Tuesday, June 1, 2010

Klik-klik sample free

Sebulan yang lalu, saya telah ditimpa masalah yang pastinya merunsingkan ibu-ibu yang menyusukan bayinya iaitu susu kurang atau merudum!!! Pelbagai cara telah saya lakukan. Namun tetap hampa..

Dalam pada itu saya memang berniat untuk membeli susu FM untuk diberikan kepada Zarin. Tetapi bila tiba di Jusco

Mama: Papa, nak beli susu ape ni???
Papa: iskkk..tatau la...biasa budak2 minum susu ape?
Mama: entahlah..macam-macam. Emiylda minum anmum..ada juga yang minum susu soya..nak beli ke tak nie???
Papa: mmm...tak payah lagi kot..try pam dulu...cukup susu tu...

Kemudian, kami pulang tanpa membeli sebarang susu formula.

Di pejabat, saya turut bertanya pendapat kawan-kawan. Dan yang psti mamaimanwafiy la yang menjadi mangsa. Tanya pandangan itu dan ini..yang seronoknya, bukan sekadar bertanya pandangan, tetapi mamaimanwafiy turut memberikan sokongan dan meminta supaya bersabar..insyaallah susu cukup untuk Zarin, katanya...tanx alot mamaimanwafiy...

Dalam runsing memikirkan susu yang semakin merudum, saya telah mengklik-klik sample free Susu Formula (FM) untuk dicuba oleh Zarin. Dari satu jenis ke satu jenis saya klik.

Dan beberapa hari yang lalu, maka tibalah beberapa sample FM ke rumah kami. Masih banyak lagi yang akan kami terima kerana saya mengklik hampir berbelas-belas jenis FM. hikhikhik





Akhirnya saya mengikut nasihat seorang rakan (Kak Fatin) untuk mencuba moridone!

Dan alhamdulilah, moridone memang berkesan! Susu saya semakin bertambah dari sehari ke sehari...yang paling menggembirakan, Zarin masih menikmati susu ibu sehingga ke hari ini...Dan stok EBM juga semkain bertambah...dari 0 dahulu sekarang sudah ada 16botol EBM...syukur alhamdulilah.



Dan sample-sample free ini akan saya simpan untuk dicuba ketika Zarin telah berusia 2 tahun lebih nanti...

***pssst: Saya memang menyokong susu ibu. Tapi dalam masa yang sama, saya tidak menolak FM jika tiada pilihan. Setiap ibu mahukan yang terbaik untuk anak mereka. Dan saya pula akan berusaha supaya Zarin tetap menikmati susu ibu sehingga ke titisan terakhir!


6 comments:

  1. wah, mcm2 fm, pastikan expired date tu sebelum guna nanti..eheh.

    da, betul la, moridone bekesan, apasal ms mkn dulu2 (motilium), tk perasan eh? ehhehe..apa2 pun syukur alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. tahniah ida...betulkan moridone tu memang membekalkan susu yang banyak...alhamdulilah....untuk dieyana juga...insyallah semoga allah memberi kekuatan ke atas usaha kita...amin....

    ReplyDelete
  3. ida bestnyaaa dapat semula 16 botol...uwaaaa fisa takut laaa plak nak try moridone ni...takut ada efek lain la plak...

    ReplyDelete
  4. kak diey: aa'h..check expired date...hehehe..nasib baik ingatkan..tq!

    kak diey, kin masa tu susu tgh lebat ko..sbb tu x perasan!

    Suraya: Amin

    Fisa: alhamdulilah..tu pun kena pam kerap juga (malam pun bangun)
    stakat ni saya mkn xde efek lg... dan dr. kata xde ape2 efek. sbb dh terdesak aritu telan la jugak....kalu fisa nak mkn baik refer dr. dulu :)

    ReplyDelete
  5. ida, sy pn sblm ni g giant trcari2 FM yg sesuai...tp xtrbeli... pastu alhamdulillah susu cukup bile sy tmbah sesi mengepam...

    kalo terdesak nnti sy nk try gak la moridone ni...last resort kan...

    betul2x!!! tetap menikmati susu ibu sehingga titisan terakhir!!!! iloike it

    ReplyDelete
  6. ibudhani : seperti kata kakak ipar saya " kalau time susu merudum tu, memang kita risau, tapi sebenarnya susu memang cukup untuk anak tu. Ada je rezeki untuk dia".

    try la :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...