Wednesday, January 19, 2011

- + ????

Alamak macam belajar Kimia dan Fizik pula, ada cas negative, ada cas positif.

Hari ini taknak sesakkan kepala dengan belajar cas-cas negative dan positif ni. Tapi nak bercerita tentang pandangan negatif dan positif zarin terhadap papa.

Negatif

Ya, zarin sentiasa akan menyalahkan papa jika berlaku perkara yang tak elok
Contohnya air tumpah

“Mama, papa wat umpah”

Zarin bermain dan terjatuh

Sambil menangis dan berkata “Papa wat Alen”

Terasa sakit terhantuk dan sebagainya

“Papa wat, papa wattttt”

Kalau mama marah Zarin

“Papa marah Alen”

Itulah antara beberapa contoh. Segala yang negatif memang papa yang buat, walaupun kadangkala Papa berada jauh daripada Zarin atau pendek kata, papa langsung tak ada di situ. Yang syoknya mamalah, walaupun mama yang marah zarin, papa juga yang kena! Sorry papa!



Positifnya pula

Kalau bab shopping dan beli barang memang papa juga yang dapat nama.

Contohnya

Beli buku, baju, roti biskut dan sebagainya, mama yang bayar tapi Zarin akan cakap

“Papa beli kat Alen”

Dia akan cakap “papa beli” untuk semua yang berkaitan dengan duit.

Mama???? Pokai aje yang dapat . huhuhuhuhuhu..



Itulah sedikit sebanyak pandangan negatif dan positif zarin terhadap papa.
Kadang-kadang mama geram juga bila papa asyik dapat nama. Memang senyum sampai ke telinga la papa! Tapi kalau yang negatif tu tak dapat la nak nolong!




12 comments:

  1. manja betul ur boy ngan papa dia...semua pun sebut papa je...hehehe...

    ReplyDelete
  2. hahha.. kecik2 anak bapa! besar2 confirm dengan mak pula.

    ReplyDelete
  3. wahida: tu la pasal. sebut aje papa. tapi asyik melekat dgn mama :)

    ReplyDelete
  4. ibudhani: anak papa time hepi, time nangis mama juga yang di cari. kihkihkih

    ReplyDelete
  5. etiey: betul! betul! betul! baru fair kan?

    ReplyDelete
  6. hehehe...bab2 duit pandai bodek papa eh zarin..gud boy! ;)

    ReplyDelete
  7. haha...
    pandainya zarin...
    tapi takpe, zarin pandai bergaya macam mama.... :D

    ReplyDelete
  8. Bonda mawar: ehehehehehe, kadang-kadang mama jeles juga :P

    ReplyDelete
  9. ada Dalina: tu la pasal. kalu bab duit mmg suka mebodek. Duit dalam beg mama pun, kata papa punyer. haru sungguh!

    ReplyDelete
  10. kak sya: hahahahha,
    ada-ada je kak sya nie :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...