Thursday, April 14, 2011

Jangan tiru aksi ini!

Semalam, ketika saya sedang sibuk membuat muffin strawberi, tiba-tiba terpandangkan zarin tengah buat aksi camni???

Camneeee?????

Camneee??????

Macam nihaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!



Masyaallah, berdebar-debar jantung saya melihat aksi sebegini. Sila jangan biarkan anak anda tiru aksi ini yea! Lantas terus saya menjerit kerana risau, terkejut dan macam-macam

"Astagfirullahalazim....Zarin, buat apa tu???"

"Hah? Takde pun!"

"Tadi Zarin buat apa?"

"Takde pun!"

"Zarin tak boleh buat camtu, nanti patah leher, sakit dan bla-bla-bla,"panjang berjela saya memberikan ceramah kepadanya.

"Tak de pun!" jeritnya pula sambil mula berguling tanda protes!



Serius, saya tersangat risau bila Zarin main lipat-lipat macam ahli gimnastik nie. Bukan apa, risau sekiranya patah ke, terseliuh ke. Tapi dia merasakan itu seakan suatu aksi biasa dan magic, serta hebat! Aduhaiii anak.



Bila di tegur mula berguling, kemudian ambil hanger dan buat-buat seperti tiada apa-apa kesalahan yang dilakukan. Tapi yang lucu Zarin pula tanya saya

"Mama nak nie?" sambil tunjukkan hanger kepada saya!

Oh, mama pula yang nak dirotannya. Dia yang salah. Mungkin juga sebab saya selalu cakap camtu bila Zarin tak dengar cakap. Rotan tak ada, so gunakanlah hanger sebagai senjata. Cakap je, tapi buatnya tidak (sila jangan tiru aksi ini juga :P)

25 comments:

  1. zarin zarin...sama je dengan irfan ...aduhai anak lelaki memang macam tu kot ida...bila cakap nak 'hanger' ke? dia cakap "tak nak atit arr"..padahal tak kena pun..isk isk takut tang terseliuh tu je...

    ReplyDelete
  2. hahhaha, zarin okey aje, mama..hehehe, uisy seram kalu nunggeeng nyo!

    hahah, zarin pun pandai hanger ye! sama macam wafiy! hanger ganti rotan..ihkhihk

    ReplyDelete
  3. bdk2 mmg suka wat aksi tu kot....tp mmg seriauuu kan?huhu...

    ReplyDelete
  4. hehehe...comel je bila dia tanya mama nak ni? ekekekek...

    zarin ni hensem la...

    ReplyDelete
  5. peel lebih kurang je. nak marah mesti ambil hanger nak pukul kita. macam lah kita yg buat salah. hehe... kalau tak terusnya dipukul... apa nak di kata. mereka always right kan..

    ReplyDelete
  6. faiz masa umurnya setahun dai dah buat aksi macam tu..bukan secara sengaja tp spontan...selalunya mcm tulah..rasanya dia pun tak tahu dia boleh buat

    ReplyDelete
  7. budak2 kan suke mencuba sesuatu yg baru lg la anak ratu tu pengaruh tv kuat.mmg kena slalu pantau.kalau tak ade je aksi yg dia tiru.iskk..

    ReplyDelete
  8. dulu syahmi pun suka buat mcm nie tapi bila kiter ckp x elok buat mcm tu lame-lame dh x buat dah..mmg risau sgtttttttt...

    ReplyDelete
  9. ha.. amek.. zarin nak rotan mama plak. hehehe

    ReplyDelete
  10. haha.. pandai zarin nak alih perhatian mama dia kat hanger.. haHa.. nak tukar topic laa tu.. haHa

    Siapa agaknya ek?.. heHe "Mana lebih kebudak-budakan?? Kanak2 @ org dewasa? "

    ReplyDelete
  11. hehe comell! aksi yang first tu lady slalu buat masa kekecik dulu ekeke..

    ReplyDelete
  12. btul!..risau tgk anak lipat2 kan badan.
    wah ida..bertemakan strawberi je ye die lately ni.hehe =p

    ReplyDelete
  13. fisa othman : itulah kak. Seriau kalau tgk dia main camtu.

    pernah airtu sy hangerkan tapak kaki dia, slow je, tp melalak sakan. hahahahahahah

    marah tanda sayang :)

    ReplyDelete
  14. - dieyana - : budak2 mmg suka buat camnie, kita takut patah leher. aduiii

    ooo, wafiy pun hanger juga ke? ingta nak beli rotan bulu ayam lps ni :P

    ReplyDelete
  15. Ada Dalina: mmg seriua sgt2. rasa nak pengsan tgk. tp dulu kita kecik2 suka jugak buat gitu. ehehehhehe

    ReplyDelete
  16. wahida : Itulah, mmg seriau kalau wat aksi gini, aduhaiiiii

    ReplyDelete
  17. etiey.com© : itulah, bos kecik mmg always right. aduiiiii

    ReplyDelete
  18. Ila: mungkin juga. Tapi seriau lah tgk gini gak!

    ReplyDelete
  19. ratusiput: tv pun salah satu. Paling tak tahan bila tiru aksi ultaraman power rangers. mmg habislah kita dibelasahnya!

    ReplyDelete
  20. ♥ Mrs.Eady ♥ : Zarin ni mmg sellau kena pantau, sbb suka sgt buat aksi2 tak terduga!

    ReplyDelete
  21. NM02: itulah, mama pulak yg kena :)

    ReplyDelete
  22. ejulz : mmg camtulah selalu kalau dh buat salah. hihihihi

    ReplyDelete
  23. Lady of Leisure: ehehehhe, mungkin juga zarin terikut aksi lady masa kecik dulu sbb suka sgt cookies choc chip :P

    tp itulah, rasanya masa kita budak2 mmg suka juga wat aksi gini. konfem kena mrh ngan mak jugak !

    ReplyDelete
  24. ashra: Itulah, mencuba sesuatu yg baru, tapi x kena gaya,

    psst, abiskan stok strawberi yg ada. kalau boleh pulut durian pun nak hias strawberi ekekekekekek,

    ReplyDelete
  25. alahaiii anak, zarin noty tau hahahaha tapi kelakar pun ade tauu, pandai pulak tuh nak babap mama die pulak yea zarin...zarin..same je perangai kamu ngan irfan oh hahahaha

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...