Thursday, July 8, 2010

cap buaya??

Sangat susah untuk mencari sandal untuk anakanda ku Zarin Shah. Sandal NIKE kegemarannya ibarat hidup segan mati tak mahu. Sudahlah kecik, kaki terjulur keluar pulak tu. Lebih menyedihkan menunggu masa untuk putus sahaja. Bukan kami tidak membeli sandal yang baru. Ada, 2 pasang lagi tapi dia taknak pakai. Apabila disarungkan dia dah menjerit TAKNAK!!!!! dan satu perkataan lagi "SUTEK" yang kami tidak faham langsung akan maksudnya. Puas juga kami mencari design yang sama dengan sandal kegemarannya, tapi dah out of stock dan takde size besar!



Akhirnya setelah kami berbincang dari hati ke hati (ecececeh), Akhirnya kami sepakat untuk membeli kasut cap buaya ni (CROCS). Bukan apa, sebelum ini, telah banyak berita yang mengatakan crocs tidak selamat untuk digunakan. Dan inilah antara perbualan kami suami isteri.

Mama: Papa, camne nie? Nak beli ke crocs nie?
Papa: Ikutlah. Bukan apa, takut nanti kita saling menyalahkan jika berlaku benda yang tak elok.
Mama: contohnya???tak fahamlah.
Papa : camni, nanti saya akan salahkan awak sebab cadangkan beli crocs. Dan awak pulak akan salahkan saya sebab tak jaga Zarin elok-elok.
Mama: oooooo. Tapi boleh je beli dengan syarat. Hanya pakai untuk ke neseri, jalan-jalan ke tempat yang bebas eskalator.
Papa: Ok. Malam ni kita p beli.

Dan inilah hasilnya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

tadaaaaa----->Buzz lightyear- to infinity and beyond

Semasa sampai di Ikano, saya sudah dupdapdupdap!Bukan apa, sebelum ni, saya sudah google crocs toy story dan memang ada. Nasib baik ada, cuma watak buzz je la. Zarin apalagi memang seronok la dia. Dan Size zarin ialah C8/9. (Memandangkan Zarin sekarang sedang kemaruk dengan toy story, so semua benda mesti toy story lah, aci gitu)

Dan Zarin pula, taknak bagi mama dan papa bawak bag tu, dia nak bawak sendiri. lihatlah aksinya yang menyandang beg tersebut. hehehehe...lucu, sama tinggi dengan tuan.





Sampai di rumah macam biasalah, pakai tak nak bukak. Hinggakan tidur pun pakai juga..ehehehehe...apelah Zarin ni. Ciwi sungguh!!!! hahahaha




pstt: sesiapa yang tahu di mana ada jual jibbitz toy story bolehla tinggalkan link yea. coz kat outlet dah out of stock! huhuhuh..tak kisahlah buzz ke, woody ke, jessie ke, yang penting watak-watak dalam toy story tue. tq


4 comments:

  1. sutek? maksud dia seangkatan ngan 'tk nk' kot...hehehhe... pstt..ciwi' tu gapo pulok?;-)

    ReplyDelete
  2. kak diey : ye la kot..bahagian kamus kene kaji nie..eheheh..
    ciwi tu mcm dpt benda baru pastu duk pakai je la...

    etiey : tq2! aritu tgk kat melaka lagi cute. color lime/blue. crocs 3D..cuma x best ada pic dr. pork chop je..oinkkk! oinkkk!!! hehehehehe

    ReplyDelete
  3. kak diey : ye la kot..bahagian kamus kene kaji nie..eheheh..
    ciwi tu mcm dpt benda baru pastu duk pakai je la...

    etiey : tq2! aritu tgk kat melaka lagi cute. color lime/blue. crocs 3D..cuma x best ada pic dr. pork chop je..oinkkk! oinkkk!!! hehehehehe

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...