubat buntut...lps tu dia ok..tp xnak tdo atas tilam, nak bedukung...yg hairannya, dia xnk ngan papa dia...adusss..nak patah pinggang aku duk dukung dia....smpi pagi duk dukung...last2 aku tertdo sambil dukung zarin atas sofa...

17 Ogos 2009
Hari ni aku terpaksa EL...nampaknya Zarin mmg demam lg..kesian plak nak anta neseri...suhu lak turun naik....dia pun xnk mkn...asyik nak bedukung je....susah ati Tuhan je yg tau...Zarin nangis aku pun nangis sama...x sanggup tgk dia nangis...sbb sebelum ni dia jrg nangis camtu dan tersangat aktif...tba2 x bemaya...nak bedukung je...malam tul kul 230 pg, kami bawak zarin p HSB...risau sbb dh buntu..ubat dh mkn, jelum, guna kool fever, daun bunga raya n mcm2 la petua yg org ckp aku wat...smpi satu thp tu pns sagt2 bdn zarin aku terpaksa basahkan kain lampin n balut dia ngan kain lampin tu..baru la dia ok ckit....tu pun x sampai sejam, panas balik...

18 Ogos 2009
Ari selasa aku terpaksa EL lg...nasib baikla bos aku memahami...masa ni aku rasa susahnya la berada jauh dari org tua..kalu la mak aku ada time nie, kin ringan ckit beban aku...aku call mak aku sambil nangis2 hukhukhuk...langsung xleh ckp...aku duk nangis je...smpi mak aku pun nangis sama...adesss....malam tu gak kami balik AS...at least ada gak org tua yg leh tenangkan kami...kalu aku ngan cik somi mmg mati kutu dh...kul 6.00 ptg kami betolak n sampai dlm kul 11.00 mlm...kul 3.30 pg, bdn zarin pns lg n kami bwk p PMC..check suhu dh 40.4...lps check, doc kata semen ye ok...hjust demam je..kene monitor suhu takut jd sawan tarik...lps mkn ubat, zarin dh tdo n aku pun tumpang skaki...dh 3 mlm x tdo wei....

19 Ogos 2009
ari ni lak aku bwk zarin p amik air penawar kat Perlis...sbb aku BF so aku pun kene minum skali air tu...Zarin pun dh makin ok n dh mula nak main2 n senyum...leganya ati aku Tuhan saja yg tau...dh lama aku x tgk senyum manis anak kesayangan ku itu...winduuuuu....

20 Ogos 2009
Syukur Alhamdulilah, Zarin dh betambah ok...bangun pg tu, mak aku bg mkn mashed potato, tp dia xnak...last2 mak aku bg biskut...4 keping abis dia mkn...Yeaaa...ank mama dh sihat....mlm tu kami blik Kl...sbb jumaat tu cik somi miting...kalu x sempatla aku beposa kat kg...mmm...x pe la...yg penting baby mama sihat dan kembali ceria seperti dulu...alhamdulilah....Cuma skang dia tgh nak sesuaikan dri balik kat neseri...ye la dh sminggu cuti...kesian zarin...hrp dpt sesuaikan diri yea sayang..mama terpaksa...kalu ikutkan ati, mahu je mama resign n jd fulltime housewife....tp apakan daya....maafkan mama ye sayang....






Friday, August 14, 2009

Kisah susu ibu (part 4)

1st day naik keje borink giler...keje byk n paling geram pc ku di reformat...adusss...ilang seme2 fail aku...geram giler..abis manuskrip yg dh edit..last2 seme kena wat lain...eiii...geram..geram...dan bermulala kisahku mngusung pam n cooler bag ke sana ke mari..wahahahah....

mula2 tu aku guna ais ketul biasa je, simpan pun dlm bekas coleman tu...masa tu aku tatau kat mana nak beli ice pack...sbb avent nye ice pack x thn lama...berat n besar juga box coleman tu...tp demi anakanda tercinta aku bwk la jugak...hampir sminggu naik keje tu, aku mula search tentang susu ibu, petua tambahkan susu n macam2 berkaitan baby...blik umah pun aku still duk serach gak...last2 aku jumpa ratuhati.com n susuibu.com...kat ctu aku dpt byk info psl susu ibu...n bertambah smangatlah aku tuk trus BF zarin....cara simpan susu,cara panas, mknn tmbhkan susu, apa itu EBM, pam (freestyle, swing n mcm2 la)...ya Allah, jahil sejahilnya la aku time tu...sejak tu, aku mula rajin ngepam n siapkan jadual khusus...jika seblum ni, sakit baru pam, skang x lg...aku pun dh tuka bekas simpan susu dari mula2 bekas dadih ke btl MLO n bumble bee (tuka sbb cik somi duk bising, kata nak BPA free, bli je la btl)...

mmmmmm.....lps tu kami trus ke the curve, bli ice pack n btl MLO...hihihi..mula2 psn kat kwn suh bli kat kedai susuibu.com kat bangi...sejak dari tu, aku xyah usung box coleman lg...dh leh bwk beg avent, x la berat, n nmpk pun sweet je..org tatau sbnrnya pam dlm tu...hikhikhik...mula2 pam dulu mmg lebat gakla dpt, seari dlm 20-25 oz...pastu makin kurang-makin kurang...adessss....

mula la try mcm2 tuk tambahkan susu, bli online n mcm2 la amalkan...ada yg menjadi ada yg x...try n error la..kalu sesuai teruskan....kalu x aku derma kat kwn2...n paling best aku berjaya pengaruhi kak diana (mama iman n wafiy) tuk trus fully BF...
yeaaaaa...

iskhk....baru je tgh ada idea nak berblog nie byk lak kejenye...adessss...
akademi Sastera ari rabu ni... (19 Ogos)...nak uruskan kertas keje pembentang/peserta...hikhik...nak salahkan keje lak..padahal aku yg curik tulang...apa daaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Kisah susu ibu (part 3)

aku pun cam ibu2 lain yg Bf gak, alami masalah puting melecet...adoiii...sakit yg amat...masa baby duk nyonyot tu, smpi nangis2 aku duk thn sakit...siap gigit towel lg...tp aku tetap bg...mak aku n MIL suh buh susu kat nipple yg melecet tu...tp mkn ari gak nak baiknye..demi zarin aku thn gak...

smpi la satu mlm tu, masa tu dh nk abis pantang dlm 40 ari kot...zarin asyik nak nyusu je..aku dh la letih...aku nyusu mesti duduk masa tu x reti lg bg smbil baring...so ngan ngantuk n letih aku dh give up...aku call cik somi nangis2 ckp susu dh xde...zarin asyik duk nyotnyot je...B***** pun dh lembik xde susu...(pepandai je aku masa nie...sori sayang mama...mama btl2 xtau)...last2 famili aku suh bg FM...bkn ape, nak keje nant senang org nak jg...aku pun terpengaruh n ikut je la... maka zarin pun diberi FM (anmum) tp seari sekali je...nak biasakan...ptg2 slps mandi mak aku akan bg zarin minum 2 oz...tu pun jrg abis....nak biasakan dgn botol...rasa2 adala dlm 2 tin kecik kot zarin minum FM...dulu mana la aku tau psl ekslusif BF..yg aku duk kecoh2 masa ngandung bli baju baby n segalanya tentang pakaian n peralatan baby...ape yg belaku timester I, II, III,...perkembangan baby n x penah aku duk pk pasal BF...X PERNAH SAMA SKALI....mmmm...sori sayang mama dh melakukan PENDERAAN pada anak mama sbb bg susu SI DIA....ingat lg kata dr Ani...anti bodi yg ada dlm susu SI DIA adalah untuk anak SI DIA dan bukan untuk anak kita...adussss...rasa cam batu terhempap kat kepla nie...aku dh lakukan kesalahan...dan insyaAllah aku xkan ulanginya lagi....

ptg raya aji, aku blik Kl sbb lg seminggu aku naik keje...masa tu mak aku ikut skali, sbb nak jg zarin smpi la awal tahun (2009)...masa tu juga la aku blaja cara2 nak jg baby, mandi, tuka lampin sbb masa dlm pantang (sbnrnya 2 bln lebih, dari mak aku jaga) aku x penah mandikan n tuka lampin zarin...huhuhu...haru btl la aku nie...tp alhamdulilah, lps tu aku dpata uruskan baby dengan baik..walaupun sampai basuh berak si zarin dgn tangan kanan....hik..hik.hik.... stat aku naik keje, maka berlaku perubahan yg mendadak kisah penyusuan susu ibu nie....

aku nak p ngepam jap....nant aku sambung...rehat panjang arini...H1N1 punya psl...terperap je la kat ofis...kalu x dh smpi sogo, JJ, jln TAr n mana2 la yg kami nak p...daaaaaaaaaaaaaaaa

Kisah susu ibu (part 2)

Seari di NICU akhirnya zarin dh sihat...menurut doktor, Zarin tertelan najis tahap 2...kalu ikutkan ada 5 thp...ni kira air ketuban+najis ckit la...dh dikelurakan semuanya...syukur alhamdulilah...Akhirnya Zarin dapat duk ngan aku...
Maka bermulalah lagi episod penyusuan susu ibu nie....

Memandangkan mula2 zarin duk kat NICU, so aku pun bwk la pam sendri +botol susu...Pastu Nes tertengok botol susu tu trus tegur suh simpan jgn bg doktor, tgk...kalu x depa kene marah nant...sbb btl susu zarin AVENT, so dia suh simpan la..mhl katanya...hikhik....kalu x sure dh kene buang agaknya...hehehe...Nes2 kat HSB semenya baik2...siap tunjukkan lagi cara2 nak bg susu...Dia suh zarin duk tepi aku bia dia bau mamanya...lagi satu suh geselkan nipple kat bibir baby bia dia kenal n snang nak isap nant...tp syukur zarin mmg pandai isap...kejap je dh pro...nyot.. nyot..nyot...cute sgt2 masa tu....sister kat situ pun jdlah aku model tuk nes2 pelatih tgk cara2 nyusu dgn btl..best sbb dpt blaja byk perkara...Nes suh slalu sikat B***** bia air susu lancar n jgn lupa pakai bra..nant landoq...katanya... hihihi...memandangkan semenya sihat, aku pun dibenarkan pulang...
uma aku je still pakai tiub urin sbb xleh nak kencing..1 dlm 100 kes kata nes..adoiiii....

Dlm pejalanan balik tu, Zarin asyik nyot..nyot je...smpi dh sakit dh nipple nie...tp aku thn je la...kin sbb dia boy, tu yg kuat nyusu tu...kata mak aku la...so aku pun layan je la dia nyot..nyot...

"baiknya la Zarin nie, x byk prangai, tdo je", kata mak aku...
"xpe ke camtu?, asyik tdo je" tanya ku...

pastu famili aku yg lain kata xpe..so aku pun xpe la....
keesokannya, nes dtg n ckp zarin kene kuning...so aku pun ckp la yg dia asyik tdo je smlm...rupanya2 kalu budak kene kuning ni dia x aktif, letih n tdo...so kita kejutkan dia, sejam @ 2jam skali tuk bagi susu...laaaaa....sialp ilmu la aku nie...famili aku pun tatau...ingatkan xde ape2...Masa bwk zarin g kinik, dr soh kerapkan penyusuan, bia kuning cepat ilang...n aku kene mkn mknn yg berkhasiat, sayur, buah, minum byk air...aku pun ikut seme nasihat doktor tu...syukur alhamdulilah, aku dianugerahkan susu yg banyak walaupun belum urut susu..smpi bengkak2 B***** nie...adoiii...sakit tul kalu bengkak susu nie....

Tp aku tetap panggil gak org tuk urut susu...(tingat kata ibu OR susu byk smpi cam air paip)....memancut2 kua....lps urut mmg betambah byk...memandangkan aku zero psl penyusuan susu ibu nie, so masa susu nitik tu aku tadah n buang...Nak pam simpan nant takut anak aku nak susu lak..jd bia je la susu tu duk meleleh...adoiii...jahilnya aku masa nie....smpi la aku kene bengkak susu balik...Kak Ani (bibik) kat umah aku bg petua org indon...katanya "gosok B***** dgn spender suami kita, (spender yg blum dipakai yea...bukan yg dh dipakai tau) bia bengkak susu ilang...tp ni tuk yg campur FM+ASI"...sbb xthn sakit aku try la petua dia tu..rupa-rupanya berkesan...tp aku try kejap je la..takut susu ckit la nant...aku call lg cik Mah (tukang urut) tuk urut susu skali lg....

Lps kejadian bengkak susu tu, aku dh insaf n kalu susu nitik je aku pam...tp pam main2 la..bukannye tuk kosongkan B***** cam skang nie...pam bia x bengkak je...famili aku xde yg fully BF, seme campur...so xde la yg dpt nolong...tp syukur gak coz aku dari awal lg dh bli pam AVENT manual...so lehla dipraktikkan...(kredit tuk abg aku yg tlg sponsor pam nie RM319)masa tu x tau sgt jenis2 pam nie....adesss...slalu gak aku duk chat ngan ibu OR, masa pegnen, cite itu ini tp xpenah lak cite psl BF...adoiiii ayu....jahil sungguh kita nie..hikhikhik....

Kisah susu ibu (part 1)

17 Oktober 2008
4.45 am

"Push lg ida...push...byk kan doa...haaa...dh nmpk dh kepala tu...tarik nafas panjang2...pushhhhhh..."itula kata2 sister yg aku ingat sampai skang....

4.55am
"uwaaaaaaa...uwaaaaa..."
"tahniah, awak dapat baby boy...sebijik macam muka maknya...(sambil tunjukkan baby kat aku)...camne?nak besalin lg ke nanti?" tanya sister tu lg...

"nak"...pantas aku jawab...heheheh...yeye je aku nie..pnts je jwb...sbb masa tu sakit dh ilang...dan yg penting anak sebijik muka aku...yahoooooo......




x lama lps tu dr. harun pun dtg..."eh dh besalin ke?sy baru kua kejap"
"dah"...kata sister...
"rehat dulu yea puan"...kata dr harun...
aku senyum je la...hehehe...
bestnye la aku dh jd ibu...comeynye la baby aku nie...
x lama lps tu, ada cleaner masuk labour room n ckp...eh...muka sebijik cam maknye la...rupa2nye cleaner tu akak yg slalu aku bli karipap n cucur badak kat simpang kuala...hihihihi...patutla mcm kenal...

"nant akak ckp kat kak cheq"...dia ada kat lua tu...

"Puan...baby ni kene bwk ke NICU, dia tertelan najis ni..kene check seme2...
nant kalu nak nyusu suh somi bwk g NICU yea..."kata nes...

aku ok je la..sbb dh x larat...
kul 6.00 am..aku di bawa ke wad...sedih juga sbb org lain baby ada sebelah..aku xde...x pela...tunggu husband aku smpi nant....lagipun penat x abis lagi nie...

dlm kul 9.00am somi aku br sampai dari kl...nasib ada flight pagi...huhuhuh...
memandangkan bukan time melawat, so dia kejap je la...tghari nant dtg lgi...
tghari tu, dgn gunakan wheel chair, aku ke NICU tuk nyusu Zarin...mula2 tu aku sedih sgt2 coz aku x reti nak pegang zarin nak bg susu...cik somi pun apa lg, mainkan peranan la, tlg pegangkan B***** aku skali bia baby isap...akhirnya zarin isap...tp kejap je...xpela..kin dh kenyang kot...ptg nant cuba lg...

ptg tu, aku bg lg...kali ni dpt tunjuk ajar dari sorang akak nie..dia anak kedua..anak dia demam kuning...dgn bantuan dia akhirnya zarin dpt isap dengan selesanya....alhamdulilah....n tanx akak, sbb tlg tunjuk...hikhik...
mula2 zarin isap tu rasa cam geli je...tp lama2 bestnye tuhan yg tau...x dpt nak gambarkan mcm mana perasaan aku time tu...

eh dh nk kul 9.00 la..aku ada majlis baca yassin pg nie n ceramah H1N1..nant la sambung....k...daaaaaaaaaaaaaa

Friday, August 7, 2009

bubur nasi berlauk




haaaa...nak cite ckit nie...nila dinner kami semalam...bubur nasi berlauk...heheheh..xyah penat2 p kg baru...masak sendri je la....sedap dan jimat!!!

mmm..kalu nak tau..sminggu skali mesti aku akan masak nie...sbb cik somi sgt suka mkn bubur nasik nie....cuma lauk dia dipelbagaikanla...nant jemu la plak...hikhik...yg best, nak buat pun senang, goreng je smua tu...n zarin pun leh tumpang sama..tp just mkn bubur nasi kosong je la...lauk2 dia blum leh mkn lagi....tunggu besar ckit yea sayang...

mama dh bli mcm2 buku resepi tuk zarin...nant mama blaja masak yea...sure baby mama ni betambah bam..bam...hehehehe....yg penting air tangan mama dan berkhasiat...zarin suka, mama puas ati, papa setuju...(sure la papa stuju sbb jimat blanja) kihkihkih

Thursday, August 6, 2009

zarin @ playground

mama!!!cptla amik gamba zarin...

kete ni xde stereng daaaaaa

kereta kecil warna merah, boleh kubawa ke sekolah...pon..pon..


Alhamdulilah...dh 4 ari zarin kat neseri..nampaknya dia dh bleh sesuaikan diri sikit2...xlah nangis mcm mula2 anta dulu....cuma skang kami kene tuka ckit jadual arian dia...sebelum ni kul 645 baru smpai umah..skang kul 6 dh sampai...dulu leh naik kete lama2 sampai tetido zarin kat car seat tu...heheheh..

skang ni, ptg2 kami bwk dia main kat playground... sonok kan main...jumpa ramai kawan...korea, cina, perancis, negro, pendek kata seme adalah...hikhik...biasanya papa yg bwk g playground..mama x larat, letih...tp smlm mama ikut skali...tp memandangkan smlm ujan, mainan byk yg basah...so zarin leh naik kete je la...
papa lak tinggal mama sorang2 jaga zarin n dia g gym...sabo je la...

45 minit kat playground, mama bwk zarin pusing2 pool n lepas tu trus blik...lenguh dukung zarin sambil tolak stroller...zarin lak xnk duk dlm stroller...smpi nangis2....adussss....lotih...lotih..lps ni bia papa je la bawak zarin...mama x larat la...hikhik...kalu zarin dh leh jln mama ikut n kita g gym sama2 ngan papa yea....

Tuesday, August 4, 2009

Duhai Hati...Tenanglah (part 5)

5.49pm 3/8/09

sampai je kat neseri smlm zarin tgh nangis...teacher dia kata baru je nangis sbb dia nak ada org duduk ngan dia...teacher dia duk kemas2 beg zarin n tinggalkan la dia kejap..tu yg nangis tu...aku iye kan je la...mmm...tp ati ni mmg sedih la tgk anak nangis...x sampai ati..papa dia cepat2 amik n lps tu trus diam...dlm kete nganga mulut cari susu nak nenen...lps tu sengeh je...adussss...sayang...mama jd serba salah....Ya Allah Ya Tuhanku...Tabahkanlah atiku....

7.59 am 4/8/09

masa anta zarin pg td dia nangis gak...kin x dpt nak sesuaikan diri lg kot...adusss..sayunye ati dgr anak menangis...x sanggup nak tinggalkan..tp aku kene kuat...kalu x sampai bila pun zarin akan menangis...and paling penting SIAPA yg akan jaga zarin?????arggghhhh...bingung..
dalam kete, aku asyik duk tanya cik somi....zarin camne?zarin camne?zarin camne?
smpi dia pun tatau nak ckp pe..."sabar je la mama..biasala mula2...ada ari dia menangis, ada ari tak...nant2 ok la tu...jgn duk pk sgt...nant stress ckit lak susu"...tp mmg merudum gakla susu aku minggu nie....duhai hati...tenanglah...


Monday, August 3, 2009

Duhai Hati...Tenanglah (part 4)

3.46pm

"salam..Da..Baby ok..Makan tp susu kurang skit...dia nangis gok sikit2...tak lah sepanjang masa...Biasalah tu...Baru nak kenal tempat baru...jangan risau...ada apa2 kak Non call"

Alhamdulilah..akhirnya SMS ku berbalas juga...lega ckit ati ni bila dgr camtu...mmg zarin kurang ckit minum susu siang..kuat main...kalu mlm dipulunnya abis-abisan...apepun berita dari kak Non tu menceriakan hati ini...terima kasih kak....

Duhai Hati...Tenanglah (part 3)

2.41 pm

"salam..kak, maaf ganggu akak, nak tanya zarin ok ke? mkn, minum susu dan tdo tak? hehe..hrp2 zarin dpt sesuaikan diri di sana dan dia x menyusahkan akak, risau juga kalu dia wat perangai, kalu ada masalah akak beritahulah saya..terima kasih"

ni la sms yg aku anta kat pengetua neseri tu...kredit tuk kak dieyana coz bg idea n tlg karangkan ayat tuk aku..aku just edit je...heheheh...tanx kak..kak dieyana, rakan seperjuangan (pengepam tegar) jgn lupa esok jumpa di muzium sempena kempen penyusuan susu ibu..hehehe...jumpa di sanaaaaaaaaaa!!!!!!!!kalu ayat aku sure skema n straight to the point..x reti nak berbasa-basi nie...huhuhu..satu kelemahan diriku....adoiii

mmm..berbalik pada sms ku...nmpknya blum ada blsn..kin dia sibuk melayan kerenah budak2 kat ctu...kalu aku call byk2 kali kan susah gak..nant dikatanya aku x pecaya kat dia ke apa..tp kalu zarin perangai sure dia kan call punya...

arggggg...jam ni merangkak cam siput la plak...lmbt lg nak kul 530..adoiii...x saba nak jumpa zarin..hrp2 semenya ok..nmpknya bln depan aku kene tuka waktu la..nak amik kul 730pg-430ptg plak...mmmm..

duhai hati...tenanglah....AMIN
530..530..530..530..530...huhuhu

Duhai Hati...Tenanglah (part 2)

10.03 am

ida : assalamualaikum
Kak Zainon : Waalaikumsalam
Ida: Kak, anak saya camne? nangis x?
Kak Zainon : ok je. nangis jugak tp kejap2..on off..bila dia teringat...
Ida : ooooo, risau gak saya
Kak Zainon : xpe..biasala 1st day...mmg camtu...so far zarin ok je...ni tgh nak tdo kan dia...
Ida : kalu camtu xpe la kak..assalamualaikum..
Kak zainon : waalaikum salam...

huhu..tu la dialog aku ngan kak zainon...masa tpon tu adala dgr budak nangis, tp bukan suara zarin..aku cam suara anak aku....ya..bukan suara zarin..."
zarin kalu nangis suaranya MERDU"...itulah yg slalu diberitahu oleh kakak...untuk kak Fitriyah...time kasih sbb menjaga zarin selama ini....argggggggghhhhh

10.07 am

ida : tadi call neseri, kak zainon kata zarin nangis gak..on off
cik somi : yeke?mm...biasala 1st day...
ida : tp dia nangis bila dia teringat la...ni kak tu tgh nak tdo kan zarin...
cik somi : ok la tu...xyah pk sgt la...zarin ok...mama ni...terlebih risau la...
ida : mmg la risau..mmm...xpe la..nak wat keje nie...k...
cik somi : k...

tupppp....talian terus dimatikan....
ibu mana yg x risau...mmm...Mama tau zarin budak baik...
"nant zarin duk elok2 tau kat school...zarin minum susu, zarin mkn mknn yg mama masak, zarin tdo...pastu baru main k..jgn perangai2 n nangis2...ptg nant mama ngan papa amik...sayang baby mama..." tu la nasihat aku duk permataku yang tercinta....duhai hati..tenanglah....

Duhai Hati...Tenanglah (part 1)

arini merupakan 1st day zarin kat neseri...masa anta td dia ok je...tak nangis pun...cuma cam pelik ckit la muka dia tgk keadaan sekeliling....n ramai kawan2 baru...mmm...susahnya ati aku memikirkan zarin...harap2 semuanya ok la...zarin...zarin..maafkan mama yea...huhuhu... Ya Allah Ya Tuhanku, kau lindungilah anakku...Amin...
dalam kete td gugur gak air mata aku...ntahla...aku pun tatau camne perasaan nie....
duhai hati...tenanglah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...