Wednesday, May 26, 2010

kanak-kanak tak pandai menipu!

Semalam, semangat untuk menyediakan hidangan makan malam berkobar-kobar. Lagipun sudah lama tidak memasak makanan yang spesial untuk suami dan zarin. Jadi dengan bersemangatnya daku memasak Yee mee kungfu. Resepi boleh dilihat DI SINI. Yee mee kungfu memang menjadi kegemaran kami sekeluarga.

Dan hasilnya tadaaaaaa

*
*
*
*
*
*
*
*
V


Mama dan papa punya



Zarin punya

Sangat berselera papa dan zarin makan.

Kalau tanya papa, ayat standardnya ok, sedap!


ouchhh!!!!hot! hot!

Tapi kalau tanya Zarin memang I LOVE U la sayang. Mulutnya tak abis-abis cakap

Dap! dap! dap! aummmmm!!! gud! gud! gud!
(sambil mengangkat jari telunjuk tanda gud!) bukan ibu jari yea..hahahah

Setiap kali menyuap itulah yang disebut dan dibuatnya. Mengalahkan hos rancangan jalan-jalan cari makan ekspresi wajahnya itu...Lihat saja telatahnya semasa makan.


slurrpppp!!!aummmmmmm!!!

Kira ok lah tu bila si kecik memuji air tangan mama kan? Kanak-kanak memang tak pandai menipu...apa yang dirasa itulah yang dicakapkan kan??? Jadi memang sedap la yea yee mee kung fu mama tue...hikhik...Tq sayang...puji masakan mama...



jangan tiru aksi ini..hehehehehe

Cuma gambar di atas ni mama tak berapa berkenanlah sayang. Zarin suka hirup kuah macam ni bila makan...adessss...betul-betul ho liauuuu!!!!

8 comments:

  1. amoiii sedap sungguh ni..zarin ohhh zarin...geram la aunty tengok...

    ReplyDelete
  2. sedap sungguh mcm nk mkn pinggan dh tu!hahahaa...slruupppp....sedap nyer!..;)

    ReplyDelete
  3. fisa: mmg camtu la tabiat dia mkn..kalu mkn berkuah..adoiii...fail org nak wat menantu cam ni gak...hahahahah

    Izwa: tu la pasal...adesss

    ReplyDelete
  4. Bestnya tengok Zarin makan hihi...sungguh bersemangat =)

    Nak mik la resepi tuh dan try buat..bulih yek ^_^

    ReplyDelete
  5. Yang paling best gambar last tu Ida..hehehe....memang betul2 ho liauuu!!! lupa sudu garpu.

    ReplyDelete
  6. yananuar : amik lah..try buat..memang sedap!!!!betul2 ho liauuuu!!!!

    Kak ida : tu la kak ida...Zarin melayu tulen..makan mee pun dgn tangan...hahahahha

    ReplyDelete
  7. hahaha kelakarlah entry ni!

    Kira pun sama macam Zarin, ape² pun Dap! Dap!

    nanti nk try la masak yee mee ni..

    ReplyDelete
  8. hikhik..budak2 smua sedap kot wina :)

    try la..memang sedap n simple masaknya...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...