Tuesday, January 4, 2011

Produk penjagaan rambut zarin

Memandangkan ada yang bertanya tentang produk yang saya gunakan untuk rambut Zarin, jadi saya buatkan entri khusus yang berkaitan. Semasa zarin dilahirkan, rambutnya tidaklah selebat mana. Selepas dicukur, rambutnya tetap malu-malu untuk tumbuh. Jadi saya terpaksa membiarkan rambut Zarin panjang dan ikal supaya nampak lebih cute dengan rambutnya yang sedikit ketika itu.

Ketika berusia 8 bulan, saya telah menggunakan produk Himalaya yang terdiri daripada shampoo, baby oil dan juga protein (protein saya gunakan ketika Zarin berusia setahun lebih). Menurut jurujual Himalaya, produk tersebut mampu melebatkan rambut bayi. Suka-suka!

Inilah produk yang saya gunakan.






Baby oil, saya tinggalkan di neseri. Di rumah saya tidak suka Zarin memakai minyak rambut dan saya gantikan dengan protein hair ceram.

Alhamdulilah rambut Zarin semakin lebat dari sehari ke sehari. Jadi saya tidak perlu risau untuk memilih fesyen yang sesuai dengan rambutnya lagi.Saya sukakan Himalaya kerana bahan-bahan yang digunakan adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan dan herba. Baunya pun sangat wangi, rambut jadi halus dan lembut. Setiap kali mandi mesti shampoo, hehehehehe . Dapatkan produk ini di kiosk Himalaya yang berhampiran.

* pic dr google

17 comments:

  1. tq da! protein hair cream tu, fungsi dia mcm minyak rambut ke da?

    ReplyDelete
  2. haha... malu2 nak tumbuh. kalau langsung tak malu nak tumbuh camner lak? hikhik.. terbalik ni. rambut eysraf pulak, cepat sgt pjg. sebulan pasti 2 kali kena author. kalau lambat skit potong, dia tarik2 terutama tepi telinga, tak selesa rambut dh cecah tlinga. lahir dulu lg lebat rambutnya...

    ReplyDelete
  3. wah..rambut bb nia pon malu2 nak kuar gak..hahaha..leh try gak nie..

    ReplyDelete
  4. 'Dapatkan produk ini di kiosk Himalaya yang berhampiran.' sangat suke ayat nie heheheee

    rambut Kira memang dah lebat sampai xleh control dah..kalau pakai nie lagi lebat jadinye hahah!

    tapi wina mmg suke tgk rambut zarin..

    ReplyDelete
  5. protein hair cream 2 sy pn pkai..kekeke..tp, sara sy pakaikan sebamed...sb kulit die agak sensitif..rambut zarin ikal mcm sara..comei kan??

    ReplyDelete
  6. kak diey: untuk kuatkan rambut dan memberi protienlah :P.
    Taklah berminyak macam kita guna baby oil tu :)

    etiey: hahahahaha. fungsinya banyak. salah satunya dalah untuk lebatkan rambut. yang lain-lain seperti haluskan rambut, suburkan rambut dan segalanya berkaitan rambutlah. kihkihkih

    syoklah esyraf rambut lebat. macam-macam style boleh buat :)

    ReplyDelete
  7. ain: Try la. Mana tau berkesan :)

    ReplyDelete
  8. Wina: tq2. rambut Zarin ikal2 dulu nmpk macam gegurl. hikhikhik

    pompuan mmg elok rambut lebat, mahkota tue...geram tgk Kira. comel bangat bakal menantu i tu :P

    ReplyDelete
  9. ejan: hehehehe, suami sy pun guna juga. Tapi saya tak pun.

    a'ah comel. Kalau sara sure lagi comey sebab gegurlkan? Nampak cam rambut cinderella, x payah susah-susah p saloon. hehehehehehe

    oooo, sebamed pun bagus juga :)

    ReplyDelete
  10. salam sis, nak tumpang tanya, sy juga ada masalah ..rmbut sy nipis disebabkan keguguran rambut. so nak tanya, untuk teenagers mcm sy pon boleh pki shampoo brand himalaya ni? and saya kena beli shampoo jenis apa? hair fall ??

    ReplyDelete
  11. zue: syampoo himalaya ada juga untuk org dewasa. tapi kak ida tak penah guna. Zue try pegi kiosk himalaya tanya. Untuk rambut gugur kak ida pernah try syampoo bayam mustika ratu, so far ok :)

    ReplyDelete
  12. zue: syampoo himalaya ada juga untuk org dewasa. tapi kak ida tak penah guna. Zue try pegi kiosk himalaya tanya. Untuk rambut gugur kak ida pernah try syampoo bayam mustika ratu, so far ok :)

    ReplyDelete
  13. salam,nk tnye protien hair cream 2 guna mcm mne??

    ReplyDelete
  14. salam. . .nak gna protein hair cream slps mandi ke uda mandi

    ReplyDelete
  15. Have you ever thought about publishing an e-bοοk or guest аuthoгing on othеr ѕites?
    Ӏ have a blog based on the same information you discusѕ and would really like tо havе yоu share ѕome stories/information.
    I know my readeгs ωoulԁ apρrеcіate уour worκ.
    If you аre even гemоtely іnterested,
    feеl fгеe to senԁ me an e-mail.

    My weblog; just click the up coming page

    ReplyDelete
  16. They arе аll tropіcal solutionѕ and
    arе to be utilizeԁ οnly for exteгnal uѕe.


    Αlsо visit my blog post ... http://www.prnewswire.com/news-releases/trilastin-review-and-latest-coupon-code-savings-released-at-awesomealldaycom-190256601.html

    ReplyDelete
  17. Hmm is anyone else еnсountering ρгoblems with the іmаgeѕ οn this blog loading?
    I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.
    Αny rеsponseѕ would be greatly appreсiateԁ.


    mу blog: webblog

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...