Tuesday, March 8, 2011

mama MEMBAKING anak MEM...?????

Mood membaking sedang tergedik-gedik dalam diri saya. jadinya setiap petang ada saja juadah yang saya sediakan. Semalam saya siapkan cookies chocolate chip untuk diposkan ke kedah.

Sedang saya sibuk membuat cookies, tiba-tiba panggggggggggggggggggggg!!!!!!

Berseleraklah segala macam acuan, loyang, tray senduk, spatula dan sebagainya di lantai. Rupanya Zarin pun sibuk mencari acuan yang sesuai. Kemudian dia berkata

"Mama, tengok. Jatuh, ecah (pecah). "

"Zarin kemas balik. Yang pecah buang dalam dustbin"

Selepas itu, saya sambung membuat cookies. Tiba-tiba lain pula ceritanya bila melihat Zarin sedang asyik menari di depan TV!

Masyaallah! anak aku ke ni?? Hadoiii


Topi besi ni pun ok juga!


Eh, eh, kepala terlekatlah pulak!


Naib baik boleh cabut :P

Ha, itulah kerja anak teruna saya. Main loyang buat topi lah pulak. Belum lagi masuk bab ambil balang kuih buat kompang. Memang macam-macam hal.

Tapi serius bila kena camni langsung tak tahu sama ada nak marah ke nak gelak? muahahahahaahha...

Nampaknya mama kena kurangkanlah aktiviti membaking selepas ini. Mmm boleh ke???

14 comments:

  1. heheh...kelakar la zarin...tak pe, zarin sebenarnya nk tolong mama mebaking jugak tu...itu baru permulaan...;-)

    ReplyDelete
  2. takyah kurangkn membaking..just gelak kan je zarin tu..hehehehee...:)

    ReplyDelete
  3. tak perlah ida. jgn dimarah...anak2 akak pun sama...kalau akak membaking dia orang dulu dah duduk kat dapur... nak tolong itu ini...

    ReplyDelete
  4. takpe... kecik2 dia dah rajin teman mama dia kat dapo.. sesok besar leh ganti dato chef wan...

    ReplyDelete
  5. kih kih kih
    kelakar laaa zarin ni

    ReplyDelete
  6. Saya mmg fail fail bab2 membaking nih..:)

    ReplyDelete
  7. wahh...dh terikut2 ida dh skrg..giler membaking lak..ari 2 ade amik resepi cookies, tp ade mende2 y xpaham..xjd wat tau..

    ReplyDelete
  8. budak2 cmtula.anak2 ratu dia dh jemu tgk ibu dia membaking...dh tak kose nk kacau...dr kecik dh tgk kan...ehehe..

    ReplyDelete
  9. zarin pon sama ngan aqil..suka tolong ibu...comey jew ;D

    ReplyDelete
  10. kak diey: itulah pasalnya. Tapi syukur, zarin tak mengganggu mama masa tengah baking. cuma dia tolong kecahkan barang2 je :P

    ReplyDelete
  11. Mrs. eday: yessss, itu yg nak dgr sebenarnya :)

    ReplyDelete
  12. hahahaha samelah irfan pun kalau buat camtu memang tak tau nak marah ke nak gelak ahahaha

    zarin2 die sungguh inovasi, pandai pulak tuh cari besi untuk buat topi sangat mementingkan keselamatan okeh hihihi

    ReplyDelete
  13. mappiau: kita gelak dulu, lps tu baru maarah..hahahahahha,

    nampak gayanya Zarin pandai berjimat nie. mama x pyh beli helmet lah untuk naik basikal. guna je topi besi tu, kehkehkeh

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...