Wednesday, April 14, 2010

suara panggil hujan

Rutin harian telah bertukar. Jika dulu, ada jugakla masa nak berdating dengan suami time lunch. Tapi sekarang tidak lagi. Setiap hari kami ada latihan nasyid bermula dari jam 12.30 pm-2.00 pm... jangan tak tau, saya join nasyid mewakili jabatan yea. hahahahahahaha...

Ahli kumpulan kami sangat cool ok. Terdiri daripada mak dara dan anak dara. Dan yang bestnya boleh ngam dan agak gila-gila juga. Asyik ketawa n melawak aje.

Tahun 2008, saya juga telah menyertai pertandingan nasyid peringkat jabatan. Kami mendapat tempat ketiga daripada 4 atau 5 jabatan yang bertanding. Kira ok la kan...






Ketika latihan, terkeluarlah cerita zaman nasyid dulu-dulu. Antara ceritanya melibatkan saya;

Abang kameraman : Kak, budak ni dah kahwin ke belum? (budak itu saya yea)
Kakak Vogue : Eh, dah kawen dah. Tu tengah mengandung tu. Anak dah empat bulan dalam perut tu.
Abang Kameraman : La, mengandung rupanya. Tak de chance la...

hehehehehehehe...Masa nasyid tu saya memang tengah mengandungkan Zarin. Kiranya kami ada backup singer la masa tu...baby dalam perut...ahahahahahaha...

psttttt, abang kameraman : tahun ni saya tak mengandung yea....hahahahahaha

Dengarnya pertandingan nasyid kali ini disertai oleh 9 kumpulan...mmmm..memang sengitlah jawabnya. Apepun kepada kumpulan kami, teruskan latihan dan berusaha. Walaupun suara kita agak ke laut, macam itik tersepit, suara tak lepas, suara orang menjerit, yang penting semangat tu ada.

PRACTISE MAKE PERFECT
Masih ada masa 2 minggu lagi untuk latihan. Pertandingan akan diadakan pada 29 April 2010...masih sempat lagi...

Kadangkala lucu juga apabila selepas pukul 2.00 pm, suami saya akan menghantar mesej

Suami: Praktis nasyid tak hari ni?
Saya : Mestilah praktis.
Suami: oooo...patutlah...
Saya : patutla ape?
Suami: KL hujan lebat
Saya : Tau tak pe (sambil ketawa berdekah-dekah)

Tetapi memang tidak dinafikan, setiap kali kami sedang atau tamat latihan. Hujan pasti turun. hahahahahahaha...kebetulan....suara panggil hujan agaknya..


9 comments:

  1. kih kih
    kelakar laa baca coretan ida

    semoga berjaya yer dlm pertandingan nasyid nanti

    ReplyDelete
  2. Wah! xtivenya...bestnya kalau kat sini pun ada pertandingan macam tu...

    ReplyDelete
  3. hahahah...kak ida, teringat zaman kita bernasyid dolu2...dgn selendang berbunga kat tepi ala2 dara.com gitu...pastu nyanyi tolama.....hehehehe...at least kita menang gaya time tu...

    ReplyDelete
  4. Nuyue : tanx alot...sokonganmu amat diperlukan :)

    Rizziela : sekali sekala je aktif...Ni dah nama org dh buh, join je la... :) tapi seronok juga boleh belajar vokal

    Kekal83 : hahahahahahahaha...jam!!! ketika taip entri itulah yang diingatnya...baik punya lilit ada sanggul lagi..wakakakakaka...kak ida tengah cari gambar2 tu...tapi x jumpa...memanga nak wat entri khas pasal campus life...tolama n dengarkan suara azan mendayu-dayu...siap zarpin lagi tu...hahahahahaha...lucu..tapi bestttttt!!!!!!nanti kalu ada gambar pass kat kak ida k!

    ReplyDelete
  5. patut la asik pi praktis aje..haha..yg pelik..org sibuk duk nyanyi..yg idaz tu sibuk pandang kameraman..wakaka

    ReplyDelete
  6. tu la sha. giler bergambo la daku nie... :P

    ReplyDelete
  7. eh dear.. hubby i pun sibok dok cite pasal pertandingan nasyid nih.. tp this year diorg xboleh masuk coz last yr team diorg menang.. ade ke camtuh... eh u lhdn ker?..

    ReplyDelete
  8. Wawawaa siap jadik solo nasyid lagi tuh cayalah hihi...good luck yek...

    Ujan ke kat KL sana...Kuantan ni dah lama tak ujang..panas je manjang aduhaiiii sabar je la terima dugaan huhu...

    ReplyDelete
  9. cayok! cayok! walaupun k.ida x dapat nak join sokongan semangat yang k.ida iringkan..X kisah la panggil hujan ke apa ke....keseronokan tu penting...hehehe...memang asyik gelak je k.ida tengok u all praktis..

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...