Thursday, January 13, 2011

Cara hilangkan kotoran di sterika

Pelbagai petua telah saya cuba untuk membuang kesan hitam atau kotoran yang terlekat pada sterika, namun tidak berjaya. Pernah juga saya panaskan seterika, kemudian ambil sudu dan kikis kotoran tersebut (------->jangan tiru aksi ini) tetapi kesan tersebut masih ada. Paling tak suka apabila menggosok pakaian putih, bila wap keluar, baju tersebut turut terkotor sama. Huhuhuhuhuh.

Baru-baru ini saya ke cold storage dan terjumpa “benda alah” ini.


Hot Iron cleaner.



Apabila dicuba memang berkesan!!!!

Memang pada mulanya bercadang hendak beli sterika baru. Tetapi sekarang tidak lagi.

Lihatlah perbezaan sebelum dan selepas menggunakan hot iron cleaner ini



sebelum


selepas

Dapatkan di pasaran sekarang. Hanya RM10.49 sahaja! (eh macam iklan pula)

Sharing is caring!

Selamat mencuba :)

13 comments:

  1. ooo, ok tq! kalu petua mak mak pulak, ambil daun pisang, gosok seterika kat daun tu, insya-Allah, tanggal hitam2 tu.

    ReplyDelete
  2. wah.. mcm best je.. nk g beli jugak lah. ehehe

    ReplyDelete
  3. harus di cari benda nie..:D
    tq for sharing..

    ReplyDelete
  4. haaa...
    thanks ida...
    nak gi cari lah...
    iron tu dah 'berkarat' dek baju2 hangus... hehe

    ReplyDelete
  5. kak diey; daun pisang?? x pernah dengar. setahus aya cuka je..

    jenuhla nak carik daun pisang dlm kl nie, kedai mamak adalah. hehehe

    ReplyDelete
  6. kayyana: mmg best, cepat pun cepat. tp kene ikut instruction dia la :)

    ReplyDelete
  7. Mrs. eady: mmg harus+wajib. benda yang baik harus di kongsi, tak payah beli strika baru. kekekek

    ReplyDelete
  8. pala maldini : yeaaaa! selamat mencuba :)

    ReplyDelete
  9. kak sya: hahahahhaha, samalah saya. baju kurung banyak tinggal baju je, kain dah berlobang! hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  10. ada dalina: u r welcome :) sharing is caring

    ReplyDelete
  11. where can i buy this hot iron cleaner?

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...