Monday, February 8, 2010

tag -----> Finding Love

uhuk…actually aku memang malas nak buat tag-tag nie. ..Memandangkan Ibu Omar Rifqy ada mention nama aku , so aku pun merajinkan diri untuk membuat tag ini. (Tak baik menghampakan permintaan ibu mengandung) ahaks…

1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?

1st time aku jumpa encik suami di Sekolah Menengah Agama Kedah. Masa tu kami sama-sama menyertai seminar pendidikan Prospect 2000-Rakan Masyarakat anjuran Universiti Malaya dan Kementerian Belia dan Sukan pada tahun 2000. Tapi menurut encik suami, dia dah lama usha aku, masa dia form 3@form 4 kalau tak silap. Cuma aku je yang tak perasan kehadirannya.

2. Love at first sight?

Yup. Memang 1st time aku jumpa dia kat Agama kedah t u terus aku jatuh cinta. Dalam hati terdetik, “Hensemnya budak lelaki ni, Inilah JEJAKA IDAMAN HATIKU ” . Dan masa tu juga aku sering bercerita tentang “JEJAKA IDAMAN” kepada kawan baikku Nanie.

3. Who is he when the first time you met him?

Pelajar tingkatan 5. Budak hingusan lagi masa tu…ahahahahaha

4) How long it takes for him to ask you out for a date?

Nak dijadikan cerita, sejak berjumpa di agama kedah tu, kerap pula kami terserempak kat luar. Selepas dia tamat SPM, dan tengah menganggur, asyik duk melepak je di Shoping Complex. Pada suatu hari, seorang junior bagi no telefon kata ada orang nak berkenalan. Selepas tu, aku dengan tanpa segan silunya menelefon nombor tersebut. (sebab dah tau tu no tpon JEJAKA IDAMANKU). Maka bermulala episode bersembang-sembang di telefon. Selepas itu, kami terserempak di shoping complexs, dia bertanya “NAK P MANA NI?" Aku terus jawab “TOILET”. Sebab time tu aku betul-betul nak terkucil…huhuhuhu…dalam sebulan lebih tu baru kami keluar bersama.

5. First place dating?

Sebelum declare ke? Kalu sebelum di Food Court Tingkat 4, City Plaza. Kalau Lepas declare kat McD, City Plaza jugak!!! :) … Teringat lagi dia tumpahkan air coke. Habis basah baju dia dan baju aku juga….huwaaaaaa!!!!gabra punya pasal kot!

6. How he proposed?

Memandangkan kami pernah pasang surut dalam bercinta, jadi dipendekkan cerita selepas kami couple balik, terus decide nak kawen. Tak nak lagi kehilangan di antara satu sama lain. Kami tetap tarikh, ambil cuti dan terus bagitau family nak tunang.

7. Special date with your hubby?

02 May 2002 – declare couple

04 May 2007 – Tunang. Mula-mula nak 02 may 2007, tapi sebab hari rabu, tunda ke 4 may 2007

16 Oktober 2007 – Kami dijabkabulkan

17 Oktober2007 – Kenduri dirumahku

18 Oktober 2007 – kenduri di rumah suami

17 Oktober 2008 – Zarin Shah dilahirkan.

8. Changes that he asked you to do?

Rasanya takde kot. Cuma suruh kurangkan sikit sifat marah-marah lebih-lebih lagi dah ada Zarin nie.

9. What is about him that you love so much?

TALL, DARK, HANDSOME ------> SETIA. PENYAYANG. PENYABAR

10. What is about him that you wish he would change?

Tak ade ape2 juga. Sebab dia dah “perfect” untuk aku. Dan aku lebih suka dia jadi dirinya sendiri dari dia jadi "ORANG LAIN” untuk memuaskan hati isterinya ini.

11. You will lose your mind and crack your head when he..

Bila cakap tak dengar. aku terpaksa ulang 2-3 kali. Dan ini memang pantang aku. Tak suka cakap ulang-ulang. (Walaupun biasanya aku yang cakap slow) huhuhuhuhuh

12. You will smile through your eyes for the whole day when he..

spend time with me n Zarin.

13. Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..

Yang ni memang sukar untuk digambarkan. Pendek kata tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.
Cuma bolehlah diumpamakan sebagai dari kepala turun ke kaki, dan mengalir dalam darah.










* Sapa-sapa yang rajin dan ada masa bolehlah nak buat tag nie. :)


4 comments:

  1. wahh kemain lagi ayat..jiwang karat tul la kihkihkih..

    Da,pas pmr tukar kedah ke?aku ingatkan Da gi skolah teknik..

    tapi best la baca tag nih..kini baru ku tahu citer sbnrnya..hehe

    Doaku moga berkekalan hingga ke hujung nyawa (^_^) amin..

    ReplyDelete
  2. mula2 mmg nak g teknik, tapi x kesampaian...emmm..yana ingat pijan lagi tak? aida pun... mana dia skang ek??? :P

    ReplyDelete
  3. tag ni me dah buat..tag yg buat ku terkenang2 cik abang :p

    ReplyDelete
  4. bagusnya tag macam ni.....syabas2 :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...