Tuesday, February 23, 2010

itulah akibatnya

teringat kat Zarin la

Itulah SMS yang dihantar oleh suamiku..

hehehehe...Kenapa dengan suamiku ini???Lantas aku terus menghubunginya.

Mama: hello, Pasai pe?
Papa: la, saja..Takkan teringat kat anak pun tak boleh
Mama: Bukan tak boleh, tapi cam pelik je. hantar2 SMS lagi
Papa: saja je. Ok la ada keje nie...
Mama: ok,ok..itulah akibatnya....

hehehehe...itulah akibatnya kalau keluar malam, balik lambat. hikhik...

Aku dapat rasakan yang suamiku ini macam kesalkan sesuatu. Mungkin dia kesal kerana balik lambat dan masa balik tu Zarin dah tidur, tak sempat nak main, dan tidurkan Zarin seperti kebiasaannya. Dan Zarin pula asyik duk sebut papa, papa

Masih segar lagi dalam ingatanku ketika kami ke Pangkor dahulu, Kami tidur di bilik yang berasingan kerana lelaki dan perempuan asing-asing, subuh-subuh hari Zarin bangun sebab poo poo dan menangis. Tak semena-mena suamiku sudah tercegat dimuka pintu lantas mengambil Zarin dan mencuci poo poo nya...huhuhuhuh...tak tidurkan dia???cepat benar sampainya padahal Zarin baru je menangis...mmmmmmmmmmmm...Naluri seorang bapa...

Padaku pula, aku tidak kisah jika suamiku keluar berjumpa kawan-kawannya sampai lewat pagi, bukannya selalu adalah dalam 10 kali setahun. Tu pun jika ada hal seperti reunion, new year, bachelor party dan etc. Kahwin-kahwin juga, kawan tetap kawan. Bagilah peluang....hihihihihih...

Ok papa, itulah akibatnya. Next time tidurkan Zarin dulu baru keluar k...hikhihkihk




11 comments:

  1. sayang n rindu seorang papa....mama mesti rasa terharu, ye tak....

    ReplyDelete
  2. alahai naluri seorang bapa begitu kuat sekali...macam ayah irfan...klau tak sempat nak main dgn irfan sure die bagi msg camtu gak....;)

    ReplyDelete
  3. hehe camtu plak gayanya papa zarin..

    Batrisyia plak..memang tak kasi can ayah kuar mlm pun..sampai nangis2,merayu2,peluk kaki bagai ahaha..biarpun nak gi keje jer hikhik..

    ReplyDelete
  4. yea kak diey. memang terharu dah rasa bersyukurnya dapat suami yang baik :)

    ReplyDelete
  5. ye la fisa, naluri seorang bapa kadang-kadang buat kita rasa tersentuh hati...jarang bersuara, tapi sekali bersuara, lemah lutut jadinya...:)

    ReplyDelete
  6. hahahahha...

    bagus betulla batrisya nie...nak monitor ayah dia tu...
    kalau mama batrisya lak camne? :P

    ReplyDelete
  7. bagus2....semoga ramai papa macam ni prihatin...sedangkan di luar sana ada juga segelintir papa yg sanggup mendera anak....Nauzubillah!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah kak ida...kalau yang mendera anak tu mmg sah-sah mental!!!!

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...