Wednesday, September 30, 2009

cerita sebelum raya

jumaat (18/09/09)

lps cik somi abis miting kira-kira kul 10.30 pagi, kami pun berdesuppp balik kg (kedah). Nasib baik lps subuh adik ipa aku dh dtg sbb nak blik skali, kalu tak jenuh gak nak p amik dia dulu...alhamdulilah, jalan tak jem, kul 2.30 ptg kami dh smpi alor setar. sepanjang perjalanan, zarin x perangai sgt, ok je...ni la gamba dia sepanjang dlm kete tu....





dlm kete zarin sibuk duk main sunglass aku...smpi aku nak pakai pun xleh..dia plak yg nak pakai...xpe sayang, nant mama bli 1 tuk zarin mcm yg kak emi punye...tp tuk boy la...brand je sama...ahahahaha

smpi je kami trus singgah umah MIL...rupa2nya seme adik beradik cik somi dh ada...so derang decide nak bukak posa ramai2 aritu...tp memandangkan perjanjian dulu nak bukak posa sebelah MIL ari sabtu, so mmg kami x juin la....lgpun famili aku dh tempah tuk bebuka kat royal kedah golf club...makanan kat situ alhamdulilah sgt sedap dan menepati selera aku yg sungguh cerewet ini...kak aku plak asyik duk suh aku tambah n sgt gembira dia ari tu sbb aku mkn byk...adesss..

lg satu yg x best didengar, aku dikritik hebat kerana berat bdnku yg menyusut giler...adesss...bukan aku DIET hokey!!!dh nak kurus, aku nak wat camne...sblm ni aku pakai jeans size 26-27, tp masa mlm raya tu aku try jeans kak ipa aku size 24, muat n aku dinasihatkan tuk membeli jeans size 24 pd masa akan dtg...hua..hua...hua...giler nyusut.... abg aku siap call kak ipa aku ckp

"nant p umah umi, tgk sorang lagi budak yg nak diet, cam B la...nasihat ckit ida tu jgn duk diet sgt, mcm org berpenyakit je, kurus sgt x elok"

ayat FIL
"awat kurus sgt menantu ayah ni?kecik mcm straw dh, mkn byk ckit" heheheh

yea...sbb kurus ni gak baju raya aku jd besar...waaaaaa!!!!!

19/09/09

seari sebelum raya gak aku p la jln2 kat city plaza, cari kot2 ada baju yg bekenan, tp langsung xde...last2 kami bli 2 pasang kasut kat zarin...hikhikhik...ni sebab satu mama yang bekenan, satu lagi papa yang bekenan...last2 beli dua skali...adilkan??nasib x bli 3..sbb yg kaler merah tu ada lampu, kami x suka...tp pak lang plak bekenan...malangnya xde size, kalu x sure zarin dpt kasut free...hihihihi...sbb pak lang mmg nak bli...adesss...rugi btlla

lps balik dr shoping tu, trus ke umah MIL, sbb aku tdo kat umah mak aku, so siang kene la p sana, kira adilla....hahahaha...tolong MIL wat ketupat palas...adusss...ssh gak wat ketupat nie...aku rasa study lg mudah dari wat ketupat nie...bersimpul2 tgn aku...last2 jd gak setelah byk kali diberi tunjuk ajar...trima kasih mak....lagi satu wat pulut pisang @ pulut dakap...smmgnya aku byk blaja dari MIL psl masak2 nie...kalu kat umah aku sendri, masuk dapur pun jarang, cari pisau pun x jumpa...apatah lg nak cari garam, bawang, periuk...adessss.....

so ari last posa aku bebuka di umah MIL...jom tgk gamba zarin masa bebuka tu...dia pun pulun mkn...hikhikhik....nasik kosong je...





0 lovely comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...