Wednesday, March 2, 2011

kasut kahwin?

Ketika membelek-belek album kahwin kami sambil bercerita kepada Zarin, tiba-tiba terpandang gambar ini

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


oh, kasut kahwin saya rupanya

Sudah lama saya tidak memakainya. Masih lagi tersimpan rapi di dalam kotak. Memandangkan kasut yang terlalu meriah dengan labuci, jadi agak terbatas untuk menggayakannya.


Sebelum melangkah ke masjid

Lantas saya terus mencuba, rupa-rupanya masih muat dan begitu selesa sekali. Agak-agaknya kalau pakai ke ofis sesuai tak? Ke akan silaukah mata orang yang memandangnya?kihkihkih

Tapi terasa sayang pula bila hanya tersimpan begitu. Rasa-rasanyakan, ada tak orang lain yang mengalami situasi macam saya. Nak pakai tapi tatau bila. emmmmm..rugi-rugi

26 comments:

  1. wah..cantiknya..kasut tu sgt sweet...sentimental value tu =D

    ReplyDelete
  2. cantik la ida..teringat kasut kawin ku..hehe..tapi yg daku punya dah selamat..sbb mmg pakai lepas kawin..
    boleh je pakai,org pandang pon jeles..hehe :)

    ReplyDelete
  3. ratu punye takde dah...mane ntah..hihihi...

    ReplyDelete
  4. cntiknyer kak ida..sweet je..ada dinner leh pkai..he..he

    ReplyDelete
  5. hehe..pakai time raya pun ok.raya sesuai glamer2 ni..

    ReplyDelete
  6. wah... mcm cinderela la, heheh, boleh aje pakai opis, kalu segan, pakai time ada function, tapi ok aje pakai hr2 biasa, mesti org nengok, nk jugak..;-)

    ReplyDelete
  7. same la ku ade kaler pink lagi....:)

    ReplyDelete
  8. ada, baju nikah saya. bukan kerana tak sesuai utk mengayakannya.....

    ...............
    ............
    ........

    tapi





    dah tak muat. hahahahaha


    ----- ai follow yu back. thanx dear sebab sudi berkawan dengan saya ----

    ReplyDelete
  9. cantiklah kasut tu..klu zai sekali sekala pakai aje gie kerja...hehehe

    ReplyDelete
  10. bab2 kawen2 ni rase2nye sume dh xmuat....waaaaaaa.....

    ReplyDelete
  11. sgt santek kasut tuh.. ila dulu pakai mak andam nye. tp ku bermslh dgn bj nikah. sayang tuh.. tp berlabuci sarat, pakai g opis kang ada plak yg terkezutt.. lgpun soklan utama?? muat lgk kah??? hahahaha...

    ReplyDelete
  12. hehehe...boleh je makai tu ida..tp make sure jgn pijak tanah..erkss sayang woooo kan kan kan

    ReplyDelete
  13. owh saye dulu sewa jer idazs, ehehe

    tak sempat nak pilih2 kasut dah time nak kawen dulu, amik mane yang dan jer.

    tapi kan kasut tuh boleh bawak kalau pegi dinner majlis rasmi or kenduri kawen pun boleh. hehe

    ReplyDelete
  14. izan: huhuhuhuhuhhuhu.. mmg sentimental, tapi sayang jarang boleh pakainya. :(

    ReplyDelete
  15. sha: aku dulu tgk cantik beli, x pk panpanjang, sudahnya tersadai dalam kotak. Tunggu Zarin kahwin nanti la daku menggayakannya. kalah si alya, calon menantu i tu. :P hohohohohohohoh

    ReplyDelete
  16. ratu: hilang dh ke? xpe, suruh mr.hubby beli yang baru :)

    ReplyDelete
  17. murni delight: tq, ofis akak xde dinner dik vill sayang oiiii! sodih ni ha...sob!sob!sob!

    ReplyDelete
  18. ashra: betul juga tu, raya tahun ni kena tempah baju silver la. Tak pun pakai baju akad nikah, agak-agak muat lagi ke? hikhikhik

    ReplyDelete
  19. kak diey: takut nanti ada 'mulut' yang mengomen, ala-ala pengkritik tetap AF gitu :P

    ReplyDelete
  20. Mrs eady: pink color??? hohohohoho. tunggu bg sufiya je la sek sok :P

    ReplyDelete
  21. NM02: tanx sudi singgah yea.

    sama la jugak kita. bajunya masih muat, cuma kainnya sahaja yang stuck kat montottttttt!!!!

    adoii, doii, doiii!!!

    ReplyDelete
  22. Zaidah: pernah juga try, tapi kat floor saja. tak pernah lagi kluar pintu floor nie. akan di cuba next week, insyaaalah

    ReplyDelete
  23. ejan sara: uwaaaaaaaaaaaaaa!!!
    nampaknya kita kena ke slimming center la yang ;)

    ReplyDelete
  24. mykhalish: itulah persoalan utamanya. kihkihkih..nampaknya lps ni sama-sama la kita g slimming center yea. sure kena kluarkan balik baju masa zaman anak dara dulu yang berkotak di dalam almari, yesss!!!

    ReplyDelete
  25. kak risa: betul tu, tapak dia x jejas lagi. kena framekan jela nampaknyakan :)

    ReplyDelete
  26. mappiau: daku dulu ada je butik sediakan kasut. tapi kaki size big foot ni mmg susahla jawabnya. x pasal-pasal terjulur tumit keluar. kahkahkah

    tu yang kena beli sendiri tu

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...