Monday, June 21, 2010

makan bola, tido bola, tak suka diam-diam la!

Demam piala dunia sedang berlangsung ketika ini. Ramai isteri yang resah gelisah kerana suami asyik menonton bola. Kalau yang duduk melepak di rumah tu ok la, tapi jika yang melepak di luar sure ramai yang susah hati.




Suami saya juga peminat bola, tapi tidaklah sefanatik mana. Katanya world cup kali ni tak meriah sangat. Betul ke???Tapi itulah yang banyak dikatakan oleh orang yang terdekat dengan saya. Saya pun tak ada lah beria sangat, memandangkan Theo Wallcott tak dapat main untuk England, so saya pun sokong ajelah mana-mana negara yang ada player Arsenal..aci gitu???hehehehe

Apa yang menyebabkan saya meluat, baru-baru ini, saya ada terdengar pendapat di radio yang lebih kurang macam ni la

Saya tak minat bola. Apelah yang seronok sangat, tengok orang ramai-ramai lari-lari duk berebut sebijik bola. Senang-senang bagi je bola sorang sebijik main. Tak payah berebut-berebut!

Adoiiii, apa punya "tak cerdik" la pendapat camnie. Dah memang tu peraturan dia..adoiii.. kalau camtu baik wat pertandingan

1. sape tanduk bola paling jauh,
2. sapa bawak bola paling lama,
3. Bola sape pecah dulu dan sebagainya.

kalau permainan lain pulak, cam badminton ke ape, bagi bulu tangkis sorang satu, ha timbang la bulu tangkis tu sampai patah tangan, tak yah lawan-lawan.

Apepun kepada peminat bolak sepak, pasukan mana pilihan anda? Siapa bakal juara tahun ini???

Makan bola, tido bola, tak suka diam-diam aje la yea..heheheheehe


8 comments:

  1. sama lah kita,ida.hubby suka tgk bola..kita duk join je la..tatau ape yang kita tgk pun..bola ke pemain.keke

    ReplyDelete
  2. mmg statement org tu bengong..
    x logik tol..
    kite pn x minat bola,tp idak le sebenggong itu mbuat statement..
    hahaha~

    ReplyDelete
  3. fuh, suami mmg gila bola, panggil 10 x pun tk dgr, tp baik le gila bola drpd gila pempuan...ya dak? k.diana, ngikut aje dia, kalu dia minat perancis, k.diana minat gak, tp perancis sudah kalah, bertukar angin la pulok, katanya, minat argentina pulok, ntah apa perkembgn argentina..heheh

    ReplyDelete
  4. hahaha mcm stetmen ayu kt Fb jek... ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  5. same la asben suke bola...sy yg asalnye xsuka bola gak..tp join asben tgk sy pn terjebak la sekali...sy pn bkn tgk bola sgt tp tgk player nye yg hensem gitew...heheheh

    tp yg x bestnye bile trjg kol 2pg tgk sleepin partner xde rs x syiok la..lame2 rs cm geram kena tinggal srg2...tp bgs la drp dia g kua kedai mamak kan... n drp dia gle pompuan..baye2x.....

    ReplyDelete
  6. ashra : kalau saya tengok pemain tu hensem ke tidak. lps tu baru tgk cara dia main kot :P

    bonda mawar : ha, betul2 stuju sangat. kalau tak minat duk diam sudah!

    ReplyDelete
  7. kak diey : tu la pasal. kadang2 rasa nak tarik je telinga kan???hahahaha...ooo argentina, ada messi kan???? saya ni tatau la minat yang mana. as long as ada pemain arsenal saya sokong la...aci gitu???

    ayu: yaka????alamak terlepas pandang la. :(

    ReplyDelete
  8. ibudhani : gila pompuan????tak mo! takmo! takmo! ibu segala penyakit tu...bahaya!

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...