Thursday, December 24, 2009

kelam kelibut

10 Disember yang lalu merupakan hari yang agak kelam kelibut buatku. Ye la 11hb tu aku ada interview. Persediaan pula dalam 50% je...hehehehe...Sedang asyik aku wat keje tiba-tiba:


Kak Zie : Da, camne prepare? Dah abis baca?
Aku : Baca tu baca la. Tapi tatau la Kak Zie. Tawakkal je la...
Kak Zie : Kalau ada rezki insyaAllah. Haaa..Jangan lupa pakai sarung kaki esok. Etika tu.
Aku : (Haaaa???sarung kaki???Mana aku pernah pakai)...Kene ke Kak Zie? Kene p beli nie..
Kak Zie : kene Da. Kasut pun tutup smua.
Aku : Kasut dah ada.Banyak nie (Sambil membuka kotak-kotak kasut bawah meja ni) Alamak Kak Zie? Longgarlah kasut nie...
Kak Zie : Ko bia betul. Kang tercicir lak kang... (katanya sambil ketawa)
Aku : (Try kasut lain pula) Yang ni flat sangat la pulak Kak Zie. yang ni terbuka kat depan...Adesss..kene beli baru nie.Nie beli lepas besalin dulu nie.
Kak Zie : Yang tu over expose sgt tu Da...tak sesuai. Ko ni banyak sangat kasut seksi-seksi, bukak sana sini...Sempat lagi nak beli nie...
Aku: Sempat-sempat...Shopping time!

Selepas menikmati makan tengahari (kari kepala ikan), aku dan suamiku berdesup ke Mid Valley. Tujuannya untuk mencari kasut tutup+sarung kaki dan warna gelap. Tak kisah la dark blue ke, dark brown ke, hitam ke....

Dari satu kedai ke satu kedai aku masuk. Ada yang berkenan tapi takde size. Kaki aku nie size 8/9.Kaki besar+kembang, memang payahla nak cari kasut. Aku bekenan cik suami pula tak berkenan. Adess letih.Rasa cam nak give up pun ada.

Akhirnya kami pun terjumpa Si Blay ni dan bekenan. Walaupun agak tinggi tapi menurut suamiku sesuaila denganku yang tak tinggi sangat ni...huhuhu...


Si Blay yang berjaya mencuri hati kami

Tak lengkap rasanya kalau ke Mid tidak menikmati Durian Pancake ini. Harganya RM10 sepeket(6 biji). Ada beberapa perisa lagi seperti mango dan cempedak.


Pancake durian


dalamnya : isi durian asli+krim=nyummy!

Rasanya sangat sedap! Setakat ini kami hanya menyedari kehadiran pancake durian ini di Mid. Tempat lain tidak pasti pula. Jika anda ke Mid, jangan lupa untuk menikmatinya. Dijamin berbaloi-baloi! ahakssss...

Sedar tak sedar jam telah menunjukkan kul 3 PM...Ape lagi, kelam kelibutla kami ke tempat parking...huhuhuhuhuhu...

Seperti kata suamiku: "Ni la wat keje last minit.Awal-awal tak nak cari."

uhuk..uhuk...sori sayang!

Apepun dapat juga kasut dan sarung kaki. Walupun kasut yang aku betul-betul berkenan tak dapat. (takde size).Okeylah dari takde langsung!wahahahahaha!

4 comments:

  1. ohww mabelos kasut interview. hihik..ct pakai yg mana ada. mmg kebetulan byk pair kasut yg tertutup... plg hot ..interview asyik tergelak jer! adusdus... keseganan agak tnggi gak sbb mantan bos jd panelnya...

    ReplyDelete
  2. ingatkan nak pakai yg sedia ada je..tp direject oleh kwn2 nie...so kene cari yg baru la...ooo...che rosli? dia x byk tanya pun...kalu ada rezeki adalah...tak gitu ct?

    ReplyDelete
  3. nie nk interview ape..??
    ku ketinggalan keretapi kah..
    hehehe...

    ReplyDelete
  4. fisa, intebiuw naik pangkat..hahahah

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...