Tuesday, August 25, 2009

Dondang sayang


Salam untuk semua…dh lama x bukak blog…adusss…meroyan juga aku minggu lepas….zarin demam teruk…mula2 aku EL 2 ari…lps tu sambung cuti lg 3 ari..so minggu lps sminggu aku cuti…huhuhu….

nak dijadikan cerita, ari ahad (16/8/09) lps bgn tdo tghari tu, zarin merengek2, ingatkan x cukup tdo, tp bdn dia suam2 ckit…ingatkan xde ape2…tp makin ptg makin menjadi2 merengeknya…check suhu 37.5…aku pun jelum la kepala dia ngan towel…rasa2 dh x pns dh...sebelum ni (12/8/09) dia dh demam...tp lega keesokan arinya... kul 1.30 pg zarin terjaga n menangis kuat2...(melalak)..mak aiii..panik masa tu Tuhan je la yg tau...bdn pns giler...check suhu 39...cepat2 aku masukkan ubat buntut...lps tu dia ok..tp xnak tdo atas tilam, nak bedukung...yg hairannya, dia xnk ngan papa dia...adusss..nak patah pinggang aku duk dukung dia....smpi pagi duk dukung...last2 aku tertdo sambil dukung zarin atas sofa...

17 Ogos 2009
Hari ni aku terpaksa EL...nampaknya Zarin mmg demam lg..kesian plak nak anta neseri...suhu lak turun naik....dia pun xnk mkn...asyik nak bedukung je....susah ati Tuhan je yg tau...Zarin nangis aku pun nangis sama...x sanggup tgk dia nangis...sbb sebelum ni dia jrg nangis camtu dan tersangat aktif...tba2 x bemaya...nak bedukung je...malam tul kul 230 pg, kami bawak zarin p HSB...risau sbb dh buntu..ubat dh mkn, jelum, guna kool fever, daun bunga raya n mcm2 la petua yg org ckp aku wat...smpi satu thp tu pns sagt2 bdn zarin aku terpaksa basahkan kain lampin n balut dia ngan kain lampin tu..baru la dia ok ckit....tu pun x sampai sejam, panas balik...

18 Ogos 2009
Ari selasa aku terpaksa EL lg...nasib baikla bos aku memahami...masa ni aku rasa susahnya la berada jauh dari org tua..kalu la mak aku ada time nie, kin ringan ckit beban aku...aku call mak aku sambil nangis2 hukhukhuk...langsung xleh ckp...aku duk nangis je...smpi mak aku pun nangis sama...adesss....malam tu gak kami balik AS...at least ada gak org tua yg leh tenangkan kami...kalu aku ngan cik somi mmg mati kutu dh...kul 6.00 ptg kami betolak n sampai dlm kul 11.00 mlm...kul 3.30 pg, bdn zarin pns lg n kami bwk p PMC..check suhu dh 40.4...lps check, doc kata semen ye ok...hjust demam je..kene monitor suhu takut jd sawan tarik...lps mkn ubat, zarin dh tdo n aku pun tumpang skaki...dh 3 mlm x tdo wei....

19 Ogos 2009
ari ni lak aku bwk zarin p amik air penawar kat Perlis...sbb aku BF so aku pun kene minum skali air tu...Zarin pun dh makin ok n dh mula nak main2 n senyum...leganya ati aku Tuhan saja yg tau...dh lama aku x tgk senyum manis anak kesayangan ku itu...winduuuuu....

20 Ogos 2009
Syukur Alhamdulilah, Zarin dh betambah ok...bangun pg tu, mak aku bg mkn mashed potato, tp dia xnak...last2 mak aku bg biskut...4 keping abis dia mkn...Yeaaa...ank mama dh sihat....mlm tu kami blik Kl...sbb jumaat tu cik somi miting...kalu x sempatla aku beposa kat kg...mmm...x pe la...yg penting baby mama sihat dan kembali ceria seperti dulu...alhamdulilah....Cuma skang dia tgh nak sesuaikan dri balik kat neseri...ye la dh sminggu cuti...kesian zarin...hrp dpt sesuaikan diri yea sayang..mama terpaksa...kalu ikutkan ati, mahu je mama resign n jd fulltime housewife....tp apakan daya....maafkan mama ye sayang....






5 comments:

  1. tu senyum lebau dh tuh..ehehe..kemain zarin...

    ReplyDelete
  2. ermmm...itu lah..cabaran dan dugaan seorang ibu...susah hati anak demam/sakit...moga zarin dpt sesuaikan diri blik ngan neseri tu..al maklum la..seminggu duk ngan mama..

    ReplyDelete
  3. ida-ayu
    syukur...dh lama x lihat senyuman lebau cam tu....

    ReplyDelete
  4. kak diey - insyaAllah..hrp2 seme ok la...mmg susah ati kalu anak demam...panik pun ada....

    ReplyDelete
  5. kak diey - insyaAllah..hrp2 seme ok la...mmg susah ati kalu anak demam...panik pun ada....

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...