Thursday, March 10, 2011

cookies untuk yang tersayang!

Setiap kali saya menghubungi Ummi, pasti perihal cookies yang ditanyakan.

Dah buat ke cookies Ummi tu?
Bila nak pos?

Akhirnya, setelah beberapa kali memungkiri janji, akhirnya saya penuhi jua janji saya untuk membuat cookies minggu lepas. Saya buatkan dua balang cookies untuk Ummi tersayang dan juga ahli keluarga yang lain. Satu balang saya buatkan cookies plain dan satu balang lagi cookies coklat.

Alhamdulilah, cookies tersebut selamat sampai ke Alor setar semalam. Lega rasanya bila berjaya memenuhi hajat orang tersayang.


cookies yang siap dipacking

Untuk Zarin Shah pula, saya buatkan cookies berbentuk orang. Saya namakan cookies budak hitam dan cookies budak putih. Kebetulan sebenarnya, memandangkan acuan berbentuk orang tersebut telah lama dibeli, tetapi belum sempat digunakan.


budak hitam budak putih

Zarin pun sangat menggemari cookies ini. Lebih-lebih lagi bentuknya yang unik itu. Memang budak-budak sukakan bentuk dan warna-warna yang menarik, barulah dapat menarik perhatian mereka

Next time mama lukiskan mata, hidung dan mulut pula yea :)

Resepi boleh dilihat di SINI

25 comments:

  1. adoi..memang teringin sgt wat cookies ni..sedap ek?nantila..bila kurang malas..ai buat :)

    ReplyDelete
  2. rajin nyer ida.....saya teringin nak buat tp oven plak x dak huhuhuhu :(

    ReplyDelete
  3. wahhh kalo pos utk org aloq staq dah sampai, post la pulak utk org jitra ni

    ReplyDelete
  4. macam best jer...sharelah resipi nanti ek

    ReplyDelete
  5. -budak hitam, budak putih-heheh....
    -krup krap krup krap, terasa rangup di dalam mulut ... sedar tak sedar abis sebalang ya..;-)

    ReplyDelete
  6. respi takde...?????ratu nk pnh buat cookies.kalau ade respi leh cube buat... :)

    ReplyDelete
  7. x menyempat lg nk try cookies ida ni...resepi dh amik dah..

    ReplyDelete
  8. ni mesti sdp..
    sampai ada permintaan
    bila boleh rasa cookies ida?

    ReplyDelete
  9. sdapnyer..ghajin kak ida buat biskut..vill beli je brg smpai skrg tak buat lagi..he..he... pos sni skit kak..

    ReplyDelete
  10. ni lagi 1 makanan yg bakal aku ngidam dari ko kalo aku ngandung lagi ok!hehehehehee...

    ReplyDelete
  11. sedapnya...tahun nie boleh meniaga buat cookies tu...bila nak bg rasa nie...heheheh

    ReplyDelete
  12. sha: oven dah ada, rugi cik pojie beli bila tak guna. fuh kiri fuh kana, rajinla budak sha nie. ekekekekekekeke

    ReplyDelete
  13. mummy echa: rajin buat yang senang jela. ooo, nampaknya kena beli oven dulula. saya pun baru je 'rajin' mengexplore oven tu. kalau tak sure jd 'gajah putih' juga

    ReplyDelete
  14. mamasyaza: insyaallah, annti akan saya poskan :)

    ReplyDelete
  15. Ila: mmg best. lagi best sbb kita boleh ubah resepi ikut kreativiti. resepi ada kat link yang saya bagi tu. selamat mencuba :)

    ReplyDelete
  16. kak diey: eheheh, tatau nak eltak nama apa.

    setuju, krup krap krup krap abis sebalang. lebih-lebih lagi bila duk tgk Tv :p

    ReplyDelete
  17. NM02: raya nanti datang rumah yea ;)
    Insyaallah. rasa macam nak bg hadiah utk follower bertuah. insyaallah hadiahnya sebalang cookies + sesuatu yang lain. kekekekekekekeke

    ReplyDelete
  18. ratusiput: saya dah letakkan link dia. resepi asal boleh tgk kat label resepi, selamat mencuba ;)

    ReplyDelete
  19. ejan: apa lagi, buatlah. nanti boleh jd salah satu kuih raya. eheheheheh

    ReplyDelete
  20. nuyue: raya nanti dtg rumah. insyaallah, cookies ini akan mengisi balang-balang kuih raya tahun ini. kihkihkih

    ReplyDelete
  21. vill: yang ni je paling senang pun. nak buat cheesetart x terbuat pula. kihkihkih, insyaallah nanti kak ida pos yea ;)

    ReplyDelete
  22. mr. eady: ok , no poblem! aku hantar sampai ofis, special delivery! ;)

    ReplyDelete
  23. kak fatin: insyaallah. setakat inia da juga yang nak tempah untuk raya nie. rasa??? next time kalu buat lagi saya bg rasa yea ;)

    ReplyDelete
  24. wah!! bagusnye mama zarin nih, rajin dan pandai buat cookies, kalau mamairfan tau jugak, tapi tau makan cookies sajork hahaha

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...