Wednesday, August 24, 2011

Memecah tradisi

Akhirnya kami pecahkan juga tradisi ramadan kali ini dengan berbuka puasa di luar. Sebelum ini memang berazam tak nak berbuka puasa di luar. Namun sejak Zarin terkena chicken pox dua minggu, mood untuk memasak yang berkobar-kobar sebelum ini terus hilang ditambah pula dengan suami yang langsung taknak menjamah nasi. Saya jadinya malas nak masak berkuasa-kuasa, bukan lagi malas kuasa dua, kehkehkeh.

Alhamdulilah, tempoh kuarantin Zarin dari chicken pox telah pun tamat, jadi sabtu yang lalu kami pun membawanya keluar. Lokasi pertama yang dituju ialah Pavillion. Kami keluar selepas asar, memandangkan kami bercadang untuk berbuka di luar. Sampai di Pavillion, carilah dua-tiga jenis barang untuk raya. Alhamdulilah semuanya ada, tapi ada juga yang frust sebab tak ada size, mana yang ada beli je la.






Pukul 6.30 petang, kami bergerak pula ke KLCC, saja nak berbuka di sana, sambil cari-cari barang yang tak jumpa lagi. Sampai-sampai terus booking tempat untuk berbuka. Malangnya meja yang available hanya pukul 8.15 ke atas. mmmm, oklah dari tak ada langsung.

Sementara dapat makan di situ, kami bertenggek dulu tumpang Zarin makan ice cream. Setiap kali ke KLCC pasti mencari ice cream durian kegemarannya. Alang-alang dah di situ, dan hampir waktu berbuka, sudahnya kami berbuka dengan makan ice cream je la dulu.






Selepas menunaikan perkara wajib, sempat jugalah beli barang sikit-sikit. Masa ni tak crowded sangat sebab masing-masing sibuk berbuka, senang sikit nak memilih. Pukul 8.15 kami pun dapat tempat. Yeaaaaa!!!! Suka sebab perut memang dah lapar yang amat. Di tambah pula kami tak perlu tunggu lama untuk menikmati hidangan. Zarin pun tersangat ok semasa makan. Nasib baik ada chips dan spagethi, memang ralit la dia makan, lebih-lebih lagi chips cicah tomato tu, krup krap krup kraplah.







Bila perut dah kenyang, sambung lagi cari barang. Kali ni zarin dah mula buat perangai, letih agaknya. Dia dah menjerit nak jam Ben10. So kami pun bawalah dia pilih sendiri jam Ben10 tu. tapi tak nak pula, sibuk dengan Vtech. Last-last dia dah lenguh berdiri terus cakap nak buku dan pensel, jam tak nak. Nasib baik, kalau tak terbang RM99.90.

Bila dapat Ben10 terus jadi budak baik, asyik dengan buku dan pensel Ben10. Alhamdulilah, kalau tak haru juga nak beli barang. barang-barang yang dicari masih ada yang tak lengkap. sudahnya kami bercadang untuk ke OU dan The Curve pula keesokan harinya :)

8 comments:

  1. jalan sakan ni..lepas geram kuarantin ek...:)

    ReplyDelete
  2. sib baik zarin amik buku je...heheheehe
    jalan sakan yer...

    ReplyDelete
  3. sedapnye aiskrim durian zarin tu hehe...my husband suka ni..

    kalau shopping, pegi hari2 pun takpe kan haha

    ReplyDelete
  4. fuh..bestnya jalan2 n berbuka di luar kan..

    ReplyDelete
  5. saye dah gantung periuk dah..haha

    ReplyDelete
  6. samer laa macam hayyan...
    sekarang neh asik nak ben 10 jerkk...
    aduiii...
    nak kate ngok kartun ben 10 xd jgak..
    xtaw maner dier taw tuu ben 10..
    smpi baju yg d kene sorok..kalo x tuu laa ari2 mau pakai..
    huhuhu

    ReplyDelete
  7. peminat tegar ben 10 yer..

    takpe la ida,dah nak hujung2 ni mmg ramai yg gantung kuali dah hehe..

    ReplyDelete
  8. anak lia pun baru sihat dari demam campak...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...