Friday, May 20, 2011

Si sponge bob dan Si patrick

Are ya ready kids?
Aye, Aye captain!

I can't heeeaaar yooouuu!

AYE, AYE CAPTAIN!

oooooooooooo.........

Who lives in a pineapple under the sea?
Sponge Bob Square Pants!
Absorbent and yellow and porous is he.
Sponge Bob Square Pants!
If nautical nonsense be somethin' ya wish.
Sponge Bob Square Pants!
Then drop on the deck and flop like a fish.
Sponge Bob Square Pants!


Ready?
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Booob Square Paaants!

toot-toot-toot-toot-toot

Mungkin itulah antara lirik lagu tema sponge bob, sedutan dari iklan McDonald Happy Meal yang menyebabkan Zarin menjerit-jerit nak. Memang sebelum ini Zarin bukanlah peminat sponge bob. Mungkin dia gerun melihat gigi kapak sponge bob yang besar itu. hahahahahahaha

Tapi dah namanya budakkan, bila setiap hari mata dijemu dengan benda yang sama berulang kali, confirmlah akan terpengaruh.



Abob dan Etrik


Akhirnya, saya pun membelilah dua batang straw sponge bob dan patrick untuk Zarin. Bukan main suka dia. Namun bukan hanya Zarin yang suka, mama dan papa pun turut suka dan selalu guna straw ni untuk minum air, tersangat cute ok! Tapi tak adalah sampai kami berebut, anak didahulukan ;)

Ok Zarin lepas ni jangan lagi duk menjerit nak "Abob dan Etrik, ya!". Cukuplah 2 ekor tu. Gelas dan lain-lain tak payah, guna je gelas mana yang ada. hikhikhikhikhik.

pssst: Kuat betul pengaruh iklan! urmmmmmmm

18 comments:

  1. bagus zarin. eysraf dapat terus dicabutnya. badan ntah ke mana, kepala ntah ke mana... si kuning rasanya dah di buang. si merah je tinggal tu pun badan ada dlm keta..

    ReplyDelete
  2. comel!

    kalau gift macam ni dpt dgn happy meal kira ok lagi bley guna,biasa dpt mainan kecik2 tu yg kalau anak izna,kejap je arwah hehe

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhh...sgt comei....harus terjah!!

    ReplyDelete
  4. hahah comel Zarin!

    Kira pun ade straw & cawan Spongebob tue tp straw dia dh x tau mane hilang huhuhuuuu

    ReplyDelete
  5. eB x dpt spongebob tuh... alahai... patrick cute sgt... tapi straw nyer ntah maner aerish buang... huwaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. comelnya...
    anak2 akak merengek nak kan benda tu.

    ReplyDelete
  7. iklan bukan setakat mempengaruhi kanak2, mak2 pun terpengaruh ngan iklan2 nih..ahhaha...

    ReplyDelete
  8. kiutnya...kena dapatkan gak ni..
    =p

    kdg2 kita mak ayah ni yang lebih teruja dari anak kan.keke

    ReplyDelete
  9. wah cute nyer..
    beli kat mc d ke kak..
    vill pun kne cari gak nie..he..he..

    ReplyDelete
  10. hehe...
    comel straw gitu..
    kalau beli kan kat darwisy, minum air berbotol2 jawabnya... hehe

    ReplyDelete
  11. straw spongebob tersanggatlah laris..dah beberapa kali pi mc d,tapi mengecewakan..darwish punya koleksi cawan & straw patrik jer...

    ReplyDelete
  12. bukan kata bebudak..akak pon gile kan SB neh...huhuhu

    ReplyDelete
  13. etiey.com©: Zarin kali ni ok pulak, selalu sama je macam esyraf, campak merata. budak-budak mmg cepat jemu kot

    ReplyDelete
  14. ~izan~ : betul2, bab tu mls sgt nak beli, kalu dah mengamuk baru la layan. Kalau tidak jgn haraplah. Tapi dulu sy suka kumpul yang hello kitty dan ber tu. heheheh

    ReplyDelete
  15. ♥Mrs.Eady♥: jom serbu mcD. Kalau breakfast pun ada juga :)

    ReplyDelete
  16. ejan sara : wajib terjah! jom

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...