Sunday, August 22, 2010

puding kastard colourful (resepi dari lady)

Bulan puasa tidak sah kalau berbuka tanpa pencuci mulut. Saya pula sangat gemar agar-agar atau puding. Kalau kuih memang saya kurang sikit.

Hari minggu yang lalau saya telah membuat puding kastard colourful (resepi di ambil dari blog Lady of Leisure. Resepi boleh lihat di SINI yea. Tq so much lady


Inilah rupa 3 warna agar-agar yang sedang disejukkan


Ini pula rupa agar-agar yang telah dipotong dan di satukan sebelum dimasukkan ke dalam puding



Dan inilah rupa puding itu. nyummmy!!!!

Rasanya sangat sedap. Lagipun resepi yang diberikan sangat mudah untuk dimasak. Yang bestnya Zarin sukaaaaaa!!!!!! Makan tengah-tengahari bikin mama terliur. Dah la cuaca panas terik...arggghhh zarin-zarin...dugaan di bulan ramadan pabila bersama si kecik :P


6 comments:

  1. rajin nyer mama zarin ni

    sedapnyer
    nanti nak cuba buat laa

    ReplyDelete
  2. sedapnya ida....terliur akak tgk. akak nak buat jugak la...

    ReplyDelete
  3. nuyue: kalau yang simple2 boleh la try...hikhik...sedap sgt puding nie, kaler pun menarik ;)

    ReplyDelete
  4. kak fiza : memang sedap kak. zarin pun makan sampai bertambah..lagipun tak manis sgt...cuma kaler2 tu agak menakutkan sikit la :P

    try la :)

    ReplyDelete
  5. salam ida, tq sebab sudi try hope ida suka puding ni hehe.. tapi kalau time tengahari zarin dok makan puding ni sejuk2 lak tu dugaan betul kan hihi..
    :D

    ReplyDelete
  6. lady: salam lady sbb share resepi...mmg suka sgt dan yang penting sedap. sellau juga tengok-tengok resepi kat blog lady. yang mana mudah baru buat. budak baru belajar la katakan...

    memang dugaan lebih-lebih lagi dia cakap, mama nak? akan, akan..sambil nak suapkan kat kita...adoiii zarin-zarin...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...