Tuesday, May 31, 2011

40 minggu nan indah

Hari ini saya dikejutkan lagi dengan khabar gembira yang kakak saya pula mengandung. Sebelum ini kakak ipar saya yang pernah dientrikan dengan tajuk Alhamdulilah Bertambah Ahli Famili.

Sungguh tak sangka, memang murah rezeki betul famili saya tahun ini. Menurut Kak Mek, dia dijangka bersalin pada 24 Januari 2012. Gembiranya saya coz bakal mendapat anak saudara baru lagi, yeaaaa!!!



Memang sudah lama mereka menantikan saat-saat ini. Syukur dengan rezeki yang Allah berikan.

Untuk Syafiq, lepas ni tak payah lagi tanya mak " Dulu mak janji kalau Afiq darjah satu mak nak bagi Afiq baby, sekarang dah darjah satu, tak ada pun, mak tipu Afiq." hehehehhe. Baby dah ada tu, tungggguuuuuu!!

Untuk Kakak pula, semoga menjadi kakak yang baik dan jangan asyik nak mengusik adik-adik je. heheheheheh

Dan untuk Abang Rizal, selamat merasa alahan trimester pertama. Rasa sikit sorang yea, takkan nak suruh mak je, abah dia pun kenalah tempias sama (kes mengandung kali ini suami yang alah teruk) kihkihkih

Untuk Kak Mek aka Mak Yong, selamat menempuhi 40 minggu nan indah ini dengan selamat. Jaga pemakanan, banyakkan berehat dan jangan lasak-lasak.

We love you so much! muaaaachhhhh!

16 comments:

  1. alolololo..ingan alen nak dapat adekkkkk...adoyaiiii

    ReplyDelete
  2. kita yang terlebih excited bila tahu, sedara mara dah preggy. akak pun camtu, adik ipar akak sekrg ni tgh preggy, tak sabar nak tunggu baby baru

    ReplyDelete
  3. fuhh...mati mati ingt u tadi tau :)

    ReplyDelete
  4. hihi.. ingatkan akak yg preggy.. ;)

    ReplyDelete
  5. he..he.. ingat akak mgandung..wah kak rmai nyer org mengandung tahun nie syiok sangat2...
    bilala turn ku pula..he..he

    ReplyDelete
  6. assalammualaikum,

    alhamdulillah..kita pun turut tempias hepi ye..
    eh..eh yg empunya n3 ni..bila lak nk tambah..hehe

    salam jalinan ukhuwah

    ReplyDelete
  7. wahhh...dpt 2 anak buah br...kakak 2 comel sgt la...

    ReplyDelete
  8. tumpang bahagia. tahniah yer :)

    ReplyDelete
  9. risa: alen ni bila la nak dapat adiknya kak. Belum rezeki, sob-sob

    ReplyDelete
  10. ♥MAMASYAZA♥: itulah, seronok bertmabh ahli keluarga+seronok juga boleh tlg shopingkan barang2 baby. :)

    ReplyDelete
  11. ♥Mrs.Eady♥: belum rezeki, nak juga sepasang mcm u!

    ReplyDelete
  12. Lia: belum rezeki akak gamaknya. Tapi bila ada ahli family yang bakal dpt baby, kita pulak yang over excited. hikhikhihki

    ReplyDelete
  13. Murni Delights: alhamdulilah, anak pembawa rezeki kata orang :)
    Jom sama-sama kita doa ba kita pregnen berjemaah nanti. Buleh tumpang kek vill buat :P

    ReplyDelete
  14. anitaare : itulah, mmg best!
    belum rezeki nampaknya, insyaallah kesian zarin nak kawan. :P

    ReplyDelete
  15. ejan sara: itulah, byk syiokkk wooooo!

    kakak comel secomel perangainya. Tapi sekarang dh matang sikitla. hihihihi

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...