Friday, March 25, 2011

tiny pomen

Beban kerja yang semakin bertambah, dicampur pula kekangan masa membuatkan sudah agak lama saya tidak berentri dan jarang dapat ke rumah kawan-kawan. Agak-agak ada tak orang yang rindu nak dengar celoteh saya? hahahahahah

Okey, rehat yang panjang hari ini sempat juga saya updatekan sedikit cerita tentang hero saya ini. Oh, budak kecil ini memang semakin macam-macam perangai. Hobi terbarunya sekarang ialah main-main tool ala Handy Manny. Pantang lepa sikit, terkuaklah tool box tu.



Mama, apa ni? entahlah, nak. Mama pun tak tahu. huhuhuhu

Yang terbaru, dia tersangat suka ambil spanar, (eh betul ke yang zarin pegang tu spanar?) saya pun tak pasti, abaikan. Kemudian godek-godek basikal tu ala-ala pomen. Mungkin pengaruh upin dan ipin kot.


Mana nak baiki dulu nie? mmmmm

Kadang-kadang risau juga, benda alah tu dah la tajam. Kalau luka kami juga yang susah. Bila dah sembunyi, entah macam mana tiba-tiba dia jumpa balik. Ambil dan main lagi. kelekuk kelekang kelekuk kelekang di ketuknya benda alah tu kat basikal. aduii anak, habis calar basikal tu! eeee, geraaaaaaaaaaaaaammm


kepit dia, kepit dia!


Agak-agak, kalau zarin bukak salun guna benda alah ni ada ke orang nak datang? :P

Paling geram bila dia gunakan spanar ni untuk wat ala-ala gunting, seperti orang gunting rambut tu. Aduuuiii, memang seriau. Terpotong ke, terluka ke tak ke naya. alahai anak!

Makan celet (coklat) dulu!

Bila dah kena tegur dan marah banyak kali barulah taknak main benda alah tu. Alih-alih nak pulak candy yang besar gedabak tu. Makannya tidak, nak je yang lebih!

20 comments:

  1. haa kembali dah pun.. rindu la.. sebok ker kak ida.. sian kak ida..
    zarin nak anamkan basikal tu ker???

    ReplyDelete
  2. nak biarkan die explore pn mende tajam ye dak!!! tp, kan bebudak klau dpt xplore mcm 2, otak die ligat tau...kiter la kne rajin perati..

    ReplyDelete
  3. sgt bagussss....baru la nmpk "kejantanan" nyer :)

    ReplyDelete
  4. tu bukan spanar,tu namanya klu tak silap cuter @ playar

    ReplyDelete
  5. cutter lah yanggg...ekekeke

    ReplyDelete
  6. hahaha zarin boleh jadi pembantu handy many laaaaa hiks.

    errr errr rasenyer yang zarin pegang tu playar kot hikhiks

    ReplyDelete
  7. windu....;-)

    heheh, zarin nk jd engineer tu..;-)

    tu playar..;-)

    ReplyDelete
  8. ada bakat nk jadi pomen tu...bukak bengkel sndiri..

    ReplyDelete
  9. haha...
    budak2 lelaki kan?
    eh, ida...
    ada tools mainan bosch jual kat kedai2... siap ada drill, spanar, paku, screw, banyak lah.... sesuai lah untuk budak2 lelaki main ketuk2. sebab semua diperbuat dari plastik..

    ReplyDelete
  10. comelnya zarin..
    bagus kalu die ada minat nak pomen2 ni.
    sok le jadi engineer k zarin?
    err..ke mama nak zarin jadi doc? =p

    ReplyDelete
  11. jue: mmg sibuk sikit kalau asyik dapat perintah dari langit je. huhuhuhuuh

    zarin mmg itulah kejenya.

    ReplyDelete
  12. ejan: ha, itulah. benda yang tajam+bahaye. mcm xde benda lain nak main. mmmmmmm

    ReplyDelete
  13. mrs eady: nampak 'kejantanan". hehehehhe

    ReplyDelete
  14. ct hajar: oo, playar yea. heheh. tq2 ;)

    ReplyDelete
  15. kak risa: cutter yea, ok2, tq so much, nanti sy update balik :)

    ReplyDelete
  16. Mappiau: tepat sekali! kena blaja bahasa spanish la kot eh!

    tq, playar yea ;)

    ReplyDelete
  17. kak diey: amin-amin, alhamdulilah :)

    ReplyDelete
  18. ratusiput:amin-amin, kalaua da rezeki insyaallah

    ReplyDelete
  19. kak sya: yeke kak? x pernah jumpa lagi. lepas ni kena g cari la. tq share info yea. :)

    ReplyDelete
  20. ashra: engineer pun ok, doctor pun ok.
    kalau doctor buleh rawat mama ni sekali. heheheheh, amin-amin :)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...