Sunday, April 17, 2011

Hot pancakes

Hari minggu memang penuh dengan agenda makan-makan. Tak cukup makan di rumah, makan lagi di kedai. Dan hari minggu jugalah kami dapat menikmati McD Family Breakfast.

Zarin pagi-pagi lagi dah ajak makan KFC (Zarin semua fast food dipanggil KFC)kalau burger hanya untuk subway!



Pancakes kegemaran Zarin



Melayan anakanda makan :)


Seperti biasa, untuk tidak hampakan permintaan Zarin seminggu sekali itu, kami bersiap untuk ke McD yang berhampiran. Seronok makan di McD ini kerana majoriti yang datang breakfast semuanya friendly. Agaknya kejiranan kami ini semua friendly dan pelbagai bangsa. Dengan muka bangun tidur mata bengkak sempat jugalah bersiap ala kadar. Yang penting perut lapar mesti diisi.



Zarin 'terbang' bersama papa!



Ikan dan burung batu, serta kawan baru, christopher.


Selepas kenyang, bawa pula Zarin tengok ikan dan burung di kawasan sekitarnya. Budak-budak memang suka tengok binatang. lebih-lebih lagi ikan, kalau boleh mereka ingin turut sama terjun dalam kolam berenang-renang bersama ikan. hehehehehhe


Posing tepi kolam, boleh masuk majalah mangga ni :P



Buah hati pengarang jantung



Mama, jom balik jom!


Hari minggu hari yang ditunggu-tunggu :)

20 comments:

  1. As Salam..singgah sini. mmg best pepagi tak yah masak ni..mmg ibu-ibu moden..he..he..

    ReplyDelete
  2. em ratu jakun lg ni lom pnh makan pancake mcd.ehehe...jarang sgt2 bfast kat mcd pepagi.maybe sbb ngan anak2 je kan.kalau ade cik kitol maybe lah sronok skit.

    ReplyDelete
  3. huhuhuh......belum pernah lagi dpt b'fast kat Mc'd..hujung minggu hari tu hubby asyik busy ngan futsal jer....ntah bila ler nak dpt merasa b'fast kat sana..

    ReplyDelete
  4. waoouuww...best nyer..tiap2 mgg zarin dapat breakfast kat mc d

    ReplyDelete
  5. hehehe..kalo akak ni hari minggu tak kemana2 memang ligat kepala pikir nak masak ape..tp tulah, jarang nye lah minggu tak sibuk kan kan kan

    ReplyDelete
  6. eB nih kalo ari minggu sgt2 suker msk... ari len... kureng skit... ;p

    ReplyDelete
  7. seronok alen dpt bfast pancake @ mcd, smbil jalan2 tgk2 ikan...;-)

    ReplyDelete
  8. hehe..zarin,five! bukan aleesya,tapi auntie yang suka bfast McD.hehehe

    ReplyDelete
  9. alololo zarin...best tak pancake tuh, anty belum penah rase lagi tau *nanges* hahahaha

    wauuuu zarin pandai la posing, ajar anty bolehhhhh....hiksss

    ReplyDelete
  10. Ina : salam kenal tq singgah sini.
    gitulah gamaknya ibu moden, pantang anak sebut nak mkn kat luar, cepat je capai beg! kihkihkih

    ReplyDelete
  11. ratusiput : mungkin juga. saya pun kalu berdua dgn zarin konfemlah tak pergi. Ni dah bapak ngan anak peminat pancakes, gagahkan lah juga kaki menapak ke mcd tu

    ReplyDelete
  12. ♥ Mrs.Eady ♥ : tq auntie, nak ngorat sufiya buleh? :P

    ReplyDelete
  13. MummyEcha: kami kalu weekend je la baru dpt. kira jimat juga ada family pax nie. Tapi secara peribadi sy lebih sukakan breakfast wendy's

    ReplyDelete
  14. nuyue : itulah pasal, bila anak diam, papa pulak sy duk bisik2 nak pegi. camne tu? :P

    ReplyDelete
  15. risa : itulah hari minggu tak sah kalau x jln2 mkn2 diluar. kami pun ada time mkn luar dan kat rumah. kalau breakfast dh kat luar, tghari dan mlm masakla jawabnya!

    hari minggu paling best nak cuba resepi. hahahahha

    ReplyDelete
  16. eB ezrin : stuju! syok bereksperimen, masa pun panjang. kdg2 je mkn luar ikut keadaan. tapi minggu ni papa dah ajak breakfast kat mcd lagi. bg zarin seronok katany. Zarin yg seronok ke papa yg seronok ni? confuse kejap. hahahahahhaha

    ReplyDelete
  17. - dieyana - : itulah, kalau bwk tempat2 camtu ok sikit, dia tak 'membuas' sgt. bolehlah mkn dgn aman. Tapi mata mesti tgk dia je la

    ReplyDelete
  18. ashra: 'five'. syg auntie, zarin ada geng! yea :)

    ReplyDelete
  19. MAPPIAU: jomlah auntie ajak irfan g. sedapppp! sure irfan suka :)

    auntie nak blaja posing ala-ala dlm majalah mangga tu ke? ekekekekekekkee

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...