Tuesday, December 20, 2011

berapa banyak episod daaaaaa

Zarin Shah oh Zarin Shah, memang banyak akal sungguhla sekarang ni. Kadang-kadang geram kadang-kadang lucu dan cute pula!

Nak dijadikan cerita, bangun pagi semalam, Zarin mula batuk-batuk. Paling risau bila Zarin batuk dia akan buat perangai dan merap, akhirnya dia akan sebut "Nak mama, Nak mama!". Tak boleh nak salahkan dia juga, sebab kita yang dewasa ni pun bila batuk habis sakit badan, kadang-kadang boleh terkucil dibuatnya. Kalau budak lagilah kasihan, nak minum susu terganggu, nak makan terganggu. mmmmmm

Zarin pun awal-awal dah cakap semasa masuk dalam kereta,

"Zarin taknak pegi school, Zarin demam ni. Nak duduk rumah je. Mama jangan pegi work, ok?"

Akhirnya Mr. papa menawarkan diri untuk bercuti semalam. Cuti tahunannya masih banyak berbaki, mama pula cuti tahunan bukan sampai paras hidung, tapi dah sampai kening dah! hehehehehehe.. tq Mr. Papa, muaaaaahhh!!!!





Itu episod semalam. Pagi ini lain pula episodnya. Masuk sahaja dalam kereta Zarin mula berkata

Zarin: "eheeeem, eheeemm (betulkan suara) Zarin Lapaq ni, Zarin nak makan dulu ok?"
Mama: Zarin makan dengan kawan-kawan kat school lah.
Zarin: Tak nak, nak makan KLCC (kfc/McD)dulu dengan papa. Zarin lapaq ni mama.

Kami tak hiraukan permintaannya, terus bawak ke nursery. Mungkin dia akan berubah hati bila melihat kawan-kawannya yang lain. Sampai di nursery bermula lagi episod tak nak turun kereta.

Papa: Zarin pergi school dulu, petang nanti papa bawa pergi makan burger.
Zarin: Taknak!!!! Zarin nak makan KLCC dengan papa, mama pegi work ok?
Mama: Macam mana ni Pa? (sambil kelip-kelipkan mata, buat muka kesian supaya papa bawak Zarin pergi makan dulu)
Papa: Jomlah, bawak dia makan dululah, kesian pulak. Nanti ghiyau (nangis) payah pulak.
Zarin: Zarin makan dulu ok? nanti baru pegi school. Zarin lapaq ni.
Papa: Ok, lepas ni kena pegi school. Baca ABC, main dengan kawan-kawan.
Zarin: Hantar mama g work dulu. Zarin duduk dalam car dengan papa, makan KLCC.





Haaaa, dah happy dapat makan pancake. Lepas ni jangan start episod baru pulak. :P
Nasib baiklah Mr. Papa nak melayan :)

Alhamdulilah, batuk Zarin dah berkurangan. Saya sapukan debella icy cool. Budak kecik ini sangat susah untuk makan ubat ok!

5 comments:

  1. budak2 skrg ni memang bijak kan

    ReplyDelete
  2. Zarin ni memang kelakar sungguh. tgk muka macam serius aje...ehheh pandai pula dia 'ehem ehem' tu...ahhah

    ReplyDelete
  3. sama patern dgn iqbal dah ni.. tak nak g school.. school tu umah mak ngasuh dia la.. aduhh

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...