Wednesday, October 21, 2009

Taman Tasik + Village Park

Inilah kali pertama aku, suami dan zarin menjejakkan kaki ke taman tasik shah alam. memang sebelum ini, kami tidak pernah ke tasik@taman, baik dari zaman bercinta, kawen, mahupun ada anak. kami hanya ke shoping complex sahaja. Nampaknya best juga datang ke taman tasik ni yea...lepas ni kene kerap la bawak zarin ke situ untuk menghirup udara segar...


Zarin dan mama kat tasik shah alam

Zarin pun enjoy sangat2 masa berada di sana. Tetapi disebabkan mengantuk+panas, dia pun mengamuk jugala...Suami ku juga pernah berkali-kali mengajak aku untuk jalan-jalan di tasik nie...Tapi aku malas...huhuhuhuu..kene rajinkan diri la lepas nie...demi zarin terchenta!!


Zarin dan papa pula

Lebih kurang pukul 1.15, kami pun meninggalkan taman tasik/ gathering RH. Dalam perjalanan pulang, tiba-tiba perutku menyanyi mintak diisi...Zarin masuk je dalam kete, terus tidur sambil menyot...nyot... mula-mula suamiku mencadangkan untuk makan yong tau fu di restoren ape ntah namanya, memandangkan zarin tidur, kami bercadang untuk pulang sahaja...

Tetapi, tiba-tiba tekakku teringin untuk makan koteow kungfu...Akhirnya kami singgah di Village Park...Makanan di Village park sememangnya sedap (china muslim)...setiap masa penuh...Sebaik suamiku memberhentikan enjin keretanya, zarin terus terjaga...


tengah tunggu nak order makanan

antara makanan yang ada ialah nasi dagang, nasi lemak, lontong, soto, roti bakar, dan macam-macam la...yang bestnye kesemua makanannya sedap...dan harga pun sangat berpatutan...Tapi yang tak bestnye ialah, baby chair tidak disediakan...memang payah sikitla untuk kami yang ada anak kecik nie...mmmmmmm


mmm..tengok menu ape yang sedap yea sayang????

Menu kami pada petang itu ialah koteow kungfu, prawn mee, cincau dan barli...
slurrrrppp....licin...


sukenya zarin dah sampai rumah

selepas perut penuh diisi, kami pun pulang ke rumah...Dah letih dah badan ini rasanya...Tak sabar nak jumpa tilam empukku...nyaman....Sampai di rumah, zarin sibuk nak main, dan apa lagi, kami pun snap la aksi-aksinya yang sangat ceria itu...


gelak je sepanjang hari...mmm...besday boy...

lebih kurang pukul 3.30 petang, kami bertiga tertidur...sedar-sedar dah pukul 6 petang...adessss....terlebih sudahhhh tidur kami...hihihihi....malam itu, atas permintaan suamiku, aku diminta untuk menyediakan makan malam...lauknya simple sahaja,

ikan goreng+sup sayur+budu....tadaaaaaaaaaaaaa

alhamdulilah....licin...

0 lovely comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...