Friday, August 14, 2009

Kisah susu ibu (part 1)

17 Oktober 2008
4.45 am

"Push lg ida...push...byk kan doa...haaa...dh nmpk dh kepala tu...tarik nafas panjang2...pushhhhhh..."itula kata2 sister yg aku ingat sampai skang....

4.55am
"uwaaaaaaa...uwaaaaa..."
"tahniah, awak dapat baby boy...sebijik macam muka maknya...(sambil tunjukkan baby kat aku)...camne?nak besalin lg ke nanti?" tanya sister tu lg...

"nak"...pantas aku jawab...heheheh...yeye je aku nie..pnts je jwb...sbb masa tu sakit dh ilang...dan yg penting anak sebijik muka aku...yahoooooo......




x lama lps tu dr. harun pun dtg..."eh dh besalin ke?sy baru kua kejap"
"dah"...kata sister...
"rehat dulu yea puan"...kata dr harun...
aku senyum je la...hehehe...
bestnye la aku dh jd ibu...comeynye la baby aku nie...
x lama lps tu, ada cleaner masuk labour room n ckp...eh...muka sebijik cam maknye la...rupa2nye cleaner tu akak yg slalu aku bli karipap n cucur badak kat simpang kuala...hihihihi...patutla mcm kenal...

"nant akak ckp kat kak cheq"...dia ada kat lua tu...

"Puan...baby ni kene bwk ke NICU, dia tertelan najis ni..kene check seme2...
nant kalu nak nyusu suh somi bwk g NICU yea..."kata nes...

aku ok je la..sbb dh x larat...
kul 6.00 am..aku di bawa ke wad...sedih juga sbb org lain baby ada sebelah..aku xde...x pela...tunggu husband aku smpi nant....lagipun penat x abis lagi nie...

dlm kul 9.00am somi aku br sampai dari kl...nasib ada flight pagi...huhuhuh...
memandangkan bukan time melawat, so dia kejap je la...tghari nant dtg lgi...
tghari tu, dgn gunakan wheel chair, aku ke NICU tuk nyusu Zarin...mula2 tu aku sedih sgt2 coz aku x reti nak pegang zarin nak bg susu...cik somi pun apa lg, mainkan peranan la, tlg pegangkan B***** aku skali bia baby isap...akhirnya zarin isap...tp kejap je...xpela..kin dh kenyang kot...ptg nant cuba lg...

ptg tu, aku bg lg...kali ni dpt tunjuk ajar dari sorang akak nie..dia anak kedua..anak dia demam kuning...dgn bantuan dia akhirnya zarin dpt isap dengan selesanya....alhamdulilah....n tanx akak, sbb tlg tunjuk...hikhik...
mula2 zarin isap tu rasa cam geli je...tp lama2 bestnye tuhan yg tau...x dpt nak gambarkan mcm mana perasaan aku time tu...

eh dh nk kul 9.00 la..aku ada majlis baca yassin pg nie n ceramah H1N1..nant la sambung....k...daaaaaaaaaaaaaa

2 comments:

  1. zarin tertelan najis? pasepa bulih jd gitu..lama sgt ke apa? ida tade lak cite...

    ReplyDelete
  2. zarin dh berak masa dlm perut...sbb tu dr pecahkan ketuban..sy nak besalinkan xde tanda2 sgt...cuma kua lendir cam keputihan n sakit ckit2....eh xde cite ke?
    mmm..rasa cam crite...takpe2...ikuti kisah selanjutnya....hehehhe

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...