Wednesday, June 15, 2011

Teluk batik - budak spek oren

Alang-alang dah sampai Lumut, paginya kami bermandi manda di Teluk Batik. Best juga, lama dah tak terjun laut. Zarin pula dari awal lagi dah cakap nak "mandi laut!"



Teluk Batik Best!



Budak geli jejak pasir, "Pasir gigit kaki Alen"

Lucu Zarin bila dia mintak spek orennya. Orang mandi tak payahla nak pakai spek, ni melaram habis dengan spek orennya yang kebetulan terjumpa dalam beg. Kes dah lama beli, tak nak pakai, mama simpan dan jumpa balik. hehehehhe


Seronok dah terjun laut.


lagak macam budak besar, taknak orang pegang!


Nak naik atas darat, nak datang kat mama


"Kak Hawa, Alen nak ball boleh?"

Seronok juga sekali sekala menghabiskan masa bersama ahli keluarga. Paling bahagia anak-anaklah sebab ada kawan untuk bermain. Zarin pulak kalau dapat mandi laut sure taknak naik. Hinggakan tertelan air masin deguk-deguk pun masih lagi nak terjun juga. hehehehehehe..

Lagi gambar menyusul selepas ini, tak sempat nak resize :)

20 comments:

  1. anak2 ratu kalau bwk laut main tepi2 je.dorang lg ske water theme park.maybe sbb air laut tu masin kan.tak selesa.tp kite mak2 ni lg suke layan laut lak...damai je.. :)

    ReplyDelete
  2. hikhikhikhikhikhikh.............spek oren!

    ReplyDelete
  3. yang penting jaga keselamatan kalu bawa p laut... yang penting enjoy !!

    ReplyDelete
  4. bergaya habis la abam zarin nie..
    siap ngan spek oren dia.. he..he

    ReplyDelete
  5. apesai geli kaki ek pijak pasir??comei je tau..

    ReplyDelete
  6. mesti teluk batik dah banyak berubah.
    tempat akak ngan kwn2 lepak zaman blajar dulu, byk kenangan kat situ

    ReplyDelete
  7. org perak ker kome?
    spec oren tuh lawo la :)

    ReplyDelete
  8. seronok kan abiskan waktu bsama yg t'syg...

    bdk2 mmg suka air/pantai kan?
    anak sy kecik2 dlu siap nk mkn pasir....hehehheh!

    ReplyDelete
  9. glakmer, berendam ngan speak oren tu.. kalah paris hilton. hehehe

    ReplyDelete
  10. hehe.nampak ke zarin air laut pakai spec oren tu. =p kang jadi air oren

    ReplyDelete
  11. lamanya tak ke teluk batik..rindu!!

    *ada ke pasir geget kaki alen..hahaha~

    ReplyDelete
  12. ratusiput: zarin ni kecik lagi, jd tempat yang banyak air mmg dia sukalah. Kalau kat rumah kami jarang bg mandi swimming pool, coz nanti dia akan selsema.

    betul2, saya pun suka pantai juga, best!

    ReplyDelete
  13. ♥Mrs.Eady♥: peminat fanatik Zahid ni. ehehehhe

    ReplyDelete
  14. dwaty: yup setuju, mmg best mandi laut

    ReplyDelete
  15. Murni Delights: Abam zarin bab bergaya mmg taknak kalah. ehehehehehehehe, lucu pulak spek oren+seluar biru

    ReplyDelete
  16. ainiyah: kes jarang jumpa pasir, bila pijak pasir aka berkaki ayam, mulala geli

    ReplyDelete
  17. ♥MAMASYAZA♥ : ooo, tempat melepak dulu yea, ehehehehhe. mungkin juga kot, saya baru first time jejak kaki ke situ, tp okla, pantai pun bersih cuma org ramai sgt

    ReplyDelete
  18. Ada Dalina: mmg best!

    eh, sama macam anak buah, makan pasir jugak aritu. ehehehehhehe, tp budak2 mmg seronoklah,

    ReplyDelete
  19. alen suka mandi laut ek...kalau faiz,asyik cakap tak nak tak nak je...

    ReplyDelete
  20. waaaa zarinn warne spekmu memancor2akekekeke kelesssss!!

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...