Thursday, February 23, 2012

Chicken Island Krabi

Chicken Island merupakan sebuah pulau yang cantik dan subur serta tidak berpenghuni. Saya dimaklumkan bahawa Pulau ini dipanggil Chicken Island kerana bentuknya seakan seekor ayam. Mula-mula tengok terkejut juga. Namun apabila berkali-kali tengok mula nampak macam binatang lain pula. Ada yang kata lebih mirip kepada dinosaur dan ada juga yang berkata lebih kepada ayam belanda kerana lehernya lebih panjang daripada ayam biasa. Walau apapun pandangan kita, yang nyata pulau ini memang dikenali sebagai Chicken Island.











Kami hanya dibawa menyelusuri keindahan Pulau ini dengan menaiki bot yang perlahan dan memang tidak ada yang mendarat di pulau ini. Ia lebih kepada tarikan untuk melihat bentuknya sahaja. Selepas itu, kami dibawa pula ke kawasan laut berhampiran pulau ini untuk aktiviti snorkeling. wehuuuuuu!!! Memang macam-macam kisah ada. next entri ya ;)

12 comments:

  1. ohhh pulau ni... pernah lihat gmbr ni sebelum... tdk bpenghuni ye kak ida.. hee mcm seram pulekkk hehe tp sgt cntik !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram tp cantik..ajak mr papa bawak likha...mesti comel likha pakai bikini :)

      Delete
  2. Cantik. Ha'ah...ada nampak mcm ayam sket ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah fiza..kalau jauh nampaklah ayamnya bila dah dekat terus nampak macam lain

      Delete
  3. MEMANG CANTIK!! walaupun pulau ni tak de orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu, penghuni yang tak nampak ada kot. larikkkk!

      Delete
  4. tak nak tak nak tak nak tengooookkk.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik...tutup mata dgn jari, tapi jari tu jarangkan. macam ngitai je :P

      Delete
  5. Replies
    1. mmg cantik, terasa nak pergi lagi insyaallah ;)

      Delete
  6. Masya Allah...cantiknya !.tak pernah sampai ke sini lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza, jom lagi pergi best sangat. kami pun aritu rasa tak puas 3 hari 2 malam

      Delete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...