Friday, August 14, 2009

Kisah susu ibu (part 4)

1st day naik keje borink giler...keje byk n paling geram pc ku di reformat...adusss...ilang seme2 fail aku...geram giler..abis manuskrip yg dh edit..last2 seme kena wat lain...eiii...geram..geram...dan bermulala kisahku mngusung pam n cooler bag ke sana ke mari..wahahahah....

mula2 tu aku guna ais ketul biasa je, simpan pun dlm bekas coleman tu...masa tu aku tatau kat mana nak beli ice pack...sbb avent nye ice pack x thn lama...berat n besar juga box coleman tu...tp demi anakanda tercinta aku bwk la jugak...hampir sminggu naik keje tu, aku mula search tentang susu ibu, petua tambahkan susu n macam2 berkaitan baby...blik umah pun aku still duk serach gak...last2 aku jumpa ratuhati.com n susuibu.com...kat ctu aku dpt byk info psl susu ibu...n bertambah smangatlah aku tuk trus BF zarin....cara simpan susu,cara panas, mknn tmbhkan susu, apa itu EBM, pam (freestyle, swing n mcm2 la)...ya Allah, jahil sejahilnya la aku time tu...sejak tu, aku mula rajin ngepam n siapkan jadual khusus...jika seblum ni, sakit baru pam, skang x lg...aku pun dh tuka bekas simpan susu dari mula2 bekas dadih ke btl MLO n bumble bee (tuka sbb cik somi duk bising, kata nak BPA free, bli je la btl)...

mmmmmm.....lps tu kami trus ke the curve, bli ice pack n btl MLO...hihihi..mula2 psn kat kwn suh bli kat kedai susuibu.com kat bangi...sejak dari tu, aku xyah usung box coleman lg...dh leh bwk beg avent, x la berat, n nmpk pun sweet je..org tatau sbnrnya pam dlm tu...hikhikhik...mula2 pam dulu mmg lebat gakla dpt, seari dlm 20-25 oz...pastu makin kurang-makin kurang...adessss....

mula la try mcm2 tuk tambahkan susu, bli online n mcm2 la amalkan...ada yg menjadi ada yg x...try n error la..kalu sesuai teruskan....kalu x aku derma kat kwn2...n paling best aku berjaya pengaruhi kak diana (mama iman n wafiy) tuk trus fully BF...
yeaaaaa...

iskhk....baru je tgh ada idea nak berblog nie byk lak kejenye...adessss...
akademi Sastera ari rabu ni... (19 Ogos)...nak uruskan kertas keje pembentang/peserta...hikhik...nak salahkan keje lak..padahal aku yg curik tulang...apa daaaaaaaaaaaaaaaaaaa


0 lovely comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...