Wednesday, May 4, 2011

Papa DEMOK mama TURUS

Zarin sekarang memang pandai berkata-kata, kadang kala apa yang diujarkan memang langsung tak terbayangkan oleh kami. Baru-baru ini kami ke IKEA kerana Zarin meminta mekball(meatball)lagiiiiii!!!!!!

Selepas menikmati meatball, sebelum bertolak balik saya belikan karipap yang ada telur yang super duper sedap itu setengah dozen. sangat sedap makan ketika panas-panas dan diluar pula hujan lebat. pergghhhhh!!!





Zarin suka 'terbang'


Di dalam kereta, Zarin dah minta karipap. Kemudian saya hulurkan padanya dan berkata

Mama: Zarin bagi kat papa satu.
Zarin: Papa tak payah
Papa: papa pun nak, papa lapaq ni.
Zarin : Papa tak payah. Papa DEMOK (gemuk)!

Hah??? terkejut kami apabila Zarin berkata begitu. Saya dah ketawa terbahak-bahak. Aduii, sakit perut bila zarin kata papa DEMOK!




Papa bukan DEMOK, papa TOUGH la Zarin. oiii! :P



Kemudian saya bertanya lagi.

Mama: Zarin mama gemuk ke kurus?
Zarin : Mama turus (turus)
Mama: Tak puas hati dengan jawapan Zarin, mungkin juga dia mengambil perkataan yang paling last. Zarin cakaplah kat mama elok-elok, mama kurus ke gemuk?
Zarin: Mama turus. Mama kenyang ke? sambil suapkan karipap kepada saya

Papa: Suka la mama tu, Zarin bukan tau pun.

Memang mama sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat-sangat dengar jawapan Zarin tu. Muahahahahahahahahaha. pandai bodek betul budak kecik nie. Adalah dia nak apa-apa tu kata mama kurus!



mama turus :P


Ehem-ehem, papa sila jangan jeles ya. Mama tak ajar Zarin pun, dia yang cakap sendiri. Nampaknya Mr. papa kenalah rajin-rajinkan diri ke gym ya. Bukan apa, kanak-kanak seusia Zarin tak reti menipu, apa yang dilihat itulah yang diujarkan. :P

34 comments:

  1. alaa...mama rasuah meatball tu yg zarin tayang(sayang) mama lebih tuuuu.....!!

    hikhikhikhikhik....:)

    ReplyDelete
  2. hehehe..comel je mulut tu yer zarin..hehe...

    ReplyDelete
  3. nti zarin tgk anty zte dia cko, anty zte demok~~! kihkih... zarin2... pndai yer. tk sbr nk tgu malikha time cmni gak :)

    ReplyDelete
  4. seronoknya mama turus... hehehe
    zarin, aunty fiza demok ke turus?

    ReplyDelete
  5. kalo jumper auntie sok musti dier kater auntie gumuks ;p

    ReplyDelete
  6. hehehe... mcm peel anak kazen saya. suker panggil ai anak gajah. sentap ai tau... .____'

    ReplyDelete
  7. hehehhe kalau eysraf kata " mommy mucit (gemok), daddy handsome! hahahahha

    ReplyDelete
  8. zarin tomeiiiiii.....
    kanak2 mmg jujur...
    hehe..

    ReplyDelete
  9. pujian ade makna si budak tecik tu....hehehe

    ReplyDelete
  10. demok? Kira pun selalu guna perkataan nie tapi bukan ditujukan pada ayah dia, tapi pada mama dia huhuhuuu

    sebab ayah dia yang ajar "Kira, cakap mama demok"

    mmg betul pun kekekekekek

    ReplyDelete
  11. hehhe..
    ciutnyer bila anak-anak dah pandai berkata-kata...

    pandai zarin puji mama yer..

    ReplyDelete
  12. hehhehe, pandai zarin....;-)
    satu lagi, mama cantik!

    sedapnye karipap..lapar weih!

    ReplyDelete
  13. mmg betul pun mama kurus...papa tggi takpe tak nmpk demok.nampak tough.

    ReplyDelete
  14. hehe..comel je zarin ye..
    best la mama nya,tak ya diet2.. =p

    ReplyDelete
  15. alololo...pandai sungguh eh
    baru mama bodek meatball je tuh..hehehe

    ReplyDelete
  16. kalo daku pun bangga anak sebut kuruih..papa demok..hahahha~
    leh bagi jajan sebagai rasuah..
    wakakakaa~

    ReplyDelete
  17. hahaha sesungguhnye budak2 memang pandai berkata benar akekekeke

    ReplyDelete
  18. ♥ Mrs.Eady ♥: hikhikhihkhik, mama x rasuah, papa yang belanja, tapi still puji mama, kahkahkah!

    ReplyDelete
  19. ~izan~ : dia tersangat banyak mulut skang nie, mmg tak terjangka ayat yg kelaur dari mulut dia tu

    ReplyDelete
  20. Mama Likha : Zarin kalau ngan org lain dia jadi pemalu dan langsung x becakap. Huhuhuhuhuhu

    siaplah nanti bila malikha pandai bercakap, mmg asyik terkena jela jwbnya

    ReplyDelete
  21. Naimatul Hafizah Nor Rodin: aunty fiza turus, (pssst, boleh belanja zarin kek marble susu ni)

    ReplyDelete
  22. eB ezrin: huhuhuhu, harap2 xla dia ckp gitu. Bukan apa budak2 ni mulut dia ckp lepas, risau dibuatnya!

    ReplyDelete
  23. NM02: alahaiiiii, itulah yg saya risau, kot2 nanti dia terpanggil org gitu ke,

    kin anak buah nak bergurau kot tu :)

    ReplyDelete
  24. etiey.com© : heheheheh, macam perangai anak-anak nikan? lucu pulak!

    ReplyDelete
  25. ejan sara: tula pasal. papa selalu kena kutuk cuma kadang2 zarin kata mama MALAS! toing! toing!

    ReplyDelete
  26. zaidah: itulah, kalu x puji nnati x dpt nak ngempeng dah.

    ReplyDelete
  27. Wina Momma S and S: ehehehehehe, Zarin ni x ajar, dia sendiri yg ckp. suka ati dia je nak cakap apepun.

    eh, wina x gemuklah, nampak dlm gamba ok je :)

    ReplyDelete
  28. nuyue : puji ada makna tu. kihkihkih

    ReplyDelete
  29. - dieyana - : kalau zarin kata mama cantik sure fengsaaaannn mama! kahkahkah

    karipap tu mmg sedap, 6 biji abis kami mkn. ahahahahha

    ReplyDelete
  30. ratusiput: mama kalu demok nanti nampak cam bonsai. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  31. ashra: mmg mama x diet . makan serba serbi, tapi mungkin sebab zarin masih Bf kot

    ReplyDelete
  32. risa : kalau eblanja Piza, sure lg byk dia puji tu. hahahahha

    ReplyDelete
  33. Krsty Pinky : terus rasa kembang kuncup, nasib baik tak terbukak kemeja tu. hahahahhaha

    ReplyDelete
  34. MAPPIAU: tepat sekali, itulah ayat yang digunakan utk memujuk papa zarin. kihkihkih

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...