Monday, November 16, 2009

Lake Garden - Dinosaur Park

Seperti dijajnjikan, pagi ahad kami pergi lagi ke Lake Garden. kali ini ke Dinosaur Park pula...Cantik dan banyak sungguh mainan kat situ...Mama teruja+suka!Kalaulah masa mama kecik-kecik dulu ade mainan camnie...sure mama berkampung kat situ je...wahahahaha


cantikkan? mama pun teruja nak main

Semasa kami sampai, pengunjung tidaklah begitu ramai. Tetapi sangat seronok apabila melihat ada yang beryoga, belajar silat, jogging dan berkelah bersama keluarga.


weeeehoooouuuuuu

Zarin pun seronok bermain. Lihat sajalah aksi-aksinya itu. Antara Permainan yang disukainya ialah gelongsor. Mama pula yang gerun...hihihi


best leh jalan-jalan



nak nangis ke gelak nie?

Aku hanya menjadi pemerhati pada hari itu. Mood kurang baik! Mungkin sebab lapar kot. Akhirnya setelah Zarin penat dan mula merengek lapar, kami pun menjamu selera di sebuah kedai kopi yang berhampiran. Bau Laksa Utara yang sedap seakan-akan memanggil aku untuk terus menikmatinya. Begitu juga dengan bihun supnya...wow!!!!Sangat sedap!!! Berbaloi-baloi!!!Memandangkan ke Lake Garden merupakan aktiviti rutin yang akan dilakukan nanti, jadi setiap minggu pasti aku akan makan laksa utara ini...Yeaaaa! Terasa seperti berada di kampung sahaja...laksa..laksa...


tarik telinga dia..hikhikhik

Sebelum balik, kami biarkan Zarin naik kucing nie..sangat comel...Nanti kita datang lagi yea sayang....

Dan sebelah petangnya, kami bercadang untuk membawa Zarin ke Jusco. Tetapi hujan yang lebat memaksa kami untuk terus duduk di rumah. Lagi pula, selimut dan katil memanggil-manggil mama dan Zarin untuk terus beradu.

Sebelum kami tidur, papa sibuk mencari resepi spageti olio seafood di internet. Nak masak spageti katanya. mmmm..Masaklah papa...Mama dan Zarin nak beradu. hikhikhik...Dan inilah hasil tangan papa pada hari itu...yummyy...


spageti resepi papa...so yummy

Sungguh seronok menghabiskan hari minggu bersama keluarga di rumah. lebih-lebih lagi kalau ada orang yang masak! tanx papa...muaaaach!

3 comments:

  1. aduhai...sedapnye nampak spageti tuh....fuh...k.diana teruja giler tgk sapgeti tuh! kalu dpt resepi tu...elok gak..:-))

    ReplyDelete
  2. wah happynya zarin..
    betul la masa kita kekecik dulu takde pun taman2 mcm ni kan..
    untuk anak2 skrg..

    ReplyDelete
  3. kak diey : nanti saya tempek resepinya..

    lady : ye la...betuahnya budak2 sekarang...kita dulu main congkak, zero point je...hahahahha

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...