Thursday, June 2, 2011

Kreatifnya dia

Budak-budak memang kreatif, ada saja idea baru yang dilakukan. Baru-baru ini ketika saya sibuk menyediakan hidangan makan tengahari, Zarin diam sahaja menonton TV sambil makan satay. Oklah, dia tak kacau mama, kalau tak sampai ke sudah tak boleh masak.

Tapi jangan salah sangka, rupa-rupanya diam ada makna. Tengoklah set meja makan baru Zarin itu. Hahahahahahahha, aduii anak, kreatif sungguh kamu ya


"Usi baru Alen, cantik tak?"



"Selesa duk dalam usi ni, sambil makan satay, nyum-nyummmm"



Ni buat aksi apa pulak ni?

Memang saya dah lama belikan meja ikea ini untuk Zarin. Tapi kerusi itu?????? oh nooooooooooo!!! besen rendam baju yang diambilnya. Hahahahahahha, sabo je la.

Bila saya tanya:

"Nape Zarin amik besen baju mama, duduklah atas kusyen ni"
"Ni usi (kerusi) Alenlah. Alen duk sini."

Hikhikhik, lucu pun ada, kalau makan nasi biasanya kami akan makan bersama di meja makan, dan Zarin akan duduk dalam high chairnya. Tapi kali ini, kreatif pula dia amik besen buat kerusi.

Fuh! baru satu kreatifnya, memang banyakkkkkk lagi benda kreatif yang Zarin buat, nanti mama akan bongkarkan satu persatu. :P

11 comments:

  1. sangat kreatif tu...aduhai anak2 ni buat kan kita tersenyum je tengok mereka punya reaksi...;)

    ReplyDelete
  2. sgt la bijak alen nih!!!geram la sb bijak sgt :)

    ReplyDelete
  3. ekekeke...calon menantu neh

    ReplyDelete
  4. kretip zarin... :) jimat mama takyah bli kerusi :)

    ReplyDelete
  5. sara klau dok meja 2, xtau nk bg kerusi ape...slalu bg lapik jer...sb, xd ekerusi y sesuai utk meja kecik 2..

    ReplyDelete
  6. jimat2..kreatif betul good boy sorg nie..he..he mkin besar mkin bijak..

    ReplyDelete
  7. ishhh budak ensem ni... geram plak nengoknye..

    gambar last tu buat saya gewammmmmm

    ReplyDelete
  8. hehe,kanak2 mmg begitu agaknye,si kecil kami disini penggemar setia ddk dlm bakul baju even baldi pun suke sgt nk ddk dlm... psst meja elen supe alawila...

    ReplyDelete
  9. hahaha...comelnye dok dalam besen!hehehe~

    ReplyDelete
  10. hahahahahaha hadoiiila zarin tak tercapai dek akal anty ni tau yang besen tuh boleh buat kerusi zarinnn....hihihihi kelakar tau budak nih hiks

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...