Thursday, December 16, 2010

Insya Allah | ماهر زين - إن شاء الله

Jangan ditanya pada saya lagu apa yang tengah popular sekarang ini kerana memang saya langsung tidak ambil kisah. Tidak seperti ketika bujang dulu. Terlalu suka mendengar radio. Percaya atau tidak, saya hanya mendengar radio ketika menaiki kereta, itupun channel ikim.fm, BizFM, n Bernama. Kadang2 hitz.FM, jauh sekali nak bukak hotfm ke pe.. mmmm...

Pada suatu petang, ketika sedang menaiki kereta dengan Zarin, tiba-tiba radio memutarkan lagu Maher Zaen, yang saya sendiri tidak pasti lagu ape, tapi sedap didengar. Tiba-tiba terpacul daripada mulut Zarin

"mama, ica awah, ica awah, awayyyy!".

Saya dan suami berpandangan! Terkejut kerana Zarin lebih tahu daripada saya. Zarin pun tersenyum-senyum dan menyanyikan lagu itu. Yang dia tahu hanyalah

"ica awah, ica awah, a waaaayyyy!"

Sampai di rumah, saya terus search lagu itu di youtube.




MasyaAllah, mengalir air mata saya ketika mendengar dan menghayati lagu ini. Sungguh indah..

Jom hayati liriknya


Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we’ll find the way

Saya pasti akan dapatkan CD Maher Zaen!


8 comments:

  1. mmg best lagu ni...anak saya pun suka..

    ReplyDelete
  2. memang kan ida..
    kalau dengar lagu ni, macam tersentuh sangat2... budak2 pun suka lagu2 maher zain ni...

    ReplyDelete
  3. Maher zain tengah meletop giler sekarang.. aku pun tak tau juga.. so, don't worry you are not alone in this case.. hehehe

    ReplyDelete
  4. erm, memang syahdu lagu2 maher zain, dgrkan juga lagu For d'rest of my life, lagu utk suami isteri, syahdu sgt2!

    ReplyDelete
  5. wahida: heheheehhe..bagus juga jika anak-anak suka ada nilai2 keagamaan kan? :)

    ReplyDelete
  6. kak sya: tu la. tiba-tiba rasa insaf :)

    ReplyDelete
  7. pala maldini: give me five! hahahahahaha.. ada geng rupanya :)

    ReplyDelete
  8. kak diey: lagu utk suami isteri? wajib dgr nie, tq :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...