Monday, January 24, 2011

cookies chocolate chip - pembuka tirai 2011?

Akhirnya dapur comel saya kembali berasap! cookies chocolate cips+ hazelnut + seeds merupakan pembuka tirai masak-masak 2011.

Sebelum ini saya telah postkan tentang cookies ini berserta resepi DI SINI

Resepi asal dari Lady juga boleh dilihat DI SINI

Untuk kali ini saya campurkan cookies ini dengan chocolate chip, hazelnut dan juga seeds. Dan hasilnya ialah


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

tadaaaaaa


Adunan yang terhasil tadi saya bahagikan kepada 2 bahagian. Satu plain dan satu lagi saya letakkan serbuk coklat.

Sebenarnya, biskut ini boleh dicampurkan dengan pelbagai jenis kacang mengikut citarasa dan kreativiti masing-masing seperti almod, peanut, chewsnut, chocolate rice, seed, oat, raisin dan cornflakes dan sebagainya. Tetapi pilihan saya semestinya hazelnut :)

Zarin pula sangat menggemari cookies ini.

"Mama nak ukies (cookies). Ukiess sedap, good!"

Zarin mampu habiskan 5-6 keping cookies ni sekali makan. Zarin sukaaaaa, mama bertambah rajinnnn!!!!!

Mulut comot makan cookies

Ha, inilah dia budak mulut comot makan cookies tengah nak panjat grill akibat keboringan di hujung minggu.

8 comments:

  1. rain nyer..huhuhu...ku oven pun takde nk mmbakar..:)

    ReplyDelete
  2. kalau mama bertambah zajin... boleh lah pos kan kepada kami sekeluarga dalam sekilo 2.. :-)

    ReplyDelete
  3. Izwa: memang tgh rajin membaking sekarang. Oven penting ooo. cepat masukkan dlm list 2011. barang yang wajib dibeli. kihkihkih

    ReplyDelete
  4. kak diey: tq, boleh amik order la nnati yea :P

    ReplyDelete
  5. etiey: next baking yea. insyaallah. pasti ku hantar ke pintu tingkat 19 :)

    ReplyDelete
  6. pala maldini: sekilo 2??? byk sgt, posmen x larat nak angkat :P. boleh-boleh insyaallah, suatu hari nanti yea :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...