Friday, May 11, 2012

oh comelnya

Semua bayi dan kanak-kanak memang sentiasa comel di mata orang yang memandang. Tak kisahlah tengah tidur ke, menangis ke, tengah comot ke, yang pasti kecomelan itu tetap akan ada. Percaya atau tidak, semasa mengandung pasti ramai yang akan melihat gambar-gambar baby yang sungguh comelkan? Tak kecuali juga dengan saya :)

Dan Zarin pula apabila menatap gambar Dayana akan berkata

"Mama Zarin nak baby camni"

"Mama, baby kita dah ada ke?"

"Mama, baby kita tak ada lagikan?"

"Mama, kat schoolkan, Dorwish ada baby, Zarin tak ada baby. Baby Dorwish duk ngan cikgu, dia nangis tadi"


Hahahahahahha, beriya sungguh Zarin nak kawan. Suka dia pada baby yang putih gebu dan comel macam Dayana ni. Apepun masih belum rezeki kitalah sayang. Insyaallah kita banyakkan berdoa dan berdoa semoga suatu hari nanti kita akan ada baby, dan yang paling penting jangan berputus asa.

Oh ya, tahun ini ramai kawan-kawan yang bakal menimang cahaya mata. Tahniah saya ucapkan. Selamat menempuh 40 minggu nan indah.   Jaga diri, jaga pemakanan, semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.

psst: Jangan jadi macam sepupu saya, mengamuk minta maknya belikan baby kat TESCO. Bukan baby alive ya, ni baby yang betul-betul. Budak-budak, semudah itu pemikiran mereka untuk dapatkan baby. hahahahahaha

10 comments:

  1. alahaiiiiiiiiii...sungguh suci &comel nyer!

    ReplyDelete
  2. hehe..sabar ye zarin. tak lama lagi ada la baby zarin tu :)

    ReplyDelete
  3. memang comel pun!!

    Zarin x sabar nak adik dah tu :-)

    ReplyDelete
  4. Suke sangat baby..
    Rasa nak mengandung lagi..
    hehe

    ReplyDelete
  5. insya-Allah, semoga dipermudahkan-Nya.

    (mau beli baby di tesco?! fuh, camner la mak dia nak explain tu...heheh)

    ReplyDelete
  6. hahahahaha
    sabo jela budak2..
    insyallah zarin pasti akan dapat adik nanti...chayok mama =)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. insyaAllah nanti zarin dapat baby lah tu.. :)

    ReplyDelete
  9. Comel..
    Insyaallah...ada rezki zarin nanti k?..lagi comel cam zarin.

    ReplyDelete
  10. comelnya baby...kan!
    hope baby saya nnt pun secomel baby dayana...

    Saya doakan Ida jugak
    InsyaAllah...Zarin pasti dpt adik! ada la dia kawan kan....
    Amin.............

    sori la, lambat jenguk balas, baru terbaca kt entry saya tu.. thx anyway...

    ReplyDelete

Comments always welcome. Your comments brighthen my day!

TQ

luv,
-idazs (STK)-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...