Tuesday, April 6, 2010

Bertapa di Isetan!

Cuti hujung minggu tidak lengkap rasanya jika tidak membawa Zarin keluar. Bukannya apa, kesian juga kat Zarin, asyik terperap di dalam rumah. Dah la rumah tak bertanah. huhuhuhuhuhu...nasib badannnn....

Yang kelakarnya, Zarin ni memang banyak akal. Kalau dia dah borink dan inginkan udara segar serta pemandangan yang lebih luas, dia akan ke balkoni dan campakkan barang-barang ke bawah. Macam-macam juga yang dicampaknya, pen, sikat, duit, penyepit baju, bola, kunci rumah dan sebagainya. So nak tak nak kami terpaksa la turun. Jadi inilah peluang keemasan Zarin untuk berjalan-jalan.


I'm sorry mama!!!

Oleh sebab itu, sebelum Zarin memulakan aktiviti campak mencampak, jadi kami kenalah bawa dia keluar. Tak kisahlah ke mana pun, asalkan naik kereta dan dia boleh tengok orang ramai dah ok! mmmm..memang mewarisi sifat mama dan papa betulla.

Baru-baru ini kami ke The Garden, Mid Valley. Sampai di sana lain pula tingkahnya. Mula-mula dia nak nenen. So bila sampai kat nursing room di Isetan, dia main babacak la pulak di sebalik langsir dan langsung taknak susu. Adoiiii...

Sudahnya kami membawa Zarin ke tempat Lego ni.








Sangat khusyuk dia main. Yang hairannnya kat rumah tak nak main pulak. Kami menghabiskan masa hampir sejam di situ. mmmmmmmmmmm..gerammmmmm!! Dah la perut lapar.

Akhirnya, kami pulang tanpa sempat ke mana-mana. Hanya bertapa di Isetan... hahahahahaha... padan muka!!!!!

Sebaik kereta bergerak, Zarin terus nenen dan tidur...Memandangkan perut pun dah lapar yang teramat kami singgah menjamu selera di William...ooooohhhh!!!sangat sedap okey!!! tapi tak sempat snap pic, sebab lapar sangat +Zarin tidur lena. Peluang yang baik untuk menikmati hidangan...
errkkkkkkkk...(alamak sendawa la pulak) ... alhamdulilah...


4 comments:

  1. wahhh..pandainya Zarin nak suruh mama turun kat tanah kan?hehe..sabo je laa...

    Alahai seronoknya Zarin main lego..wat umah ke? hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha pandai zarin yer bosan duk umah...bagus2 leh ajak mama kuar selalu...:D

    ReplyDelete
  3. Yana: Zarin seronok, papa dia lagilah seronok, mengalahkan budak-budak!

    Fisa : kalau klua tak perangai takpe. Ni klua pun sama juga perangainya...nak dukunggggg!!!!!!!
    lotih...

    ReplyDelete
  4. wah..main lego ye.
    hehe.bdk2 ni mmg..kalu kat luar,bkn main lagi.kalu kita beli,main kat umah,jap je die main.hehe

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...