Thursday, February 2, 2012

Sustagen Kid 3+ Chocolate

Sangat susah untuk mencari susu formula yang sesuai untuk Zarin. Baru-baru ini, saya telah temui susu formula yang sesuai untuk Zarin iaitu Sustagen Kid 3+ Chocolate. Susu ini Zarin pilih sendiri gara-gara terpengaruh dengan iklan di televisyen. Oklah kan, daripada mama asyik try and error je, sekurang-kurangnya Zarin tahu apa yang diinginkan :)

Zarin hanya diberikan 3 kali setiap hari seperti yang dicadangkan. Dua kali di nursery dan sekali di rumah sebelum tidur. Sepanjang membeli susu ini, saya dapati hanya di Sogo sahaja menawarkan harga yang paling murah iaitu RM24, tempat lain ada yang mencecah sehingga RM31.



Saya petik sedikit info tentang susu ini yang diambil dari SINI

As your child grows, he begins to like eating only his favorite food. You may wonder then if he is receiving good nourishment because poor eating habits and occasionally small appetite are quite common at this age. Do you know that his appetite may be related to the intake of Zinc, Iron, Folic Acid, Thiamine and Vitamin B12 in his diet?

New Sustagen Kid 3+ is scientifically formulated by Mead Johnson for children aged 3 to 6 years old. It now has a source of Appetit Support Nutrients™ (Zinc, Iron, Folic Acid, Thiamine and Vitamin B12)**. It also contains important nutrients found in all Food Groups from the Food Pyramid*, plus DHA and dietary fiber.

Maklumat lanjut tentang khasiat Sustagen Kid 3+ Chocolate boleh dilihat di SINI

Walau bagaimanapun, perlu ditekankan susu yang sesuai dan bagus untuk anak saya tidak semestinya sesuai dan bagus untuk anak kawan-kawan. Ada yang memilih susu plain dan ada yang memilih susu berperisa, terpulang kepada diri masing-masing. Setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak mereka.

Nota Hujung: Alhamdulilah, Zarin dapat menikmati susu ibu sehingga berusia 2 tahun, dan kini Zarin masih lagi BF. Sudah buntu memikirkan bagaimana cara untuk cerai susu. sob-sob

8 comments:

  1. try letak nescafe basah tu...kekeke...itu je cara ku dekat dua-dua anak..

    ReplyDelete
  2. Zarin dah umur berapa skrg ni k.ida....hamboii kemain yer dah besar pon nak bf lagi ek...tp ok lah nnti dia leh manja2 dgn kita kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah 3 tahun 3 bulan nanie...itula, tp malu kalu kak ida usik ckp nak bg dia nenen kat school terus ngamuk! hahaha...

      bab manja tu mmg, sikit2 mama-mama-mama!
      lg syiok kalu mama matah tetap dia ckp papa marah! hihihi

      Delete
  3. faiz kurang minat susu berwarna ni..entah kenapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. selera masing2 Ila..zarin kalu yg plain dia kata busuk! hihihihihi...

      Delete
  4. dulu2 mak saya letak sirap, kata tu darah..adik terus taknak..tapi ikut budak jgk..ada anak jiran tu dia bedal je..letak benda pahit pun dia hentam ja...hihi

    ReplyDelete
  5. hehe, kat sogo dah 25 da...tapi masih murah banding tempat lain (setakat ni)

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...