Thursday, March 10, 2011

sesekali berdua

Sayang isteri tinggal-tinggalkan

"Papa, I tau lah U sayangkan I, Tapi I tak rela kalau I ditinggal-tinggalkan. Kalau U sayangkan I, angkutlah I dan Zarin sekali, keh! keh! keh!"

Itulah yang saya alami sekarang, ditinggal-tinggalkan oleh suami tercinta buat sementara waktu. Sementara ke?? Rasa macam lama juga, 9-14 Mac, menghitung harilah jawabnya.



Alhamdulilah, Encik suami telah selamat sampai ke Beijing, China semalam. Sesekali berada berjauhan terasa janggal pula. Walaupun suatu ketika dahulu kami pernah PJJ. Itu dulu, ketika baru kahwin. Tapi bila dah ada Zarin, terasa lain pula. Walaupun baru sehari, tetapi terasa macam 1000 tahun bila mulut kecilnya selalu bertanya

"Mama, papa ane? parking car ke?"
"Mama, papa tak nak Alen ke?"
"Mama, papa work ke? eh bukan, Allahuakbar kot!"

Ha, memang letih juga nak menjawab tu. Kalau tersalah jawab meraung pulak dia.

Sesekali berdua-duaan dengan Zarin seronok juga. Makan-makan, tengok TV, main-main, gurau-gurau, nangis-nangis (eh yang ni tipu je tau!) huhuhuhhu. Perasaan risau dan takut itu tetap ada, lebih-lebih lagi jika Zarin mula keluarkan ayat 'hantu" nya itu.


Kalaulah saya boleh jadi doraemon, sudah pasti saya akan keluarkan "mesin ke masa hadapan". Biar cepat sikit hari Isnin. kihkihkih.

Alhamdulilah, setakat ini Zarin tak banyak sangat kerenah. Macam biasa saja. Cuma bila teringat baru bertanya. Harap-harap semuanya ok. Zarin be a good boy ya!

Sesekali berdua dengan Zarin terasa seperti kakak dan adik pula. Muahahahahahahaha

23 comments:

  1. huwaa..ku pun hari tu kene tinggal 5 hari pun tak keruan..kekeke...serba tak kene jek..:)

    ReplyDelete
  2. sgt paham perasaan itu sbb ratu kena tinggal 6 bulan skali baru leh jumpa.uwaaaaaaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  3. pandai zarin ... nasib baik juga ada zarin, menjadi peneman mama....jaga diri baik2!

    ReplyDelete
  4. haah la... mcm kak ngan adik. kembang tak??? -__-

    ReplyDelete
  5. ayat last xleh blahh......kah..kah..kah..

    ReplyDelete
  6. adoyaiii...seksa kena tinggal dik nonnn..akak ni tunggu je dia fly neh...uwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. huahua.. lama2 terbiasalah tu. jgn zarin demam kerinduan dah. eysraf pernah demam tingatkan ayhnya. nsib ms tu out station yg 3ari je. hari ke2 nangis pgil dady. esok bila dady blk trs baik demam. kdg tak de ape... betul2.. kdg bila berdua seronok juga! huhu.. minggu depan kami pn akn ditinggalkan 4 hari.

    ReplyDelete
  8. yer setuju tu......macam adik ngan kakak...hihihihi..

    ReplyDelete
  9. mrs eady: hikhikhik. kadang-kadang anak-anak rileks je, mama pula yang over. hahahahahaha..

    takpe, bila berjauhan cinta semakin mekar :)

    ReplyDelete
  10. ratusiput: 6 bulan sekaliii???
    OMG! lamanya...

    sabar-sabar. jauh dimata dekat dihati :)

    ReplyDelete
  11. dieyana: tq so much. peneman dan penakut Zarin tu.

    kihkih.

    amin-amin, insyaallah semuanya baik-baik saja :)

    ReplyDelete
  12. NM02: yesss! ada juga yang memperakuinya. kihkihkihkih

    dah jadi kembang setaman dah nie

    ReplyDelete
  13. ejan sara: itu ayat perasan muda tu. kah kah kah

    ReplyDelete
  14. kak risa: nak kena tinggal juga ke? aduiii, lemah dh lutut. kita ni sekali sekala, tu yang jd serba tak kena,

    encik hasram nak fly ke mana kali ni?

    ReplyDelete
  15. etiey: itulah. harap zarin baik-baik saja. dah sparekan 1 baju papa yang dah pakai. kihkihkih

    ooo, bakal ditinggalkan lagi? sabar jela.

    ReplyDelete
  16. mummyEcha: yes! yes! yes! bertambah perasan muda mama ni :P

    ReplyDelete
  17. ssekali sekala,ila pun nak kena ditinggal-tinggalkan..hahhahaha...poyo jer

    ReplyDelete
  18. Zarin...jaga mama tu..silap2 baju papa tu mama je yg selalu peluk bawa tido...hehehehe
    ye..ye..sokong tu...mcm kakak dgn adik....pewiittt :D
    Jaga diri baik2 :)

    ReplyDelete
  19. tak perlah ida...nanti zarin jaga mama tau...jangan kasi mama nangis...

    ReplyDelete
  20. alahai cian zarin..takpe2,tak lama tu... sekali sekali jauh2 akan rasa seronok jugak bila jumpa hehe.

    izan 7tahun dok jauh2,2-3bulan.sorg laut,sorg darat..tp camner nk buat,dah begitu rezeki tuhan bg..kita semua kena kuat =D

    ReplyDelete
  21. ni bukan ayat mengampu tau...awak n ur son mmg mcm kakak ngan adik...

    kesian kat awak, hubby x de...jaga diri dan zarin baik2 tau!!

    ReplyDelete
  22. kakak, adik? muahahaha....

    hehe....
    kan? dah biasa/lama duk sama, bila jauh sikit, mula la rasa tak best je... tak pe, rindu2an best juga... :)

    ReplyDelete
  23. ahahahaha ayat yang last tu tak menahan tauu hiks

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...