Wednesday, December 7, 2011

Cherating

Alang-alang dah sampai Terengganu, dalam perjalanan balik ke Kuala Lumpur kami sempat singgah ke Cherating dan bermalam di sana satu malam, cuma Kelantan je tak sempat nak jelajah. Insyaallah lain kali pasti sampai :)

Seronok juga singgah di Cherating kerana Zarin sememangnya sukakan laut dan air. Sampai saja terus ajak pergi mandi laut. Kawasannya yang sunyi dan jauh dari hiruk pikuk kota memang dapat menenangkan fikiran.







Cumanya, sedikit kecewa apabila imaginasi saya tentang Cherating tak seindah realitinya. Pandangan peribadi saya pantai Cherating tak berapa best dan tak berapa cantik jika dibandingkan dengan Port Dickson. Mungkin kawasan yang saya pergi tu tak berapa kena kot. Saya lebih sukakan Port Dickson. Zarin pun taknak sangat mandi laut dan lebih suka mandi kolam.

Cuma makanan di sana memang terbaiklah! Naik berkilo-kilo berat ai! muahahahahhaha

8 comments:

  1. dah lame tak sampai cherating...pegi pun time bujang dulu..hukhukhuk..

    ReplyDelete
  2. masa gi cherating dulu, macam x enjoy sebab Kira takut pulak dengan pantai & swimming pool

    nak relax lari jauh dari KL, bolehlah gi sini :-)

    ReplyDelete
  3. Baru sekali sampai Cherating... Nak pegi lagi sekali kena pikir banyak kali sebab jauh..

    ReplyDelete
  4. bestnye..last pergi dulu zaman2 bujang dgn kawan2...

    wah zarin,syiok main air dan pasir eh..
    tapi kalu saya pun sama,suka bagi anak main gigi air laut je.kalu nak mandi,mandi kolam lagi best.hehe

    ReplyDelete
  5. bru2 sy pergi pantai batu hitam...dkt2 ngn cheratig...

    ReplyDelete
  6. eheh.. ila penah duk sni ms 2008. mebi time u all g, air keroh kot. ms ila dulu putih bersih pantai nye. ke sbb dah lm dulu. hehe..

    ReplyDelete
  7. eB x pernah sampai 2-2 pn . bygkan? hu3

    ReplyDelete
  8. pernh pegi holiday villa dgn family tp masa tu ramai minah saleh. sesuka hati bersidai kat tepi pool dan pantai.. dulu kt pantai ada mcm wakaf... serius malu dgn mak abah....

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...