Tuesday, May 24, 2011

Terdelete!

Sedih! sedih! sedih!

Semalam suami terdelete folder gambar-gambar saya! Uwaaaaaaaaaaaaaa!! Sedih sangat-sangat, dalam folder EOS tu, hanya 20% sahaja yang dapat diselamatkan, yang lain-lain semua dah hilang.



kalau Zarin nangis nampak juga cute, cuba mama tempek gamba mama tengah menangis camni???

Benda dah berlaku, lagipun bukannya sengaja, terdelete! Menangis tak berlagulah jawabnya, sob-sob.

22 comments:

  1. lor..siannya.
    tak leh wape kan..

    tu la kelemahan digital ni,kita pun duk kumpul gambo dalam kom/kamera.

    kalu zaman dolu2 best sbb nak tgk gambo kena cuci dulu.

    ReplyDelete
  2. ade cara utk recover blk data..cer cr software utk recover data

    ReplyDelete
  3. moral og the story pasni make sure simpan dlm cd khas...

    ReplyDelete
  4. klu dah terdelete gambar2 tu memang dah tak bleh nak buat apelah....memang meraung...

    ReplyDelete
  5. mm... ai dah merasa ape yg yu rasa. kes ai bukan terdelete tapi mmg ilang terus sebab laptop kena virus. sedih nak mampos rasanya... huhuhu

    sabarlah ye

    ReplyDelete
  6. arrr...gmbar terdelete...
    sob..sob..sob..
    pernah kne gak..he.he
    mau tak meraung..

    ReplyDelete
  7. huwaaaaaa dapat ku rasa kan...sebab pernah terkena...

    ReplyDelete
  8. kalau ida terdelete,sila cari software recovery data kat internet...ila pernah kena,dapat carik balik gmbr tu...hehehe..komputer ni unik,ada cara je nak detect balik semua benda tu..sila tanya orang yg pakar yer..

    ReplyDelete
  9. oh tidakkkk... kalo jadok kat eB mau fensan... semuer der kat c2 laks tuh. eB kena backup cepat2 nih

    ReplyDelete
  10. ash: sedih sgt2, sbb mmg byk gamba dalam tu. Tapi itlah benda nak jadi.

    ya, suka style dulu2kan, siapa da album, sekarang ni mcm mls nak cuci gamba. hehehehe,

    ReplyDelete
  11. ejan sara: ooo, ada yea, ok2 nanti search mana tau dapat balik :)

    ReplyDelete
  12. alahaiiiii.....ape nk buat terpakse gak terima dh terdelete kan...

    ReplyDelete
  13. takleh buat ape2 ke ida???
    seyes???? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ikut nanes jugak!!!

    ReplyDelete
  14. tak boleh dapatkan balik ke?
    tanya orang pakar2 komputer... kut kut boleh dapat balik?

    ReplyDelete
  15. ratusiput: setuju dan tepat sekali. kena buat banyak2 backup!

    ReplyDelete
  16. zaidah: Itulah, dah tatau nak buat camne, nasib baik ada upload kat FB sikit2 dan juga blog ni. kalau x mmg zero lah!

    ReplyDelete
  17. akak faham perasaan awak.
    akak pernah rasa apa yg awak rasakan,ida.... bila cpu akak rosak, hard disk rosak, dan semua folder hilang, terutanya folder gamabr. akak memangis bagai hilang suami, kata suami akak la.....

    ReplyDelete
  18. Naimatul Hafizah Nor Rodin : Huhuhu, mmg menangis tak berlagu. Gambar tu kan kenangan. lps ni kena rajin g cucila jawabnya. tapi larat ke nak cuci beribu2 keping tu, huhuhuhuh

    ReplyDelete
  19. aloh aloh tengok muke zarin nanges pun dah sedih ya hamat dah tuh hiks

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...