Friday, January 7, 2011

cute babysitter

Ini budak kecik, emylda tersangatlah comel. Geram nak gomol-gomol je. Emylda merupakan salah seorang anak buah saya. Tersangatlah meminati baby alive. Cuma satu je perangainya yang tak berapa nak tahan, setiap kali keluar mesti nak beli mainan. Tak kisahlah yang murah ke mahal. Janji mainan.

Tapi pantang nampak 'toys r us' sure nak baby alive. Agaknya budak-budak memang suka kot. Boleh bagi susu, tukar lampin, suap makan dan sebagainya, tak ubah seperti tugas baby sitter. Cuma satu je yang seram kalau malam-malam tiba-tiba baby tu menangis???? Ha, sure kene campak luar bilik. kekekekekekeekek...


Agak-agak ada tak orang nak hantar anak kat cute babysitter nie? :P

Emy, emy, maksu tersangatlah rindukan kamu. Perangai kamu yang macam-macam dan mulutmu yang becok itu semakin membuat maksu rindu. Tunggu maksu balik hujung bulan nie ye. Kita pergi cari lagi seekor baby Alive nie, nak? Tapi papa emy bayarlah. hahahahah...



Lagi satu tabiat yang sering menjadi ejekan Zarin ialah "gigit kain" ketika hendak tidur dan tidur. Zarin selalu menyebut

"Mama, Alen nak cakap kak Emy gigit kain. Gigit kain camnie"



emmm, bilakah tabiat gigit kain ini akan berakhir???? Walaupun gigit kain, tapi tetap nampak cute.

10 comments:

  1. puloks...ate comel bebenor dia geget kain..
    lawa la dak nih..umur bape eks?

    ReplyDelete
  2. memang comel giler...! adhh bila la nak dpt gegurl pulak nie :P

    ReplyDelete
  3. gigit kain, anak sedara k.diana cium kain. ehheheh..comel emylda!

    ReplyDelete
  4. comel sesangat bdk ni....muke komersial sgttt...ishhh...geram betulla..

    psstt..ade kawan umur 26 pn main bb alive..kekeke..

    ReplyDelete
  5. Bonda mawar : 4 tahun

    etiey: insyaallah tahun nie, amin-amin

    ReplyDelete
  6. ejan: tq :)

    hah???26 tahun masih main lg???? siapakah itu???? hehehehehehehe

    kak diey: hahahahahha..macam2 perangaikan, ada juga yg jenis gentel2 kain baru tdo

    ReplyDelete
  7. bkn tahap comel dah nih..ni dah cun giler dah ni..leh jd model...

    ReplyDelete
  8. Ada Dalina: terima kasih. Jadi model???hikhikhik..kadang-kadang dia selalu ckp, "Emy dah penatlah" bila ramai org nak amik gamba dengan dia time raya atau jalan-jalan. urmmmmm....

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...