Thursday, April 1, 2010

alahai anak!!!

Zarin sangat suka membantu mama di dapur. Pantang mama nak masak, mula la dia pun menyibuk sama.

Dan semalam, ketika mama sedang khusyuk menumbuk bawang, dia pun datang nak membantu. Maka berlakulah adegan tarik menarik antara mama dan Zarin. Jika dibiarkan memang tak berasaplah dapur petang itu. Akhirnya, papa berikan lesung batu kecik untuk zarin menumbuk. Tapi bukan bawanglah, papa gantikan dengan biskut. Kalau bawang sure bertambah meleleh la air mata anak terunaku ini.


Kenapa tak sama dengan mama???tumbuk ajelah


Biskut dah hancur, bolehla Zarin makan...aummmmm!!!


tumbuk, tumbuk, dan tumbuk lagiii

Selepas puas menumbuk, Zarin pun dan comot-comot, papa terus mandikan Zarin. Ingatkan selepas mandi dah taknak membantu mama. Tapi bertambah rajin. Selepas puas memunggah periuk belanga dan tupperware, dia kembali ke lesung batu keciknya.

Badan pun dah segar selepas mandi, tenaga pun makin bertambah. Dan akibatnya....



TADAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Berkecailah lesung batu kecik tu. huhuhuhuhu...Mama beli masa mula-mula kawin dulu tau...sob..sob..sob...

reaksi Zarin????? dia boleh berkata WOW!!!! dan buat muka kiutnya sambil berbunyi hahahaha (ngangakan mulut, sambil bibir rapatkan ke gigi)...adessssss...Zarin dah tak good dah...Tak payah la nak tunjuk good! good! kat mama lagi...sob...sob...

Alahai anak...Nasib baik lesung batu je yang pecah. Kalau Zarin yang luka lagilah mama menangis dan menyesal. huhuhuhuhuhuhuhu


10 comments:

  1. mama le nih..lama tak aplod pic zarin...tup2 dh besa dh pun... kalu jupe kt sogo pun tak kenai dah..pandai masak cm papa lagik..ehehhe.. psst, dh tgk pic anak wak agi, kwn habi kita? comeiinye lahai...group depa anak gegel sume.. bestnyeee..

    ReplyDelete
  2. haha..zarin pandai..biar mama penin kepala sikit..ehehe..
    mama..kene beli lesung batu sungai lepas ni,tak mudah pecah :-p

    ReplyDelete
  3. ayu : hahahahaha...nie trikut papa tengok AFC..tu yang jadi camtu tu...nak jadi macam Jamie Oliver kot... :P

    wak agi???belum la..tgk kat mana FB ka? uishhh...pandai betulla habi kita plan yea, ada group baby gurl n baby boy.. wakakakakaka...
    kalu ayu gurl yg nie, kami pun bakal meyusul dgn gurl la nanti... hohohohohohoho..

    sasha : ada ke lesung batu sungai? saya mesti pilihhhhh!!!!!! :)

    ReplyDelete
  4. huuuhhh
    rajin nyer anak teruna ida
    bagus2..ringan tulang
    ciutlaa aksi zarin

    ReplyDelete
  5. aloh la, comel/kiutnye zarin, rambut tu yg mahal tuuuu.."Zarin,jgn potong rambut tu eh..yg penting zarin kena sikat sokmo tau!"

    ReplyDelete
  6. semangat zarin menumbuk sampai pecah..huhuhuhu..pakai lesung batu ok kot... hehehe

    ReplyDelete
  7. nuyue : memang 'rajin', sampai kadang-kadang mama n papa letih melayannya. kemas umah sampai berkilat tak sampai 10 minit dh jadi tongkang pecah!!!!huhuhuhuhuhu...

    kak diey: skang tengah hasut papa suh potong, tp x makan hasutan la pulok...dia kata bia la dulu, nampak kiut zarin rambut camtu...mmmm...kecik rambut panjnag, besar nanti jgn harap la...

    hati-ema : Dah penah bagi lesung batu, tapi terkepit tangan kalu tumbuk...x pasal2 meraung lagi... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. hahahaha...zarin cuteeee....tenaga lelaki namanya tu sampai lesung boleh pecah...:D

    aduhhh teringat irfan yang dok usung periuk ke depan...siap bawak senduk lagi tu...mula2 memang cute lama2 hilang cute jadi mute...hehehe...

    ReplyDelete
  9. hehehe...sambil tumbuk sambil masuk mulut ye zarin....tindakan pantas tu...tak yah letak lam mangkuk lain.

    ReplyDelete
  10. fisa: yea..lelaki sejati... :D

    ooo...irfan pun suka main periuk belanga juga yea... lol:D

    anak-anak kita nak jadi jamie oliver tue..lps ni kita dh boleh pencen la dari jadi ratu dapur... :)

    Kak ida : Zarin tau mama dia terlebih 'rajin'...hikhikhik

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...