Monday, November 22, 2010

khaki kid n kurung - LizOthman again!

Owh, saya sudah jatuh cinta dengan hasil jahitan LizOthman!

Sebelum ini, saya telah menempah sehelai Jubah Jr. untuk Zarin. Dan kali ini saya berkenan pula khaki kid. Bukan order 1, tapi 2!!! Satu untuk Zarin dan satu lagi untuk anak buah saya (Syafiq) yang berusia 8 tahun. Untuk Zarin ada yang sepasang, namun untuk Syafiq tak ada. Jadi saya meminta Ija jahitkan kurta untuknya. Alhamdulilah dapat. Terima kasih Ija kerana melayan saya yang banyak songeh ini :P

Untuk Syafiq, Ija poskan ke Kedah. Dan untuk Zarin pula kami mengambilnya sendiri di rumah Ija. Bila dicuba, seluarnya terpanjang sedikit, jadi terpaksa di potong 1 inci. Tapi serius saya sangat suka baju-baju yang Ija hasilkan. Sangat cantik!!!



Zarin memanggilnya baju raya! Semasa hari raya, Zarin langsung tidak mahu berbaju Melayu, sebaliknya nak pakai baju raya (khaki kid) nie...eheheheheh...saya sangat suka. Zarin nampak matang bila memakai baju nie.



Raya haji tahun nie, Zarin demam, jadi dia tidakla seaktif biasa. Hanya menonton TV. makan pun tak lalu. Kesian Zarin...huhuhuhuu...

Sementara menunggu ija mengalter seluar Zarin, saya membelek-belek deretan baju-baju yang siap dijahit. Ada, jubah, blouse, baju kurung dan sebagainya. Belek punya belek, tiba2 terbekenan pulak dengan sehelai baju kurung cotton size s nie.

baju kurung???? Owh, saya mana ada anak perempuan. Tapi sebab dah berkenan saya beli juga, boleh bagi kat Baby Hana.





Cantik! cantik! cantik! (eh dah macam ayat upin dan Ipin dah!) hahahahha



Comelnya Baby Hana bergaya dengan baju kurung nie. owh, bilakah saya akan dapat anak perempuan?????? bolehla saya beli lagi baju kurung yang comel-comel dan cute-cute tue lagi. ehehehhe ...


Sememangnya saya sangat sukakan rekaan LizOthman, insyaallah lepas nie saya pasti order lagi. Tanx a lot Ija :), jika kawan-kawan ingin baju yang cantik-cantik untuk si manja jangan segan untuk berkunjung ke blog Ija yea, LizOthman.com.

Pasti puas hati!!!! :)

2 comments:

  1. ensemnya zarin with khaki tu...dgn rambutnya disisir ke belakang...

    ReplyDelete
  2. kak diey: macam hero industan plak tgk rambut tue..tak tahn betul. weekend ni nak potong la..kesian dia rimas

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...