Tuesday, March 29, 2011

Penangan cornetto love

Masa saya kecil-kecil dulu, bila dapat makan aiskrim cornetto dah kira cukup hebat dah. Tapi itu dulu. Sekarang Zarin tiap-tiap hari ingin menikmati cornetto love ini. Dia sudah fall in love agaknya. kekekekeekekeke

Kadang-kadang saya ngelat juga tak bagi dia makan. Cuba alihkan perhatiannya terhadap makanan lain. Ada kalanya misi berjaya adakalanya gagal. Bila saya kata

"kedai tutup, aiskrim habis, peti ais rosak, nanti demam, makan aiskrim rosak gigi, mama tak ada duit dan sebagainya lagi"

Tapi paling tak tahan bila dia menjawab!

"Haaaa, tu ye eskim, ade pun!"


dah dapat cornetto love dah! sedapnyaaaaaaa!


nyum-nyummmm


Ada orang nak amik cornetto Zarin, lari-lari!


Sejuk bibir Alen


panjangnya lidah budak kecik nie. kihkihkih


Bila saya rasa aiskrim cornetto love ni, tidakla sesedap mana. Entah macam mana zarin suka sangat-sangat. Saya lebih sukakan cornetto perisa vanilla classic. Selera masing-masingkan.


Cumanya saya agak risau bila zarin makan aiskrim atau apa sahaja makanan sejuk yang lain, sekitar mulutnya akan naik merah-merah dan akan beransur hilang 10-15 minit selepas itu. Tapi dia tidak pernah pula mengadu sakit atau gatal. Macam biasa saja!

22 comments:

  1. 'tu ye, ade pun!' heheheh, mcm wafiy gak, :"ade pun"

    alen, nak skit cornetto....;-)

    ReplyDelete
  2. merah2 tu.. mungkin sebab sejuk kot..

    ReplyDelete
  3. tak kisahlah merah sekejap aje..yang penting dia dapat aiskrim...

    ReplyDelete
  4. nikmatnya tgk zarin..
    hehe.

    btul tu ida..
    dulu time kita,mak belikan cornetto skali skala,syg nk abeskan.heheh..

    ReplyDelete
  5. ratu pn lagi suke cornetto yg dulu2.lg feel.yg skang punye ni dh mcm2 sgt jd tak sedap dah.manis je lebih.

    ReplyDelete
  6. comel la si zarin ni...rasa nak peluk2 dia aje...bijak lak tu...

    anak2 saya x leh mkn eskem sgt..ada semput...huhu...

    ReplyDelete
  7. syoknyer alen makan aiskrim..aunty nak sikit boleh tak?

    ReplyDelete
  8. merah2 2 sb kebas kottt..sara xpnh lg mkn aiskrim...xkenalkan lg kt die..tunggu daddy bg green light br leh mkn...

    ReplyDelete
  9. bukan budk aje yg suka,org tua cam kita ni pun suka cornetto

    ReplyDelete
  10. eysraf tak reti lagi ni. sekarang vitagen.. hadoi.. pantang nampak pam minyak mesti nak ball dan gen! hehehe

    ReplyDelete
  11. handsomenyer zarin..he..he
    sdapje nmpak dia jilat ais krim tue...he..he..mengoda betul..

    ReplyDelete
  12. kak diey: kalau dgr lenggok dia ckp lagi nak tergelak. ckp KL habis! lupa dh lahir kat kedah dulu. hahahha, zarin-zarin

    ReplyDelete
  13. pala maldini: ooo, mungkin juga

    ReplyDelete
  14. zaidah: itula pasal. setiap hari nk cornetto. aduhaiiiii!

    ReplyDelete
  15. ashra: kan??? dulu lain sekarang lain. budak-budak tau minta n dapat je.

    lebih-lebih lagi kalu dpt mama yg cepat cair mcm saya nie. aduhaiii

    ReplyDelete
  16. wahida: tq,

    oooh terlupa anak-anak wahida ada semput. Tapi pernah terbaca yg semput akan berkurangan bila umur semakin meningkat.

    ReplyDelete
  17. nuyue: boleh auntie, zarin mkn aiskrim, auntie mkn waffle! hahahahah

    ReplyDelete
  18. ejan: Zarin ni masa umur nak masuk 2 thn dia suak aiskrim. lagi-lagi kalu baskin robin tu, maunya 2-3 kali duk beli kalu g jalan2 kat mall!

    ReplyDelete
  19. ✿ etiey erywan ✿: Zarin kalu vitagen kurang sikit. Kalau beli, 5 botol sekali bukak, pastu tuamg atas lantaiiiiii! aduiii geram!

    ReplyDelete
  20. Murni Delights: tq auntie.

    ha, vill ada tonsilkan kalau tak silap kak ida. Cubalah mkn aiskrim ni ;)

    ReplyDelete
  21. amboiii zarin...anty pun terliur nengok zarin makan eskerem tuh..nak cikittttt hahahaha

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...