Monday, August 30, 2010

nostalgia kad raya dulu-dulu

sob! sob! (sambil menyapu hingus dihidung dengan tisu) sedihnya, tahun ini saya masih belum mendapat sekeping pun lagi kad raya. huuuaaaaaa sedih. Kalau tahun lepas ada juga satu. Nampaknya amalan menghantar kad raya sudah dilupakan.

Teringat zaman muda belia dulu, ehehehehe..Memang tiap-tiap tahun akan ada peruntukan untuk membeli kad raya dari yang kecil, besar, bunyi-bunyi, lipat-lipat dan macam macam. Ikut keistimewaan seseoramng teman itu.

Tapi kalau untuk "si dia" sure lah yang terlalu istimewa yang kadangkala hampir berjam-jam memilih untuk mencari kata-kata yang sesuai..ahahahahahah (balik nanti kene bukak balik kotak cinta) :P

Teringat lagi kad-kad raya yang ada gambar kartun yang ditulis dengan dialog-dialog yang agak kelakar. Biasanya saya berikan untuk kawan-kawan lelaki. syok baca dialognya hinggakan tergelak sorang-sorang.


* pic dari google, tq

Dalam banyak-banyak kad raya yang saya terima, ada satu ayat yang memang saya tak boleh lupa sampai sekarang dan juga sering menjadi usikan abang dan kakak saya sehingga sekarang iaitu

"maafkan segala dosaku yang telah kulakukan padamu"

Kad ini saya dapat masa sekolah rendah, mungkin darjah 6 gitu dan pengirimnya muhammad khairul syakirin (yen). Yen, ingat lagi ke ayat power mung nie? hahahahaha!!!!

Dulu tiap-tiap hari asyik tunggu posmen datang. Tengok kad raya siapa paling banyak. Sukanya kalau dapat kad raya, simpan dalam laci elok-elok, kalau free bukak balik baca. hehehehehehe



Dulu kad raya yang ditampal di dinding, di gantung-gantung. Kalau pergi beraya, majoriti tiap-tiap rumah buat benda yang sama. ekekekeke. tapi sekarang memang susah nak lihat senario itu lagi.

Sekarang, semuanya secara digital. Hantar guna SMS, MMS, dan sekarang design sendiri letak gambar famili dan publish kat FB. senangkan???? ikut perubahan waktu. Kesian juga tengok peniaga kad raya. Langsung tak laku walau sekeping kad (ada terbaca dalam surat khabar baru-baru ni)

Tapi tetap rindu dengan kad yang di pos juga. Ada sesiapa nak bagi kat saya? (yang tulis ni pun tak beli juga) hahahaha


0 lovely comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...