Monday, February 27, 2012

Adele

Adele merupakan penyanyi kegemaran saya. Baru-baru ini Adele merangkul 6 anugerah sekaligus di acara berprestij 54th Grammy Award. Suara dan lagu-lagunya memang awesome! Ada aura tersendiri.



pic from http://youritlist.com/2011/12/our-favorte-things-jen-schuster/adele-21/



Lagu yang sering saya putarkan ialah Someone Like You, Set Fire to the Rain dan juga Rolling in the Deep, kadang-kadang Lovesong. Zarin pun tahu lagu kegemaran mamanya ini. Kadang-kadang malu juga apabila keluar jalan-jalan atau makan-makan tiba-tiba terdengar lagu-lagu ini, dia akan cakap

"Mama lagu mama". Kuat-kuat pulak tu. huhuhuhuhu...

Nak kata fanatik tu jauh sama sekali, tapi kadang-kadang saya juga perlukan santapan telinga. Jadi lagu-lagu Adelelah pilihan saya.

Bila search di Youtube, memang ramailah yang cover lagu-lagu Adele ini. Pandangan peribadi saya, lagu Someone Like You, mana-mana yang cover lagu ni tidak dapat menandingi penyanyi asal. Lagu Rolling in the Deep, saya pilih Linkin Park, satu kelainan sangat-sangat, boleh tahan. Manakala lagu Set Fire to the Rain saya suka yang dicover oleh Boyce Avenue. Rasa macam lagi best pulak. hahahahahahaha..

Tiba-tiba bercerita pasal lagu pulak hari ini, sekali sekala mencari kelainan, tak salahkan? Suka tengok make up Adele juga. Matanya, aduhhhhh, cantik sekali. Tapi tak tahanlah nak tempek bulu mata palsu berlapis-lapis.

9 comments:

  1. babe...ku pun suka lagu tu..hikhikhik..

    ReplyDelete
  2. dulu aku ingat adele ni penyanyi kulit hitam...hehehe

    ReplyDelete
  3. Kite pun suka adele haih ! Smlm dh g the curve , smbil2 tu cri chatime tp tk jumpa lak belah mne kak ida hukss

    ReplyDelete
  4. sama ngam mama... suka ngan koleksi lg2 adele...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, lagu best dan suara pun best!

      Delete
  5. yup..
    same goes to me
    suka lagu adele ni =)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...