Wednesday, March 2, 2011

Kota keriangan: jom outdoor

Selepas selesai menunaikan perintah-Nya, kami sambung lagi bermain. Kali ni ke outdoor park pula. Saya agak seram sejuk apabila melihat permainannya. Paling gerun apabila melihat permainan yang ala-ala spiderman tu. Ishhh, memang seram, kalau saya naik tak pasal-pasal nanti masuk ICU, tak pun muntah darah!


Zarin yang agak excited, dan tak sabar-sabar.

Mula-mula, pening juga nak naik yang mana. Semuanya nampak best. Zarin pula sibuk nak naik boat. Malangnya, ketinggian Zarin tidak menucukupi. sob-sob! "sabar je lah nak, nanti mama bagi makan kacang panjang biar tinggi" :p.


Naik monorail pun best jugakan mama? tak payah ukur tinggi.


Akhirnya kami memilih monorail, pusing-pusing sekitar park itu. Ok la juga, tapi agak borink, dalam 15 minit perjalanan yang tersangkut-sangkut. Lagi parah bila sekumpulan warga asing duk sembang pung pang pung pang kuat giler! Hilang nikmat nak menikmati udara sejuk di situ.

Selepas itu, kami memilih untuk naik gajah terbang.


Fuyooo, gajah terbanglah mama!


"Gajah terbang nampak apa?"
"emmm, gajah terbang nampak pelik!"

Dipetik daripada kartun Upin dan Ipin dalam segmen teka teki sebelum mendapat harta karun :P


Baju mama pun lapar ais krim juga, aduhaiiiii


Zarin seolah-olah "tiada perasaan" khusyuk menikmati ais krim


Tengok ape tu????

Memilih permainan yang agak sesuai dengan Zarin memang mudah. Tetapi semuanya agak memboringkan. Langsung tak adventure. Sudahnya naikla pula kereta terbang. Eh kereta pun boleh terbang ke? fuyoooo, magic!


zarin menjerit panggil mama


muka dah bosan, asyik naik benda-benda gini je :P


layan jelah kereta terbang ni, sambil berdoa semoga cepat berhenti, kihkihkih



Jom kita main mainan lain pula.


Main ni lagi best :P


Memandang asyik main permainan yang pusing-pusing, naik turun, akhirnya papa main yang adventure sikit. Naik buai yang berpusing ligat. aduhaiii, kecut perut mama. Memang takkan naiklah benda-benda gini.


senyum yea papa, dalam hati dup dap dup dap :P

Kemudian papa naik lagi beberapa permainan lain. Solero ke ape ntah!Ttak kuasa mama nak naik sama, walaupun papa offer untuk jaga Zarin secara bergilir-gilir. Tapi serius memang best tengok orang main. Tapi kalau diri sendiri, memang tak nak lah jawabnya. Muntah hijauuuuuu!

Penyudahnya, kami naik kereta antik nie. Zarin pun dah mengantuk dan sedikit moody. Asyik nak berdukung.


mata dah layu minta nenen.


menelusuri jalan yang satu.

Siap pusing-pusing dan puas main, jam pun dah menunjukkan pukul 6.30 petang. Zarin pun dah mengantuk sakan. Memang terlelap semasa naik kereta antik tadi. Akhirnya kami pun pulang untuk merehatkan diri setelah puas memerah tenaga.


Zarin yang dah keletihan dan tak nak berjalan.


Sampi bilik, zarin terus lena. Tak sempat nak mandi dan tukar baju, keletihan yang amat agaknya. Tapi serius memang seronok sangat-sangat. Walaupun permainannya terhad untuk Zarin, tapi melihat riak wajahnya yang ceria, sudah cukup menggembirakan hati kami.

14 comments:

  1. besttt kan??? lagi best anak kecil...kiter pn tumpang best samer..:)

    ReplyDelete
  2. wah, nmpk best la outdoor ni, nk p lah bwk iman wafiy, konpem, mereka seronok.

    ReplyDelete
  3. zarin pandai jugak penat, irfan langsung takmo menunjukkan tande2 penat okey time main kat outdoor, sudahnye mama eh yang kuyu2 mate hahaha bukan anak.

    tapi walaupun penat memang berbaloi bile tengok anak gembira kan ehehe.

    ReplyDelete
  4. suka tgk last pic tu..kalau ada contest ayah ngan anak, boleh menang tu...

    thanks bg link mappiau...kebetulan lak dia ada komen kat atas ni...heheh...

    ReplyDelete
  5. fuhh syok alen dpt g genting highlands. aunty dah 5thn xg. sob..sob.. nak g skrg bwk aqil, dah tmbh sorg lgk.. so kena tgg lgk beberapa thn la ko... huhu..

    ReplyDelete
  6. punye la fenat sampai tak larat jalan dah zarin yer..

    nasib baik papa zarin kuat! hehehe

    ReplyDelete
  7. ejan: kita pulak jadi budak kecil, terlebih excited dpt naik kuda pusing-pusing, yeeeeehaaaa!!!!!

    ReplyDelete
  8. Ila: sgt best, net time kena pergi lagi, jomla ke puncak keriangan!

    ReplyDelete
  9. kak diey: konpem, ape lagi, dah dekat sgt dh tu, klua tol gombak terus je la :P

    ReplyDelete
  10. mappiu: terbalik pulak kita, mama yang terlebih seronok, kalau boleh nak sambung terus je sampai malam, xyah balik tukar baju.

    Ni kul 830 turun balik main boat, tren dan mcm2 lagi. cuma snow tak sempat tiket abis.huhuhuhu

    dia nak suruh pi lagi la tu, kahkahkahkah!

    ReplyDelete
  11. wahida: tula, td tgk contest anak dan ayah serasi bersama, tapui dah tutup pula. xde rezeki nampaknya. tunggu contest lain pulak!

    ReplyDelete
  12. Mykhalish: huhuhuhuh, xpe nanti amni dah besar sure lagi seronok. Tapi kalau nak g skang pun boleh, aqil main ngan daddy, mommy jaga amni. hikhikhikhik :P

    ReplyDelete
  13. h4ni3 : Itulah akibatnya terlupa bawak stroller. sudahnya papa la yang kena dukung. mama??? dari awal dah serender, patah pinggang oiiiii!

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...