Thursday, April 21, 2011

meatball-ratta-tiramisu

Setiap kali menjejakkan kaki ke IKEA tidak sah kiranya tidak menikmati meatball dan juga daim cake. Alang-alang dah sampai masa gunting rambut Zarin, terus bawanya makan meatball sebagai umpan sebab Zarin sibuk nak main ball yang banyak-banyak kat bawah tu. Ball-meatball bunyinya pun ball jugakan. Satu tak boleh makan, satu lagi boleh makan...hehehehhe.



Kami suami isteri dah kenyang, sudahnya hanya memesan menu kids sahaja - 5 pieces meatball dan juga 2 pieces chicken wing dan daim cake. Sayangnya gambar daim tak ter'snap' pula, sebab sibuk ber'ngap' sahaja.


meatball untuk Zarin + chicken wing (mama yang habiskan :P)



Sungguh berselera Zarin makan, jika sebelum ini dia memang tak akan duduk diam, lebih-lebih kalau letak dalam high chair tu, sure la menggelepur nak keluar! Tapi kali ini tersangatlah behave dan makan dengan berseleranya. Zarin mampu habiskan 4 pieces meatball + fries. yeaaaaaa!!!!




Setelah kenyang, kami pun mulalah jalan-jalan pusing-pusing dalam IKEA tu. Dan Zarin pula dalam banyak-banyak toys yang ada, si tikus mondok color grey tu jugak yang dipilihnya. Kalau tak salah, namanya ratta ape ntah! Aduhaiiiii, sekali tengok macam geli pula, dah la besar, montok pulak tu, sebijik macam tikus betul! :P tapi syok, lembut gebu!

Saya pula apa lagi, terus membeli gelas-gelas kecil yang comel-comel untuk membuat tiramisu. Memang sebelum ni dah beli, tapi tak cukup. Sebenarnya design yang saya nak tak ada. Namun begitu saya tetap membeli juga 1 set gelas tersebut. Oklah dari tak ada langsung!




Sampai di rumah, Zarin pun tidur kepenatan. Saya apalagi terus membuat tiramisu. Excited sebab nak letak dalam gelas barukan. Jemput makan :P

27 comments:

  1. Sedapnyer he..he..mudah tak nak buat...lately nie agak mlas je nak msak2 mood terbang blik kg agaknyer..he..he tpi mengiurkan..

    ReplyDelete
  2. dear, percaya tak, sampai sekarang asyik duk dgr blogger ckp meatball Ikea tu sedap, tapi saya tak pernah try...huhu...hubby tu bercinta sikit bila ajak gi IKEA....

    ReplyDelete
  3. mmg meatball ikea ni best kan.satu lagi karipap telur ikea tu.hehe..

    sedapnya dalam cawan baru tu.....nyummy sekali.

    ReplyDelete
  4. alamak meatball kegemarankuuuu jugaa....:)

    ReplyDelete
  5. amboiii zarin pandainyer makan gune garpu ngan pisau, bertambah2 kemachoan zarin okeh hahahahaa

    *sudu ngan zarin dah same godang akekekeke*

    ReplyDelete
  6. seriously...selalu terjah sana tp x pernah pun try meetball Ikea..bila BW n baca pasal Meetball nie..teringin gak nak try...

    ReplyDelete
  7. tak pernah try lagi meatball kat ikea..selalu klau pergi sana mesti beli popia yg besar tu tp kat ikano lah...

    ReplyDelete
  8. wah..sedapnya tiramisu...;-)

    ReplyDelete
  9. acara wajib ke ikea-meatball n daim kek..heheh.

    karipap ikea besar yg ada telur dlm pun sedap.... mkn panas2, k.dana suka!

    menggiurkan 'cek mek su' tu!

    ReplyDelete
  10. betol... wajib makan... x engatnyer best... tip top...

    ReplyDelete
  11. eii geramnya tgk pipi tue,,sedap ja dya makan erk

    ReplyDelete
  12. saaaaaaaangattttttttttt jelessssss

    ReplyDelete
  13. wahhhh...menariknya....nak try buat lah...izin copy resepi boleh? kalau jadi nak letak kat teratak hamba pulak.....

    ReplyDelete
  14. Murni Delights: senang je vill, ni antara fevret kami sekarang :)
    mood terbang ke kg? nmpknya kena book tiket MAS@AirAsialah gitu gak ;)

    ReplyDelete
  15. wahida: la yeke? patut pujuk hubby suruh g, sekali dah rasa konfem asyik teringin je. memang sedap, nyum-nyum

    ReplyDelete
  16. ashra: yup, kalau boleh 15 biji nak mkn sorang2. heheheheheheh..

    ya, karipap telur dia pun sedap. tapi zarin tak suka, sebab pedas sikit, manja sungguh anak bujang tu.

    cawan baru tu mmg nyummy, ternak lemak je la kejenya :P

    ReplyDelete
  17. ♥ Mrs.Eady ♥: jom-jom, cuti tiga hari best ni!

    ReplyDelete
  18. MAPPIAU: heheheh, semua benda nak wat sendri, bg sudu plastik tak nak, sabo jelah!

    ReplyDelete
  19. MummyEcha: rugi tak try, tp lenguhla nak que, sbb org selalu ramai. konfem lps try sekali emsti nak lagi :)

    ReplyDelete
  20. Ila: ooo, popia crispy tukan? saya pun suka, owh lama dah tak mkn, tp baru rancang nak beli kat sogo. Tapi terperngkap dlm lif trus x jd nak g shopping :(

    ReplyDelete
  21. RaNiA: sedap2 fevret kami ni, jemput mkn :P

    ReplyDelete
  22. - dieyana - : itulah kak, kalu g ikea semua benda nak beli dan rasa! hahahah

    cek mek su yg sexy! :P

    ReplyDelete
  23. eB ezrinL: itulah, tiap kali mkn licin pinggan sebatang fries pun x tinggal! hahahahahha

    ReplyDelete
  24. si ngokngek: budak pipi tembom ni mmg selera kalu mkn. hikhikhik

    ReplyDelete
  25. risa: jom kita bermeatball kak. tp zarin sebut mekball

    ReplyDelete
  26. H.U.S.M.Y.N.A : boleh, saya pun copy resepi dari org juga. selamat mencuba :)

    ReplyDelete
  27. geram plak tengok kepak ayam tu.

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...